Bakan Selçuk Açıkladı: Öğretmenler İçin Önemli Bir Dönemden Geçiyoruz

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

* Öğretmenler için de çok önemli bir dönem. Bir öğretmenin 20 senede bir karşılaşacağı bir durumla haftada bir karşılaşmaya evrildi.

* Öğrencileri motive etme konusunda, rehberlik hizmetleri konusunda yüzlerce konuda öğretmenimiz talep ettiği eğitimi alma imkanına kavuştu. Canlı sınıflar yaptık. Dünyada canlı sınıf yapabilen ülke sayısı üçü dördü geçmiyor

* Uzaktan eğitimi anlık olarak ölçüyoruz. Her an ölçüyoruz. Bu değişimlere bakma imkanımız oluyor. Tıklanma sayısı ve sürdürülebilir şekilde bunun gerçekleşmesinin önemli olduğunu söyleyebilirim.

* İndirme sayıları, hangi cihazlardan indirme olmuş, bu kadar ayrıntıya kadar bilip takip edebiliyoruz. İnternet paketi olmayan çocuklarımıza destek olmak, operatörlerden haber geldi. Çocuklarımızın kotaları iki katına çıkartılıyor. Fırsat adaletine yönelik başka çalışmalarımız da var.

LİSE ÖĞRENCİLERİNE ULUSLARARASI SERTİFİKA

* Öğrencilerle de görüşme yaptık. Velilerle toplandık, özel eğitime ihtiyacı olan çocukların velilerini davet ettik. 496 bin öğretmenimize eğitim verdik.

* Öğretmenlerimiz ihtiyaç hasıl olduğu için talepkar oldular. Dijital beceri eğitimine binlerce talep geliyor. Artık kişiye özel eğitim verebiliyoruz.

* Dünyadaki büyük kuruluşların gönüllü desteği oldu. Yüz binlerce öğretmenimizin dijital beceri eğitimi alması, sertifika almalarını sağlıyoruz. 5 binden fazla lise öğrencimiz uluslar arası geçerliliği olan sertifikalar aldılar.

* Kamuda ilk kez robotların kullanıldığı bir sistem kurduk. Herkesin sorusunu anlık yanıtlayabilen robotlar. Sürekli öğreniyorlar ve daha geniş cevaplar veriyorlar.

İNTERNET ERİŞİMİ OLMAYAN ÇOCUKLARA KİTAP

* İnternete erişimde bulunduğu yer nedeniyle, mezralar, yaylalarda çocuklarımızın erişiminde sorun var. 16 milyon çocuğun erişimiyle alakalı problem görünmüyor ama yaklaşık 1 buçuk milyon çocuğun erişim sorunu var, bunu biliyoruz.

* O çocukları EBA’da göremiyoruz. Bu çocuklara nasıl erişeceğiz? Her bir çocuğumuza 17 kitaptan oluşan bir set veriyoruz. Köy okullarındaki, mezralardaki çocuklarımıza veriyoruz. 5 bin 200 destek noktası kuruyoruz. Bu noktaları önümüzdeki haftadan itibaren her yerde görebilirsiniz.

* Okuyan Balık diye bir site kurduk. Çocukların okumasını teşvik edecek. Podcast oluşturduk. Tüm uzaktan eğitim çalışmalarıyla ilgili neye ihtiyaç varsa uzaktanegitim.meb.gov.tr’den ulaşılabilir.

* 31 Ağustos için şuan elimizdeki en iyi seçenek uzaktan eğitim. Bu nedenle uzaktan eğitimin hakkını sonuna kadar vermek istiyoruz.

* Avrupa’nın bir çok ülkesinde yüz yüze eğitim başladı ancak bizim bu süreçte kendimize özel kendi riskimize özgü hesaplamalarımız var. Elbette yüz yüze eğitim çok daha etkili bir sistem ama şu an uzaktan eğitim bizim için çok daha kıymetli.

Anahtar Kelimeler:
Bakan Selçuk Açıkladı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak