Akıl ve Ruh Sağlığı Sorunu Olan Öğrencilere Devamsızlık Hakkı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Akıl sağlığı, fiziksel sağlığımız kadar önemli olsa da, insanlar kendilerini iyi hissetmediklerinde genellikle okula ya da işe gitmemezlik edemezler ya da gitmediklerinde suçluluk duygusu hissedebilirler. Amerika, Oregon’daki bir grup genç aktivist, öğrencilerin ruh ve akıl sağlıkları söz konusu olduğunda okuldan izinli olma hakkına sahip olmaları için verdikleri mücadeleden zaferle çıktılar. Eyalette artık bu konuda yeni bir yasa var.

Bu hakkın savunucularından biri olan 18 yaşındaki öğrenci Hailey Hardcastle şöyle diyor: “Grip olduğunuzda bir gün izin alırsınız, çünkü dinlenmek sizi iyileştirir. Aynı şekilde kötü bir anksiyete krizi geçiriyorsanız ya da ağır bir depresyon içindeyseniz, bir gün izin almak size çok iyi gelebilir.”


Haziran 2019’da imzalanan yeni yasa, yeni okul yılında yürürlüğe girecek. Yeni yasa öğrencilere üç aylık bir dönem içinde 5 kez devamsızlık hakkı veriyor. Oregon eyaletindeki intihar oranları 2017’de rekor bir seviyeye ulaştı. Yeni yasanın, neler hissettikleri konusunda gençlerin ebeveynlerine ve öğretmenlerine karşı daha dürüst ve açık olmalarını sağlayacağı umut ediliyor.

“Hayatlarındaki yetişkinler, çocukların gerçekten neler hissettiğini bilecekler. Ve umut ediyoruz ki öğrenciler bu şekilde ihtiyaç duydukları yardımı ve desteği alabilecekler,” diyor Hardcastle.

Kaynak: https://mymodernmet.com/mental-health-days-students-oregon/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak