Başarılı Bir Veli-Öğretmen Toplantısı için ipuçları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bununla birlikte, yüz yüze konferans, 500.000'den fazla öğrenciyi, ebeveyni, öğretmeni, idarecisini ve topluluk üyesini araştıran Yıllık Katılım Trendleri raporuna göre, ebeveynlerin% 45'i ile hala popülerdir. Her sınıf seviyesindeki okullar, ebeveynlerin ve öğretmenlerin birkaç dakika süren konferanslardaki akademik ilerlemesini tartışmak için bu değerli fırsatlara zaman ayırır.

Ancak, bazen, birkaç dakikadan daha fazla zaman gereklidir. Ebeveynler, bir öğrencinin akademik veya sosyal ilerlemesi hakkında bir öğretmenle iletişim kurma gereğini hissedebilir ve bir öğretmen de aynı şekilde hissedebilir. Bu gibi durumlarda, öğretmenlerin bir öğrencinin sosyal veya akademik güçlü yanlarını veya zayıflığını tartışmadan önce göz önünde bulundurmaları gereken bazı genel stratejiler bulunmaktadır.

Konferans Gerekmeden Önce Ebeveynlerle İletişim Kurun
Ebeveynlerle ebeveyn öğretmen konferansında konuşurken öğretmen
Getty Images / Ariel Skelley / Blend Resimleri
Ebeveynlerle düzenli iletişim, yoldaki sorunları önlemeye yardımcı olabilir. Bir öğretmenin akademisyenleri veya davranışları ile mücadele eden bir öğrencisi olduğunda, notları veya telefon görüşmesi ile ailesiyle başlaması gereken bir iletişim hattı olmalıdır. Bu şekilde, bir konferansa ihtiyaç duyulduğunda ve gerektiğinde, öğretmenler ve yöneticiler , iletişim eksikliği nedeniyle ebeveynlerin üzüldüğü bir durumla karşı karşıya kalmayacaklardır.

Okul yılının geç saatlerinde bir konferans düzenlemekten ve ebeveynlerin “Bu konuyu ilk duyduğum neden bu?” Diye sormasından daha kötü bir şey yoktur. Öğretmenin ebeveynleri bilgilendirdiği proaktif bir ortam en iyi ortamdır.


Hazırlanan Konferansa Gel
Söz konusu öğrenci sınıf çalışması ile zor anlar yaşıyorsa, bir öğretmen velilere göstermek için öğrenci çalışması yapmalıdır. İşin nasıl derecelendirildiğinin bir açıklaması da önemlidir. Bir ebeveyn, çocuklarının çalışmalarının örnekleri ile birlikte sınıf düzeyinde beklentileri olan örnekler varsa, sorunu daha iyi anlayabilir.

Benzer şekilde, eğer bir öğrenci yanlış davranıyorsa, öğretmen konferansı hazırlarken olayları kaydetmeli veya bu yanlış davranışın anekdot notlarını yazmalıdır. Bir toplantıda bu fıkra notları ile hazırlanmak, ebeveynlerin çocuklarının nasıl davrandığını anlamalarına yardımcı olabilir.


Bir Gündemle Başlayın
Öğretmenler her zaman önce bir öğrenciye ebeveynleri ile yardımcı olmak için ortak bir amaç paylaştığını düşünmelidir. Ebeveynler konferansın niteliği hakkında net bir anlayışa sahip olmalıdır, bu nedenle toplantıdan önce neyin tartışılacağı hakkında bilgi gerekir. Bir gündem sağlanması, konferansın organize ve odaklı kalmasına yardımcı olacaktır.

Ebeveynleri ağırlamak önemlidir. Zor koşullarda bile, ebeveynler okul topluluğunun bir parçası olduklarını düşünmelidir.


Olumlu Bir Notun Başlangıcı ve Sonu
 Bir öğrenci hakkında söylenecek her zaman güzel şeyler vardır (ör: yaratıcılık, mizah duygusu, iş ürünü) ve bir öğretmen herhangi bir konferansa öğrenci gücü hakkında bir iltifat veya anekdotla başlamalıdır. 

Konferansın sonunda, öğretmen bir şeyi olumlu bir notla sarar. Elbette, tartışılan sorunların bir özeti ve bir takip, telefon görüşmesi veya gelecekteki bir konferans gerektiren bir plan olmalıdır. Öğretmen ayrıca, aynı şeyi yapmaya cesaretlendirilmiş hissedecek olan ebeveynlerle iletişim hatlarını açık tutmaya istekli olmalıdır. Örneğin, bir öğretmen sonunda "Bugün benimle buluştuğun için teşekkürler. Birlikte çalışmanın Johnny'nin başarılı olmasına yardımcı olabileceğimizi biliyorum. Lütfen herhangi bir sorunuz olursa lütfen benimle iletişime geçin."

Giyin ve Profesyonel Olarak Davran
Öğretmenler her zaman profesyonel olarak giyinmelidir, ancak özellikle ebeveyn-öğretmen konferansı için. Mümkünse, konferanslar "ruh haftası" sırasında veya okuldaki "giyinme günü" sırasında planlanmamalıdır.

Bir öğretmen, bölgedeki mevcut olmayan diğer öğretmenler hakkında konuşmaktan da kaçınmalıdır. Bir ebeveyn başka bir öğretmenle bir problem ortaya çıkarsa, ebeveyn önce o öğretmenle görüşmeye ve / veya buluşmaya yönlendirilmelidir. Genellikle, sorun bir iletişimsizliktir.

İdari dikkat gerektiren bir endişe ortaya çıkarsa, ebeveynler endişeleriyle ilgili bir yöneticiye başvurmaları için yönlendirilmelidir. Ne olursa olsun, toplantıdan sonra, bir öğretmen başka bir öğretmenle ilgili ebeveyn kaygılarını bir yöneticinin dikkatine bildirmelidir. Yöneticiler, ebeveynlerle konuşmadan önce hazırlanmalıdır.

Konferansa Başka Birini Dahil Et
Eğer öğretmen toplantının tartışmalı olabileceğini önceden biliyorsa, bir veli (kohort) öğretmeni veya bir  rehberlik danışmanı veya yöneticisinin veli-öğretmen konferansına davet edilmesi önemlidir. Bu, özellikle öğretmenin ebeveyin rahatsız olabileceği ya da sinirlenebileceğine inanmak için bir sebep varsa geçerlidir. Başka bir bireye sahip olmanın durum üzerinde sakinleştirici bir etkisi olabilir.

Dikkatli Ol
Öğretmenler herhangi bir veli-öğretmen konferansında aktif dinleyici olmalıdır ve not almak önemlidir. Konferans sırasında öğretmenler göz teması kurmalı ve vücut dillerini açık tutmalıdır. Bir öğretmenin savunması olmadan ebeveynlerin kesintisiz konuşmalarına izin verilmelidir. Aktif dinleme teknikleri bu konuda yardımcı olabilir.

Ebeveynler rahatsız edilirse, bir öğretmen duygularını “Bu durumdan sıkıldığınızı anlıyorum. Çocuğunuzun daha başarılı olmasına yardımcı olmak için ne yapabiliriz?” Gibi bir şey söyleyerek doğrulayabilir. Bu, konferansın çocuğa odaklı kalmasını sağlar.

Tüm öğretmenler, bazen ebeveynlerin ve çocuklarının sadece duyulduğunu hissetmek istediklerini hatırlamalıdır.

Eduspeak'ten Kaçının
Öğretmenler, eğitimcileri rahatsız etmeyecek kısaltmalar ve terimlerden kaçınmalı veya kullanılması gerekiyorsa, farklı terimler için bir rehber sağlanmalıdır. Bir konferans sırasında, öğretmen ebeveynlerin anladığından emin olmak için duraklatılmalıdır.

Örneğin, eğer bir öğretmen standart testlerden alınan puanlar gibi belirli durumları tartışıyorsa  , tüm terimler ebeveynlere açık olmalıdır. Bu sadece ebeveynlerin anlamalarını sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda gelecekteki iletişime yardımcı olacaktır.

Oda Ayarını Düşünün
Öğretmenler, diğer tarafta ebeveynleri ile birlikte bir masanın arkasında oturmaktan kaçınmalıdır. Bu düzenleme, ebeveynlerin kendilerini istenmeyen hissetmelerini sağlayacak bir engel oluşturur.

Bunun yerine, bir konferans bir daireye çekilen bir masa grubuna veya herhangi bir makalenin paylaşılabileceği bir masaya taşınmalıdır. Amaç, herkesin eşit şekilde oturduğu açık bir alan yaratmaktır.

Üzgün ​​Ebeveynler İçin Hazır Olun
Her öğretmen bir noktada kızgın bir ebeveynle uğraşmak zorundadır. Yüz yüze gelebilecek ebeveynlerle baş etmenin en iyi yolunun sakin kalmak olduğunu hatırlamak önemlidir. Ebeveyn-öğretmen konferanslarının zorlanmasına katkıda bulunabilecek bilinmeyen durumlar olabilir, bu yüzden onlarla başa çıkmanın en önemli yolu hazırlıklı olmaktır.

Proaktif iletişim, bir öğretmenin gerçekleşmeden önce bir toplantı tonu hakkında bir fikir edinmesine yardımcı olabilir. Öğretmenler, önceki yıllarda ebeveynleri ile zor toplantılar olup olmadığını görmek için araştırma yapabilir. En önemli kural, yöneticilerin geçmişte tartışmalı olan ebeveynlerle herhangi bir toplantıya davet edilmeleri gerektiğidir. Bir toplantı sırasında veli kızarırsa, toplantı sona ermeli ve farklı bir süre için yeniden planlanmalıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak