Anaokulu için Popüler Tartışma Stratejileri Nasıl Uyarlanır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

By Ruth Calkins
Bir zamanlar, çok uzun zaman önce değil, çoğu öğretmen sınıflarının önünde durdu ve öğrencileriyle konuştu. Bu şimdi daha az yaygındır - bugün sınıflar daha öğrenci merkezlidir , öğrenciler bazı öğrenimlerini yönlendirirken öğretmenler rehberlik eder. Bu, herhangi bir sınıfta zor olabilir, ancak özellikle anaokulunda zordur.

Anaokulları okulda yenidir ve konuşmayı sevmelerine rağmen, ne öğrendiklerini ne bir öğretmenle ya da birbirleriyle tartışacaklarını her zaman bilemezler. Bir anaokulu öğretmeni sayma, okuma ve yazma konularında öğrencilerle çalışmalıdır, ancak en önemlisi onlara öğrendiklerini, nasıl konuşacaklarını ve dinleyebileceklerini öğretmektir.

Öğrenci tartışmalarına rehberlik etmek için iyi bilinen birçok strateji vardır. Genel olarak, bu stratejiler daha yaşlı öğrenciler düşünülerek tasarlanmıştır ve anaokulları ile birlikte kullanmak istediğimizde bazı adaptasyonlar gerektirir.

DÖN VE KONUŞ
Dönüş ve Talk strateji sizin derse malzeme ile uğraşan öğrencilere yaymak hızlı ve kolay bir yol olabilir. Anaokulu için çok fazla değişiklik gerektirmeyen basit bir strateji olsa da, öğrencilerin görünümünden ve seslerinin modellenmesi önemlidir.

Ders konusunun veya yüksek sesli okuma konusunun tüm öğrencilerim için erişilebilir olduğundan ve tercihen onlar için yeni olmadığından emin olarak başlıyorum. Dersi öğrettiğimde veya kitabı okuduğumda, muhtemel cevaplarla zengin bir soru soruyorum. Örneğin, nezaket hakkında bir kitap okuyabilir ve sonra çocukların nezaket gösterme şekilleri hakkında bir soru sorabilirim.

Önce Çevir ve Konuş'un başka bir yetişkinle, eğer varsa veya öğrencilerimden biriyle nasıl çalıştığını modelleyecektim. Öncelikle öğrenciyle başa çıkmaya gerek yok - ilerledikçe herkesin talimatları duymasını sağlayabilirsiniz. O zaman, iki öğrenci, herkes denemeden önce sınıf için stratejiyi modellemekte fayda var. Çocukların sırayla konuştuklarını ve yalnızca eldeki konu hakkında konuşmaları gerektiğini anlamalarını sağlamak için bu örneklerden sonra bilgi almak önemlidir.

Yılın başında, Çevir ve Konuş konularını kolaylaştırıyorum ve zaman dilimini kısa tutuyorum. Sonra, yıl ilerledikçe, daha karmaşık sorulara ve daha uzun bir zaman dilimine kilitleniyorum.

Bunu, öğrencilerin çalıştıkları materyale biraz daha derine dalmaları için mükemmel bir yol olarak buldum ve öğrencilerin aktif bir şekilde dinleyebilmeleri için müthiş bir pratik, öğrencilerin uzmanlaşmaları için önemli bir beceri.


DÜŞÜN-PAİR-HİSSE
Think-Pair-Hisse stratejisi öğrencilerin İçe kapanık ve kendi düşünme işlemek için daha fazla zaman alır öğrenciler için idealdir bütün sınıf dinleme olmadan fikir geliştirmek için izin verdiğinden popüler.

Think-Pair-Share'i daha yüksek sınıflarda kullandım ancak anaokullarımda kullanmak için yeniden düşünmem gerekiyordu. Meslektaşlarımdan birinin yardımıyla, bu stratejiyi yapılandırmanın harika bir yolunu buldum. Her öğrenciye iki Popsicle çubuğu verdim - birinin ağzında küçük resim var, diğerinde kulak var. Ağzını alan öğrenci önce konuşur, kulağını alan da dinler. Belirli bir süre sonra çubukları değiştirirler. Sonunda ağzı olan kişi, eşinin söylediğini duydukları bir şeyi paylaşmalıdır.

Turn and Talk'ta olduğu gibi, Think-Pair-Share tanıtıldığında, başka bir yetişkin veya öğrenciyle birlikte bazı modellemeler gerektirir. Çocukların kulağını tutarken, eşlerini aktif olarak dinlemelerini anlamaları önemlidir. Soruları başlangıçta basit tutmak, öğrencilerin bu stratejiyi daha hızlı çözmelerine yardımcı olabilir.

Think-Pair-Share, kreşlerin sadece fikirlerini paylaşmalarını değil, aynı zamanda sınıf arkadaşlarının fikirlerini de dinlemelerini sağlamanın harika bir yoludur. Öğrencilerimin birkaçını bu stratejiyi doğru bir şekilde gerçekleştirmeye çalışır, ancak bir kere yaptıklarında çok güzel sohbetler duyuyorum.

GALERİ YÜRÜYÜŞLERİ
Üst sınıflarda, bir Galeri Yürüyüşü çok detaylı olabilir ve öğrenciler birçok farklı şekilde katılabilir. Anaokulu için bir Galeri Yürüyüşü anlamlı olabilir, ancak oldukça basit tutulması gerekir. Matematik, başlamak için iyi bir konu olabilir.

Küçük grupların sorunları çözmek için işbirliği yapmasını seviyorum - çalışmalarını göstermek için onlara beyaz tahtalar veya poster kağıtları veriyorum. Yüksek sınıflarda öğrenciler diğer grupların soruna nasıl yaklaştığına bakmak için etrafta dolaşabilirler. Anaokullarında, çalışmalarını açıklamak için sınıfın önünde duracak bir grubun olması gerektiğine yardımcı olabileceğimi daha iyi buldum.

Öğrencilere yaptıklarını açıklamak için çalışmalarıyla ayağa kalkma şansı vermek, onları daha sonra üst düzey bir Galeri Yürüyüşünde kendilerini daha bağımsız bir şekilde açıklamaya hazırlar.

Bu stratejileri anaokullarına öğretmek zaman alabilir, ancak onlara düşünceleri hakkında konuşma fırsatı vermelerinin faydaları zaman yatırımını buna değer kılar. Çocukların zihinlerinde olanları paylaşırken büyüdüklerini dinlemek inanılmaz.

https://www.edutopia.org/article/how-adapt-popular-discussion-strategies-kindergarten

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak