Aşırı kalabalık bir sınıfta öğrenmeyi teşvik etmek

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okul aşırı kalabalık, öğretmenlerin nedenleri üzerinde çok az kontrol sahibi oldukları, ancak bu etkilerle başa çıkmaları gereken konulardan biridir. Sınıf yönetimi, farklılaştırıcı öğretim ve zamanında geri bildirim sağlama, öğrencilerin sayısı arttıkça daha da zorlaşmaktadır.

Çok fazla öğrenci tarafından zayıflatılmanın baskılarının sık sık dile getirilmesi sürpriz olmamalıdır.  Öğretmen tükenmişliğinin önde gelen bir nedeni olarak dış bağlantı .

Öyleyse, öyleyse, öğretmenler, çok sayıda öğrenci ile karşı karşıya kaldıklarında, ancak odadaki tüm bireysel öğrenme ihtiyaçlarını karşılamak için sınırlı miktarda alan, zaman ve enerji ile ne yapacaklar? Tek bedenli bir çözüm yoktur; Ancak orada olan öğrenme ve büyüme için elverişli bir ortama ayarı bile en yoğun sınıf açmak yardımcı olabilir stratejileri.

Yaratıcı mekan kullanımı
Aşırı kalabalık sınıflarda karşılaşılan zorlukların çoğu lojistiktir. Örneğin, öğretmenler öğrencilere hem güvenli hem de verimli çalışma ortamları sağlamak için fiziksel alanı optimize etmenin yollarını bulmalıdır.

Bu, tüm öğretmenlerin uğraşması gereken bir ikilem olsa da, oda sıkı olduğunda ve öğrenci popülasyonları büyük olduğunda, o kadar zorlu hale gelir. Aşırı kalabalık bir alanı optimize ederken dikkat edilmesi gereken bazı şeyler şunlardır:

Amaçlı sınıf düzenleri - Gerekli araçları ve malzemeleri aynı yere koymaktan kaçının. Bunun yerine, öğrenci sıkışmasını önlemek için, kalem kalemtraşları, teneke kutular, toplama kutuları, teknoloji arabaları ve boyama aletlerini sık sık kullandılar. Dağınıklığı ortadan kaldırın ve gereksiz materyalleri kaldırın  Özellikle yüksek trafikli alanlarda harici bağlantı . Öğrencilerin sınıf tasarım sürecinde yer almasını düşünün  Sahiplik duygusunu güçlendirmeye yardımcı olacak harici bağlantı .
Esnek oturma - Öğretmenlerin atanmış koltukları kaldırarak sınıf yönetimini geliştirebilecekleri, ancak esnek oturmaların aslında birçok davranışsal ve nişanla ilgili sorunları hafifletmesine yardımcı olabileceği düşünülebilir. Dış bağlantı  . Öğrencilerin optimal öğrenme ayarları ve yapılandırmaları hakkında seçim yapmalarına izin vermek, öğrenme, işbirliği ve katılım hizmetinde gerçekten paylaşılan bir alan olan bir sınıf ortamı yaratır. Öğrenciler fayda  Kendini seçen yerlerde kendi rızasıyla ve kendi kendini değerlendirerek, katı bir şekilde yerleştirilmiş oturma çizelgesiyle kısıtlanmaktan ziyade kendi ihtiyaçlarına göre değerlendirilebilen dış bağlantı .
Öğrenci merkezli bir iş akışı
Çalışmalar göstermiştir  Farklılaştırılmış eğitimi veren dış bağlantı , etkili pedagojinin köşe taşı olmalıdır. İdeal olarak, her öğrenci bir dereceye kadar kişiselleştirmeyi içeren bir eğitim tecrübesini hak eder. Bu, en iyi koşullarda kolay bir iş değildir, ancak sınıf kadroları büyük olduğunda, imkansız bir gerçek dışı hedef gibi hissedilebilir.

Bununla birlikte, öğretmenler, öğrenci yönelimli, açık beklentileri olan ve öz değerlendirmeyi mümkün kılan iş akışlarını bilinçli bir şekilde tasarlayarak herhangi bir büyüklükteki sınıfları farklılaştırmayabilirler.

Öğrenim merkezlerinin oluşturulması - Öğrenci tarafından işletilen öğrenme istasyonları, büyük grup ortamının sınırları içinde küçük grup fırsatları yaratabilir Dış bağlantı  . Alan bir sorun olduğunda, kit tabanlı dersleri toplama Harici bağlantı  , bir öğrenme alanının bir amaçtan diğerine hızla dönüşmesini kolaylaştırır. Dahası , uygun yönetim yapıları yerinde Dış bağlantı  , öğretmenler merkez zamanlarını kendi farklı, küçük grup eğitim oturumlarını yürütmek için bir fırsat olarak kullanabilirler.
Etkinlik listeleri yaratın - Her bir öğrenciyi mükemmel zamanda kusursuz görevle eşleştirmeye çalışmak yerine, etkinlik listeleri karar vermeyi öğrencilerin ellerine bırakıyor Dış bağlantı  . Öğretmenler, müfredat ve standartlara dayalı hedefleri hedefleyen farklı bir görevler, etkinlikler ve ödevler listesi oluşturur. Öğrenciler daha sonra kurs beklentilerini yerine getirmek için onlara en uygun seçenekleri seçerler. Bu listeleri, amaçlı zamanlama etkinlikleri ile eşleştirmek Dış bağlantı  , öğrenci sahipliğini güçlendirmeye yardımcı olabilir.
Öz-değerlendirmeyi dahil et - Birçok öğrenci değerlendirmek için çok çalışma anlamına gelir. Öğrencileri kendilerini değerlendirmek için güçlendirerek notlara yükselen kâğıt yığınlarının stresini azaltın  Belirli biçimlendirici görevlerde dış bağlantı . Bu, öğrenciler için geri bildirim döngüsünün resmi öğretmen geribildirimini beklemekten çok daha erken bir zamanda kapatmasına ve öğrencilerin daha hızlı bir şekilde büyümelerini sağlamasına yardımcı olabilir. Ek bir avantaj olarak, araştırma gösterir  Bu önemli yönetici işlev becerisini geliştiren dış bağlantı , okul duvarlarının çok ötesinde bir faydaya sahiptir.
İşbirliğini teşvik edin
Öz-denetim ve öz değerlendirme mükemmeldir, ancak bazen öğrencilerin başkalarından yardım alması gerekir. Öğrencilerin, birbirlerine destek olmaları için birbirlerine dönmelerine, hatta öğrenmelerini daha da derinleştirmek için birbirlerini zorlamalarına imkan vermek yararlı olabilir.   Sadece bir öğretmenin yardımına dayanmak yerine harici bağlantı Dış bağlantı  .

Sınıfta ne kadar kalabalık olursa olsun, eşler arası destek ağları oluşturmanın çeşitli yolları vardır:

Akademik sohbeti teşvik edin - Öğrencilere, amaca yönelik, öğrenme odaklı yollarla nasıl konuşulacağını öğretin. Sınıf konuşmasının nasıl ses çıkarması gerektiği ile ilgili beklentileri belirleyin Dış bağlantı  ve nasıl modellemek için kendi kelimeleri ve eylemleri kullanın. Öğrencilere cümle başlayanlar, akademik kelime duvarları ve hatta örnek senaryolar gibi yardımcı hatırlatmalar verin  Onları yolda tutmak için harici bağlantı .
Amaçlı ortaklıklar - İşbirlikli faaliyetler dışında doğaçlama eşleştirmenin stresini ve karmaşasını, zaman içerisinde ortaklık yapıları oluşturarak alın. Orada öğrenme eşleştirmek için yollar veya grup öğrenci çok çeşitli Dış bağlantı  , her biri kendi yararları ve sınırlamaları ile.
Dijital işbirliği - Teknoloji kullanılabilirse, Google Dokümanlar gibi bulut tabanlı seçenekler Dış bağlantı  , fiziksel alanın zor geldiği durumlarda öğrencilerin sanal alanda (asenkron veya gerçek zamanlı olarak) birlikte çalışmasına izin verebilir.
Öğrenci tarafından oluşturulan kaynaklar - Bir öğrenci yardım panosu , öğrencileri akranlarını desteklemek için kaynak yaratmalarını ve aynı zamanda kendi beceri ve kavramlarını kendi ustalıklarını sergilemelerini teşvik edebilir. Projeyi çevrimiçi yapmak, destek malzemelerini öğrencinin istediği koltuğundan veya evden bile daha kolay erişilebilir kılabilir.
Bir sınıfın kapasiteye doldurulması, öğrenmenin acı çekmesi gerektiği anlamına gelmez. Öğretmenler planlama ve tasarım seçenekleriyle yaratıcı hale geldiklerinde, en aşırı kalabalık ortamlarda bile büyümeyi teşvik etmek mümkündür.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak