Bakan Ziya Selçuk Açıkladı: Önümüzdeki Dönemden İtibaren Eğitim Sistemi Yine Değişiyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bakan Ziya Selçuk tıpkı liselerde olduğu gibi ilk ve ortaokullarda köklü değişikliklerin önümüzdeki dönemden itibaren pilot illerde uygulanmaya başlayacağını belirtti

Önümüzdeki dönemden itibaren öğrencileri ve öğretmenleri yine değişiklikler bekliyor. İşte Bakan Selçuk'un yaptığı öenmli açıklamalardan öne çıkan başlıklar

Bakan Selçuk, Bütün dünyada aklınıza gelen ilk 50 ülkeyi sıralayın, neden bu ülkelerin tamamında lisede 5-6 ders var da, bizde niye 15-16 ders var?" sorusunun kendisine sorulduğunu aktaran Selçuk, "Ders çeşidinin fazla olması öğrencilerin her konuda yüzeysel kalmasına ve derinleşememesine yol açmaktadır. Bunu çözmek mümkün ve pilot için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Artık zamanı gelmiştir, yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

İlkokulda paradigmal dönüşüm yaşanıyor"
Bakan Selçuk, yeni lise tasarımının yanında ilkokul ve ortaokul tasarımına ilişkin pilot uygulamanın da gelecek yıl başlatılacağına dikkat çekti.

Selçuk, Türkçe öğretimini çok önemsediğini ve bu konuya katkı verecek yapay zeka temelli Türkçe Söz Varlığı Projesi'ni bu yıl içerisinde bitireceklerini de söyledi.
 
"Atölyelerle dersler iç içe geçecek"
Millî Eğitim Bakanı Selçuk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İlkokulda ve ortaokulda Türkçe'de okuma, dinleme, konuşma ve yazma olmak üzere 4 beceriye ayrı bakacağız. Bunun yanında dil becerileri üstüne inşa edilen ve matematik, Türkçe ve hayat bilgisi derslerinin hepsinin iç içe geçtiği bir yapı olacak

Sadece A, B, C, D diyerek yukarı çıkan bir çocuk istemiyoruz. İlkokul 1'de mühendislik atölyesini, drama atölyesini, sanat atölyesini, tarım atölyesini gören çocuk istiyoruz. Bu şekilde de atölyelerle dersler iç içe geçecek."

Öğretmenlere tasarım beceri atölyeleri de dâhil olmak üzere Eğitim Bilişim Ağı'ndaki (EBA) platform üzerinden yüz yüze ya da uzaktan öğretimle eğitim verileceğini de belirten Selçuk, sanatla, müzikle uğraşmanın öğretmenlere zenginlik kattığını, böylece atölye dışı derslerin de iyileştiğini sözlerine ekledi.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Serdar 4 yıl önce

Bıktık sizden bu kac oldu sistem boş eğitim içi boş sonunda işe giremiyor para kazanmıyorsa ne anlatıyor bu sistem

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak