Amerika’da Kurşun Geçirmez Okul Çantaları Satışa Çıktı!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bazı ebeveynler için okula dönüş alışveriş listesi bu yılki gibi görünüyor.Boya kalemleri, yapıştırıcı, kurşun kalemler, kurşun geçirmez sırt çantası…Öz savunma ürünleriyle bilinen marka Guard Dog Security’nin ProShield Scout sırt çantaları, Amerika’nın ünlü kırtasiye zinciri Office Max&Office Depot mağazalarında ve internet sitesinde “okula dönüş” ürünleri arasında satışa çıktı. Ürünün bulunduğu ekranda, “ortamda koruma” ve “kurşun geçirmez sırt çantası” ibareleri bulunuyor.

“Sırt çantası oldukça popular bir ürün oldu diyor,” çantanın üretici firması Skyline’ın kurucusu Yasir Sheikh. “Bu yıl birkaç kez satışlarımız tükendi.”

Amerika’da son yıllarda, okullarda ve diğer halka açık yerlerde gerçekleşen silahlı saldırılarda büyük bir artış yaşandı. Kurşun geçirmez çantaların mağaza raflarındaki fotoğrafı bir Facebook kullanıcısı tarafından, “Bugün Office Max’te gördüm ve resmen içim parçalandı,” yazısıyla paylaşıldıktan kısa bir süre sonra büyük yankı uyandırdı. Birkaç gün sonra da geçtiğimiz hafta Teksas ve Ohio’da iki ayrı silahlı saldırıda 31 kişi hayatını kaybetti. Yaşananlar, çantanın uyandırdığı karışık duyguların bir özeti gibiydi adeta.


4 ve 8 yaşında iki çocuk annesi Amanda Deacon, çocuklarına böyle bir ürünü alacağını söylüyor.

“Elbette alırım, neden almayayım?” diyor Deacon.

Ancak pek çok anne baba bunun etkili olup olmayacağını ve yeterli bir koruma sağlayıp sağlamayacağını sorguluyor. 

Kaliforniya’da 28 Temmuz’da düzenlenen bir sarımsak festivalinde gerçekleşen, üç kişinin öldüğü ve 12 kişinin yaralandığı silahlı saldırının ardından saldırının gerçekleştiği bölgede yaşayan Jeff Scheidler ise şöyle diyor: “Bunun çok işe yarayacağından emin değilim, ama bu ürünün pazarlama nedenini anlayabiliyorum.” Scheidler olaydan sonra karısı ve 12 yaşındaki ikizleriyle başka bir bölgeye taşınmış.

Karısı Heidi’nin çantanın bir çocuğu koruyabileceğine dair şüpheleri olsa da çantanın kendisinde uyandırdığı duyguları şöyle özetliyor: “Eğer bu çantayı çocuklarıma almazsam kendimi kötü bir ebeveyn gibi hisseder miyim?”

Kurşun geçirmez sırt çantaları ülkede ilk kez üretilmiyor, ancak okul çantası modeli olarak tasarlanması ve okul malzemesi olarak pazarlanması bir ilk.

On yıldan fazladır profesyoneller için kurşun geçirmez çantalar üreten bir başka firma olan Bullet Blocker’ın kurucusu Joe Curran son birkaç yılda satışlarınının yüzde 200 arttığını dile getiriyor. “Okullar açılmadan önce ürünlerimizin çoğunu ebeveynlere, öğretmenlere ve üniversite öğrencilerine satıyoruz.”

Eski New York Polis Departmanı Komiseri William Bratton da ebeveynleri çantaların ateşli silahlar karşısındaki etkinliği konusunda uyarıyor. Ancak Bratton çantanın, ebeveynlere çocuklarını koruma konusunda psikolojik bir rahatlama sunabileceğini bunun da iyi bir şey olduğunu dile getiriyor. “Ancak çocukların korku düzeylerini artırmama konusunda dikkatli olmalısınız,” diyor Bratton.

Konunun sosyal medya üzerinden yayılmasının ardından Amerika’nın bazı bölgelerindeki okullarda kurşun geçirmez çantaların sınıfların içine alınmasına izin verilmediği de ortaya çıktı. Bu okullarda güvenlik sebebiyle çantalar kilitli dolaplarda tutuluyor.

Mağazalarında kurşun geçirmez çantaları okul malzemesi olarak satan Office Max&Office Depot ise konu hakkında herhangi bir yorum yapmayı reddediyor.

Kaynak: https://www.cnbc.com/2019/08/06/bullet-resistant-backpacks-have-become-another-back-to-school-staple.html?__source=facebook%7Cwired&utm_campaign=wired&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_social-type=owned&mbid=social_fb&utm_brand=wired&fbclid=IwAR278TtHGFvBGKn2OOt4rfOiBFgSEclmi7-yyta41a7UrGepuJHi9Tu8_Zc

(Yazı kısaltılarak derlenmiştir.)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak