Anaokulu davranışı yetişkin kazancının gücünü tahmin eder

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yeni araştırmalar çocukların anaokulundaki dikkatleri, saldırganlıkları ve arkadaşlıkları ile yetişkinlerin gelirleri arasında doğrudan bir bağlantı kuruyor
Hechinger Raporu, bir konuda rapor veren, kar amacı gütmeyen ulusal bir haber odasıdır: eğitim. Bunun gibi hikayelerin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesi için haftalık bültenlerimiz için kaydolun .
Her yerdeki yetişkinlerin uzun süredir şüpheli oldukları gibi, 6 yaşlarındaki kötü davranışlar hiçbir işe yaramayacak. Veya, en azından, daha dikkatli, daha kibar ve daha az agresif akranları kadar iyi değil.
Yeni araştırmalar , anaokulundan yetişkinliğe kadar çocukları takip eden bir akademik araştırma projesi olan Quebec Boyuna Çalışması Anaokulu Çocukları İzlemesinde İzlenen 2.850 çocuğun 33-35 yaşlarındaki gelirini belirlemek için vergi beyannamesi verilerini kullandı . Birinci yazar Francis Vergunst’un Université de Montréal’de yaptığı analiz, 6 yaşındakilerin dikkatini çekmekte zorlanan çocukların yetişkinlerden daha az kazandıklarını tespit etti. Çalışma ayrıca, saldırgan olan veya anaokulunda “prososyal” davranış ölçütlerine göre düşük puan alan erkeklerin de yetişkinlerden daha az kazandıklarını tespit etti. Bu bulgular ekonomik durum ve IQ dikkate alındığında bile yapıldı. Çalışma, Haziran 2019'da JAMA Psikiyatri dergisinde çevrimiçi olarak yayınlandı.

Yıllık 1.271 ABD Doları - Dikkatsiz anaokulundaki çocukların yetişkin olarak kazanamaması
Pittsburgh'daki Carnegie Mellon Üniversitesi'nde ortak politika ve istatistik profesörü olan Daniel Nagin, erken yaşta daha sonra başarıyı tahmin etmek için gösterilen kendini kontrol etme gücüne ilişkin mevcut araştırmalar olduğunu belirtti. Ancak, çocuğun kendi kendini kontrol düzeyini belirlemek için ölçülen belirli özellikleri ayırmak için çok az şey yapıldığını söyledi. Ayrıca, bu çalışmanın, kendi kendini rapor eden gelire güvenmek yerine davranış verilerini vergi beyannamesi verisine bağlayan ilk kişi olduğunu düşünüyor.

Bu durumda, araştırmacılar bir yetişkinin belli bir anaokulu davranış örüntüsü tarafından tahmin edildiği şekilde ne kadar çok veya az kazanabileceğini tam olarak söyleyebildiler. Örneğin, araştırmacılar tarafından kullanılan ölçekte akranlarından bir puan daha dikkat çekmeyen çocuklar, yetişkin olarak yıllık kazançta 1.271 $ daha az kazandılar. Daha agresif erkekler yetişkinler olarak yılda 700 $ daha az kazanır ve daha fazla sosyal olanlar 477 $ daha fazla kazanır. (Araştırma Kanada'da yapılsa da, listelenen tüm rakamlar ABD doları cinsindendir.)

Nagin, aile gelirinin ve IQ'nun daha sonra kazanma gücünü etkilediği uzun zamandır bilinmektedir. Ancak bu faktörlerin değişmesi zor olduğu için, kendisi ve ortak yazarları öğretmenlerin gerçekten çözebilecekleri bir şeyi çalışmakla ilgileniyorlardı: davranış. Davranışla yetişkin geliri arasında bir bağlantı bulmak, erken davranışsal müdahaleler için durumun güçlenebileceğini söyledi.


 Öğretmenler küçük çocuklarda dikkatliliği arttırmak için birçok yol deniyor. Çocukların aldığı fiziksel aktivite miktarını arttırmak gibi bazı teknikler titiz bir araştırmayı sürdürmüştür . Meditasyon ve dikkatli olma gibi başkaları da yapmadı .

Saldırganlık, özellikle de, genellikle uzun vadeli bir sorun olduğunu kanıtlamıştır. Agresif bir okul öncesi çocuğun agresif bir liseye dönüşmesi muhtemeldir. Ancak Alabama Üniversitesi'nden konuyla ilgili 2012 tarihli bir rapor bazı çözümler önerir. Araştırma, öğretmenlere ve ebeveynlere çocuklara daha iyi davranış öğretmek için eğitilebileceklerini gösteriyor, raporunda belirtiliyor. Çocuklara sorunları nasıl çözeceklerini açıkça öğretmek de yardımcı olabilir.

Nagin, anaokulunda saldırganlık ve dostluğun neden yetişkin erkeklere göre daha düşük kazanç elde ettiğini ancak kadınlar için neden öngörmediğini anlamak istiyor. İlk hipotezi, oldukça saldırgan ve diğer insanlarla bağlantı kurmakta çok kötü olan bir erkek alt grubunun düşük kazançlı birliği sürdüğüdür. Daha az sayıda kızın, arkadaş edinme konusunda aşırı saldırgan veya aşırı derecede kötü olduğunu belirtti. Bu, orta dereceli saldırganlık seviyelerinin kazançlar üzerinde fazla bir etkisi olmadığı anlamına gelebilir. Şimdiye kadar, fikrini destekleyecek kanıt yok ama Nagin, onun hakkında ne düşündüğünü, doğru olup olmadığını öğrenmek için yeni bir araştırma projesi başlatmak için daha fazla ilham aldığını söyledi.

Anaokulu davranışı ile ilgili bu hikaye , eğitimde eşitsizlik ve yenilik odaklı, kar amacı gütmeyen, bağımsız bir haber kuruluşu olan Hechinger Raporu tarafından hazırlandı . Hechinger bültenine kaydolun  .

Anahtar Kelimeler:
Anaokulu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak