Baba, oğluna zorbalık yapan çocukla yüzleşir ve sonrasında yaşananlar inanılmaz

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Oğlu Jordan ve okuldaki başka bir çocuk arasında süregelen bir durumdu. 

Onun hakkında konuşması için onu çağırdım, onunla arkadaş ol."

Ürdün zaten kendini savunmak için yılın başlarında biraz sıcak su içmişti ve yaşlı Fontenot dedi ki, bunun bir daha olmasını istemiyordu.

Her şey, Fontenot’un oğlunun okulda akran zorbalığına uğradığını öğrenmesiyle başladı. Zorbanın, oğlunun telefonunu alması bardağı taşıran son damla oldu. Nedenini bilmek isteyen baba, Tamarion isimli çocukla yüzleşmeye karar verdi. Ama zannettiğinizden çok farklı bir şekilde. Tamarion’u azarlamak yerine ona şefkatle yaklaşarak küçük çocuğun hikayesini öğrenmeye çalıştı.

Bazı insanların bazı davranışlarının altındaki sebebi asla bilemeyiz. Ancak Fontenot, oğluna zorbalık yapan çocuğun bu davranışının altında çok daha fazlasının yattığını hissediyordu. “Oğluma zorbalık yapan çocukla biraz zaman geçirmek istedim. “Neden?” sorusunun biraz daha derinine inmekti amacım. Anlaşılan o ki Tamarion da bir zorbalık mağduruydu. Ailesi bu dönemde evsizdi, çocuğun giyecek temiz kıyafetleri ve ayakkabısı yoktu ve bu yüzden onunla sürekli okulda dalga geçiliyordu.”

Fontenot bu sayede neden Tamarion’un oğluna zorbalık yaptığını anlayabilmişti. “Bu çocukların neler yaşadığı hakkında en ufak bir fikrimiz bile olmuyor, çünkü çoğumuz umursamıyoruz. Tamarion’un hikayesi, çok sayıda çocuk için geçerli olabilir. Günümün çoğunu bu genç adamla birlikte alışveriş yaparak ve öz saygı hakkında konuşarak geçirdim. Doğruluk, ahlak ve güvenden konuştuk. Sorunlu bir gençten harika bir yetişkine dönüşmesini sağlayacak her şeyi konuştuk.”

Fontenot bu konuşmanın ardından oğluyla Tamarion’u bir araya getirdi ve onları barıştırdı. Bu ilham veren hikayeyi Facebook hesabından paylaşınca büyük ilgi gören baba, Tamarion’un ailesi için internet üzerinden bir yardım kampanyası başlattı. Kampanyada sadece bir üç hafta içinde  32,000 dolar toplandı.

Her şey, bir babanın oğlunun okulda akran zorbalığına uğradığını öğrenmesiyle başladı. Nedenini bilmek isteyen baba, Tamarion isimli çocukla yüzleşmeye karar verdi.

Ama zannettiğinizden çok farklı bir şekilde.

Tamarion’u azarlamak yerine ona şefkatle yaklaşarak küçük çocuğun hikayesini öğrenmeye çalıştı.

Tamarion da bir zorbalık mağduruydu. Ailesi bu dönemde evsizdi, çocuğun giyecek temiz kıyafetleri ve ayakkabısı yoktu ve bu yüzden onunla okulda sürekli dalga geçiliyordu.

Fontenot, oğluyla Tamarion’u bir araya getirdi ve onları barıştırdı.


Kaynak: https://abcnews.go.com/GMA/Family/dad-confronts-sons-bully-restores-faith-humanity/story?id=58746977

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak