Anaokulu ve 1. Sınıf Öğrencilerine 31 Ağustos -4 Eylül Arası Uyum Haftası Yapılacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okulların açılış tarihi belli olduktan ve okula kayıtların başladığı dönemde milyonlarca veli çocuğunun bu sene okula başlayıp başlamayacağı sorusuna yanıt arıyor.

Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim yılının 31 Ağustos tarihinde başlanacağı açıklamasını yapmıştı. Bu sene ilk kez anaokulu ve ilkokula başlayacak öğrencilerin hangi ayda doğanlar olacağı sorusuna cevap aranıyor.

Bu sene okullar corona salgını nedeniyle yaşadığımız olumsuzluklar arasında açılması hedefleniyor. MEB okulların her türlü tedbirleri ve önlemleri aldıktan sonra bilim kurulu üyelerinin görüşü doğrultusunda okulların 31 Ağustos'ta açılacağını duyurdu.

Uzman görüşler salgın nedeniyle okulların açılma tarihinin ertelenmesinin söz konusu olduğunu ve durum düzelirse okulların açılabileceğini söylüyor.

Mili Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, yeni dönemde okula uyum haftasının 31 Ağustos-4 Eylül'de gerçekleşeceğini açıkladı

Mili Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, yaptığı açıklamalar şu şekilde 

Bu yıl, Aralık 2014 itibarıyla 69 ayını doldurmuş bütün öğrencilerimizi ilkokullarımıza bekliyoruz. Aynı sistem üzerinden velilerimiz, çocuklarının erken başlama ve kayıt erteleme detaylarını da aynı siteden daha detaylı öğrenebilecek. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerini 31 Ağustos-4 Eylül'de uyum eğitimine alacağız. Uyum eğitiminin ardından eğitim ve öğretimlerine başlamış olacaklar. Bugün itibarıyla okullar açılacakmış gibi bütün hazırlıklarımızı, ders kitaplarımızı, uyum programlarımızı, uyum programlarımızda kullanılacak materyalleri tamamlamış durumundayız."

Gençoğlu, "e-okul.meb.gov.tr" üzerinden velilerin okula erken başlatma ve ertelemeyle ilgili detayları da görebileceğini belirterek, "Özellikle 69, 70, 71 aylık çocuklarımız kayıt erteleyebilecek. Bunun için velilerin yapması gereken şey, sistemde kayıt yaptırmaları gereken okul müdürlüğüne bir dilekçe vermek. Bu kadar basit. Herhangi bir hekim raporuna, tıbbi değerlendirmeye gerek duymaksızın kendi isteklerine bağlı şekilde değerlendirmeyi yapıyoruz." diye konuştu.

Gençoğlu, velilerin, 66, 67, 68 aylık çocuğunu erken başlatmak için okul müdürlüklerine dilekçe vermeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Eğer okullar her hangi bir sorun çıkmazsa 31 Ağustosta telafi eğitimleriyle birlikte ders başı yapacak. Umarız okulların açılış tarihine kadar salgını atlatmış olur ve çocuklarımızın en büyük hakkı olan eğitim haklarını daha fazla ellerinden almayız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak