Başarılı Çocuklar Nasıl Oluyor ?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuklarınızın isyankar davranışlarının arkasında ne olduğunu anlayabilmeniz için  Aydınlık Taraf olarak bu çalışmanın sonuçlarını derledik.

Asi çocuklar hakkında bilim ne diyor?

Çocuklar okumaya başladıklarında, gelecek vaat eden bir geleceğe sahip olmak için iyi notlar almak, mükemmel davranışlara sahip olmak, itaatkar, saygılı ve sakin olmak gibi belirli beklentileri yerine getirmeleri gerektiğine inanıyoruz. 1968'den bu yana bilgi derleyen bu çalışma, başlangıçta 8-12 yaşları arasındaki yaklaşık 3.000 çocuğun davranışlarının bir analizine dayanıyordu ve zeka, eğitim önlemleri, özlemler, sosyoekonomik durum, aile geçmişi ve hakkında bir anket içeriyor. öğrencilerin okul ve günlük aktiviteleri, duyguları, düşünceleri ve alışkanlıkları.

40 yılı aşkın bir sürenin ardından, araştırma, genellikle otoriteye meydan okuyan çocukların etraflarında olup bitenleri sorgulama ve kendileri için belirlenen sınırların ötesinde düşünme eğiliminde olduklarını gösterdi. Bu, yeni fikirler veya bir iş lansmanı söz konusu olduğunda onlara bazı yaratıcı avantajlar sağlar. Asi, itaatsiz, saldırgan ve inatçı olarak kabul edilenler, işyerinde kendilerini önemli konumlara yerleştirebiliyor, çocukluklarında daha iyi notlara sahip olan ve daha disiplinli olanlara göre daha fazla para kazanabiliyorlardı.

Zeka, sorumluluk ve bağlılık önemlidir.
Öğrencilerin özellikleri ve davranışları önemli bir rol oynar. Başarı, iyi bilişsel kaynaklara sahip olmanın ve zengin, üst sınıf bir ailenin parçası olmanın ötesine geçer. Çocuğun yaşamı boyunca geliştirdiği ilgi ve sorumluluğun yanı sıra mesleki ve akademik eğitimin kalitesi, kariyer ve ekonomik başarıya ulaşmak için kullandıkları belirleyici faktörlerdir.

İncelenen değişkenlere göre asi çocukların yetişkinlik dönemindeki başarılarının bencilliklerinin ve kendi çıkarlarını ön planda tutmalarının bir sonucu olabileceği belirlenmiştir. Kendilerine dayatılan kurallara uymadıkları için istedikleri maaşı müzakere ederken ve savunurken uzmanlaşırlar ve uyumsuzlukları onları her zaman kendileri için en cazip ve en uygun seçeneği aramaya sevk eder.

50 yıl önce itaatsiz olarak kabul edilen davranışın bugünküyle hiçbir ilgisi yoktur ve asi çocukların başarısının başka bir açıklaması olabilir.
Yıllar önce var olan yaşam tarzı muhtemelen şu andaki yaşam tarzımıza pek benzemiyor. Öte yandan, bazı durumlarda, asi çocuklar olan kişilerin başarıya en etik yoldan ulaşmamış olmaları veya belki de derslerinde çok uygulama yapmamaları ve okulda daha fazla zaman harcamak zorunda kalmaları mümkündür. Okulda daha fazla zaman geçirirlerse, bu onların üniversiteye gitmek için gereken bilgileri özümseme olasılıklarını artırabilir ve gelecekleri için ne istediklerinin daha çok farkına varmalarını sağlayabilirdi. Çocuğunuz asi veya inatçıysa çok endişelenmemelisiniz çünkü çocuğunuzun çok başarılı bir yetişkin olma ihtimali vardır.

Bu keşif hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce çocukluktaki davranışlar çocuğun geleceğini belirleyebilir mi? Çocukken ne kadar asiydiniz? Cevaplarınızı yorumlarda okumak isteriz.

Kaynak: https://brightside.me/wonder-curiosities/stubborn-and-rebellious-children-are-more-likely-to-be-successful-in-the-future-according-to-a-study-776860/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak