Bakan Selçuk Okullar 1 Haziran'da Açılabilir Ama Bu Konu Sürekli Değişen Bir Konu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bakan Selçuk okulların açılma tarihine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dün yapılan kabine toplantısı sonrası okulların açılış tarihi ile ilgili her hangi bir açıklama gelmedi.

Bakan Ziya Selçuk bu konunun sürekli değiştiğini belirterek, okulların açılma tarihi 1 Haziran olarak temenni ediyoruz ama bu durum ilerde nasıl gelişir bu konuda net ve kesin bir cevap verilmesi olanaksız dedi.

Ziya Selçuk: Çok enteresan bir şekilde bu konu gün gün, hafta hafta değişen bir konu. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak eskiden yazın bir karar alırdık, bütün yılın hangi haftasında ne olacağını önceden belirlerdik, çok kolaydı ama şimdi gün gün izlemek zorundayız. Biz temenni ediyoruz ki 1 Haziran'da okullarımızı açalım, bununla ilgili her türlü hazırlığımız var, açamazsak da hazırlığımız var.

Diyelim ki tüm öğrencilerimiz için açabilirsek, ortam tamamen normalleşirse bu da bizi çok mutlu eder, okullarımız cıvıl cıvıl canlanır ya da kademeli olarak açabiliriz haziranda. İstiyoruz ki belli sınıflar gelebilir, kısmen belli kademeler olabilir ya da 4, 8, 12'nci sınıflar olabilir ya da başka senaryolar olabilir. Elimizde çok çalışma var. Biz en küçük bir ışığı gördüğümüzde, en kısa zamanda okulları açmak istiyoruz, yani 1 Haziran'da açmak istiyoruz."

Bunun için sürekli izleme halinde olduklarını vurgulayan Selçuk, "Hatta dünyanın bütün ülkelerini izliyoruz ve 'Hangi ülke ne zaman başlıyor, hangi yaşta başlıyor, sınıfların içi nasıl düzenleniyor, öğrenciler nasıl oturuyor, eğitimin telafisi anlamında hangi stratejiler kullanılıyor' diyoruz." ifadelerini kullandı.
Bakan Selçuk, bugün Dünya Bankası'nın yayımladığı müfredat stratejisine ilişkin çalışmayı incelediklerini anlatarak, "Özet olarak biz bu süreci eğitimin ve çocuğun yararı açısından düşünüyoruz ve mümkün olduğu kadar kısa sürede okullarımıza kavuşmak istiyoruz." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak