Ara Tatillerde Öğretmenler Okulda, Öğrenciler Tatilde Olacak

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yapılan bu takvim değişikliğine göre öğretmenlere ara tatil olmayacak

Yeni çalışma takvimi MEB camiasında büyük yankılar uyandırdı. Özellikle öğretmenler bu konu hakkında ki düşünceleri önümüzdeki günlerde belirlenecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yeni Eğitim-Öğretim Çalışma Takvimi Modeli"nin tanıtımını yaptı. Selçuk, öğrencilerin Nisan ve Kasım'da 1'er hafta ara tatil yapacağını, yaz tatilinin ise 2 hafta kısalacağını duyurdu. Selçuk şunları söyledi: "Bu çalışmayı, verimlilik ve denge üzerinden bir çalışma yapıyoruz ve bunu sadece çalışma takvimi açısından yapmıyoruz... 180 iş günü olan çalışma günlerinin verimliğini artırmak aslolan.

KASIM VE NİSAN AYINDA 1'ER HAFTA ARA TATİL YAPILACAK

Dünyanın en uzun yaz tatili yapan ülkelerden biriyiz... 13 haftalık yaz tatilinin 2 haftası nisan ve kasım aylarında yapılacak ara tatil olacak.

ÖĞRETMENLERE ARA TATİL YOK

Bu tarihlerde öğretmenler görevlerine devam edecekler. Okullar açılmadan önceki 2 haftalık seminer dönemi bu tarihlerde yapılacak.Mevcut sistemde öğretmenler sene başında ve sene sonunda ikişer hafta olmak üzere seminer yapıyorlardı.Yeni sistemde seminerlerin birer haftası ara tatillere alınmış oldu.

YAZ TATİLİ 11 HAFTAYA İNECEK

Yaz tatili 11 haftaya inecek. Ara tatillerde çocuklara ve öğretmenlere dinlenme ve etkinliklere katılma fırsatı veriliyor. Ara tatillerde, 1 haftalık sürenin, sadece tatil olmaması ve çocukların bazı çalışmalara katılması da hedefleniyor. Her ana tatilin ana bir teması olacak ve çalışmalar bu temalar üzerinden yapılacak.

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 9 EYLÜL 2019'DA BAŞLATILACAK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak