ANNE OLUNCA DAHA İYİ ÖĞRETMEN OLDUM!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Aşağıdaki mektubu okuyunca derinden bir mutluluk kapladı içimi. Sizinle paylaşmak istedim.

***
Doğan Hocam Merhaba,
Ben Fizik Öğretmeni olarak çalışıyorum, bu yıl mesleğimin 16. yılındayım.
Kitaplarınızın hepsini okudum. 10 yaşında bir oğlum var onu yetiştirmemde en büyük rehberimsiniz. Kitaplarınızdan benim için en özel olanı “Öğretmenim Bir Bakar Mısın?” oldu. Ben mesleğine aşık bir öğretmenim. Özellikle herkes tarafından zor olarak tanımlanan Fizik Dersini aslında zor olmadığını tüm çocuklara göstermek için çabalıyorum.

Öğretmenliğim oğlumu doğurduktan sonra apayrı bir boyut kazandı. Artık öğrencilerime çok daha farklı gözle bakmaya başladım. Kitabınızı okuyup çok beğendikten sonra çevremdeki arkadaşlara sonra da Okul Müdürüne aldırıp okuttum. Kendisi yazın bana telefon etti. “Bu yıl kurumumuza katılan çok öğretmen var, bu kitabı hepsine tavsiye edip okutmak için onlara öneri niteliğinde acaba bir sunum yapar mısın,” diye sordu.

Okulun açıldığı ilk hafta 60 öğretmen arkadaşıma kitabınızı anlattım. Ama içindekileri değil. Rehber nitelikte olduğunu, bu işi gönülden yapacaksanız mutlaka okumaları gerektiğini, kendi hikayelerimi... Çoğu arkadaşım sunum sonrası kitabınızı aldı. Kitap bizi ve yaşadıklarımızı öyle güzel anlatıyordu ki hayran olmamak imkansızdı.

Şimdi bu maili neden yazdığımı soracak olursanız, öncelikle teşekkürler Hocam hem de binlerce teşekkür. Hem bu meslek adına hem de evladımı yetiştirmek adına. Daha öğrenecek çok şeyler var bundan eminim! Allah sizi başımızdan eksik etmesin, sağlık versin.

Saygıdeğer ellerinizden öperim, sevgilerimle.

***
Bunlar yaşamımın bana verdiği hediyeler; çok derin anlamlar taşıyor. Sizlerle paylaşmak istedim. Selamlar.

Doğan Cüceloğlu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak