Başarılı Bir Öğretmenin En Önemli Özellikleri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Mizah anlayışı
Öğretmen öğrencilere yardım ediyor
 Başarılı öğretmenler ellerinde ve harika bir mizah anlayışı var. Alexander Raths / Shutterstock.com
Mizah duygusu başarılı bir öğretmen olmanıza yardımcı olabilir. Mizah anlayışınız, sınıf koşullarını kesintiye uğramadan gerginleştirebilir. Bir mizah anlayışı, öğrencileriniz için dersi daha eğlenceli hale getirecek ve muhtemelen öğrencilerin derse katılmayı ve dikkat etmeyi dört gözle bekletmelerini sağlayacaktır. En önemlisi, mizah duygusu, yaşamdaki neşeyi görmenize ve bu stresli kariyeri boyunca ilerledikçe sizi daha mutlu bir insan yapmanıza izin verecektir.


Olumlu Bir Tutum
Olumlu bir tutum, yaşamda büyük bir varlıktır. Hayatta ve özellikle öğretmenlik mesleğinde birçok eğri topu atılacaksınız. Olumlu bir tutum, bunlarla en iyi şekilde başa çıkmanıza yardımcı olacaktır. Örneğin, okulun ilk gününü Cebir 1 yerine Cebir 2 öğrettiğinizi öğrenebilirsiniz. Bu ideal bir durum olmaz, ancak doğru tutumu olan bir öğretmen, olumsuz bir durum olmadan ilk günden geçmeye odaklanmaya çalışır. öğrencileri etkilemek.

Olumlu bir tutum da meslektaşlarına profesyonelce yayılmalıdır. Başkalarıyla çalışma isteği ve diğer öğretmenlere kapınızı kapatmama isteği kritik öneme sahip.  

Son olarak, yüksek kaliteli iletişimdeki öğrenci ailelerine olumlu bir tutum iletilmelidir. Öğrencilerinizin aileleri, akademik başarı için öğrenci geliştirmede en iyi ortaklarınız olabilir.


Yüksek Akademik Beklentiler
Bir Etkili öğretmen yüksek beklentileri olması gerekir. Öğrencileriniz için çıtayı yükseltmek için çaba göstermelisiniz. Daha az efor beklerseniz daha az efor alırsınız. Öğrencilerin beklentilerinize ulaşabileceğini bildiğinizi söyleyen bir tutum üzerinde çalışmalı ve böylece onlara güven duygusu vermelisiniz. Bu, gerçekçi olmayan beklentiler yaratmanız gerektiği anlamına gelmez. Ancak, beklentileriniz, öğrencilerin öğrenmelerine ve elde etmelerine yardımcı olan kilit faktörlerden biri olacaktır.

Öğretmen değerlendirme programlarının birçoğu, etkili öğretim için SKK Değerlendirme Tablosunda belirtilenler gibi belirli nitelikler üzerine bir dil kullanarak yüksek akademik beklentilere işaret eder: 


Eyalet veya bölge standartlarına uygun, öğrencilerin önceden edindiği bilgileri temel alan ve tüm öğrenciler için uygun zorluk seviyesi sağlayan öğretim içeriği hazırlar. 
Öğrencileri içeriğe dahil etmek için eğitimi planlar. 
Öğrencinin ilerlemesini izlemek için uygun değerlendirme stratejilerini seçer.


Tutarlılık ve Adalet
Olumlu bir öğrenme ortamı oluşturmak için öğrencilerinizin her gün sizden neler bekleyeceklerini bilmeleri gerekir. Tutarlı olmalısın. Bu öğrenciler için güvenli bir öğrenme ortamı yaratacak ve başarılı olma olasılıkları daha yüksek olacaktır. Öğrencilerin, günden güne zorla kolay arasında değişen öğretmenlere adapte olabilmeleri şaşırtıcıdır. Ancak, kuralların sürekli değiştiği bir ortamdan hoşlanmayacaklardır.

Birçok öğrenci adalet  ve tutarlılığı karıştırır  . Tutarlı bir öğretmen günden güne aynı kişidir. Bir  fuar öğretmen  eşit aynı durumda öğrenciler davranır. 

Öğretmen değerlendirme programlarının çoğu, etkili öğretim için CCT Değerlendirme Tablosunda belirtilenler gibi belirli nitelikleri kullanan dili kullanarak tutarlılık, özellikle hazırlık tutarlılığı anlamına gelir: 


Tüm öğrencilerin öğrenme gereksinimlerine duyarlı ve saygılı bir öğrenme ortamı oluşturur. 
Tüm öğrenciler için üretken bir öğrenme ortamını destekleyen, gelişimsel olarak uygun davranış standartlarını teşvik eder. 
Etkili rutin ve geçiş yönetimi sayesinde eğitim süresini maksimuma çıkarır.

İlgi çekici öğretim
Öğrenci katılımı, görev süresi, motivasyon ... bu kavramlar etkili öğretim için çok önemlidir. Bu kavramları uygulamak, öğrencilerin katılmasını sağlamak, bir öğretmenin sürekli sınıfın nabzını tuttuğu anlamına gelir. Bu, bir öğretmenin hangi öğrencilerin devam etme becerisine sahip olduğunu veya hangi öğrencilerin daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu not etmesini sağlar. 

Öğretmen değerlendirme programlarının çoğu, etkili bir öğretim için SKK Değerlendirme Tablosunda belirtilenler gibi belirli nitelikleri kullanan dili kullanarak aktif öğrenme olarak adlandırılır: 


Tüm seviyelerde öğrenenlere öğrenme için uygun öğretici içeriği uygular. 
Çeşitli farklılaştırılmış ve kanıta dayalı öğrenme stratejileri kullanarak öğrencilerin anlam kazanmalarını ve yeni öğrenmeleri uygulamalarını sağlar. 
Öğrencilerin, kendi sorularını ve problem çözme stratejilerini oluşturmak, bilgi sentezlemek ve iletmek için işbirliği içinde çalışma fırsatlarını içerir. 
Öğrencilerin öğrenmelerini, öğrencilere geri bildirim vermelerini ve öğretimlerini ayarlayarak değerlendirir.

Esneklik ve Duyarlılık
Öğretme ilkelerinden biri, her şeyin sürekli bir değişim halinde olması gerektiğidir. Kesintiler ve kesintiler normaldir ve çok az sayıda gün 'tipik'tir. Bu nedenle esnek bir tutum sadece stres seviyeniz için değil, aynı zamanda sorumlu olmanızı ve her durumu kontrol altına almanızı bekleyen öğrencileriniz için önemlidir. 

“Esneklik ve cevap verebilirlik”, öğretmenin değişen koşullara cevap vermek için gerçek zamanlı olarak derste ayarlamalar yapma becerisini ifade edebilir. Nitelikli usta öğretmenler bile bir dersin planlandığı gibi gitmediği bir durumda olacaklardır, fakat neler olup bittiğini ele geçirebilir ve "öğretilebilir an" olarak bilinen şeye cevap verebilirler. Bu kalite, bir öğretmenin değişimle karşı karşıya kalsa bile öğrencileri öğrenmeye dahil etme girişimlerine devam edeceğini gösterir.

Sonuçta, bu kalite bir öğretmenin anlamayan veya anlamayan öğrenciye verdiği cevapla ölçülür.  

https://www.thoughtco.com/keys-to-being-a-successful-teacher-8420

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak