Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Uluslararası Bir Başarı…

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

22-28 Nisan tarihleri arasında tüm Avrupa’ da 980 farklı etkinlik ile 162 bin kişinin katıldığı “STEM Keşif Haftası” nın bu yıl ki amacı STEM kaynaklarını kullanan en iyi uygulamaları ortaya çıkarmak olarak belirlenmiştir. Bu nedenle STEM Keşif Haftasında Scientix, Systemic, STEM Alliance, Amgen Teach ve Next Lab yarışmaları yapıldı.
Köşk 100. Yıl Atatürk Ortaokulumuz bu yarışmalardan “STEM Alliance” yarışmasında ilk on projeden biri olan "Little STEAMer" adlı projesiyle Avrupa'da Türkiye'yi temsil etti.
Köşk 100. Yıl Atatürk Ortaokulunu temsilen Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminde görevli öğretmenimiz Hasan Basri Özcan, Türkiye'den 8 öğretmenimiz ile beraber, ödüllerini almak üzere 14-15 Haziran 2019'da Brüksel'e davet edildiler. Avrupa Okul Ağında düzenlenen ödül töreninde ödüllerini alan öğretmenlerimiz ayrıca “30. Bilim Projeleri Çalıştayı”na da katıldılar. Öğretmenlerimiz ödül sahibi Avrupalı meslektaşlarıyla katıldıkları çalıştayda projelerini anlatma ve yeni iş birlikleri kurma fırsatı da yakaladılar.
İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Seyfullah OKUMUŞ, ülkemizin sürdürülebilir büyüme ve kalkınması için en büyük itici gücümüz olan insan gücümüzü en iyi şekilde değerlendirebilmemiz için çocuklarımızın doğasında, doğal olarak var olan, aynı zamanda bilimin de ana motivasyon kaynağı olan “merak” duygularını bir araya getirmemizin önemli olduğunu, bu sebeple çocuklarımızın, gençlerimizin hayal gücünü, soru sorma ve sorgulama isteğini canlı tutarak, öğrenme ve öğretme süreçlerimizi, çocuklarımızın potansiyelini açığa çıkaracak şekilde yapılandırmamız gerektiğini, bunun da en kısa ve en verimli yolunun çocuklarımızı, STEM konusundaki becerilerini artırarak, üretici, analitik, eleştirel düşünen ve problem çözme becerileri yüksek bireyler olarak yetiştirmekten geçmekte olduğunu söyledi.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu bağlamda yapılan tüm çalışmalara destek verdiklerini belirten OKUMUŞ, STEM Keşif Haftası boyunca etkinlikler düzenleyen ve ödül almaya hak kazanan Köşk 100. Yıl Atatürk Ortaokulu öğretmenleri Hasan Basri Özcan, Alev Yenice, Burçin Çelik, Mehmet Kazanci,  Volkan Seçkin'i ve 100. Yıl Atatürk Ortaokulu idaresini ile öğrencilerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak