Akıl sağlığı sorunları olan öğrenci sayısındaki artış

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Büyük bir yeni rapora göre, sekiz gençten biri geçen yıl zihinsel sağlık problemi yaşadı.

Bugün NHS tarafından yayınlanan anket, 5-19 yaş grubundaki çocukların yüzde 12,8'inin 2017'de çocuk ruh sağlığı bozukluğu yaşadığını gösteriyor.

Anket, beş ila 15 yaş arası çocuklar için ruh sağlığı sorunlarının yaygınlığının 1999'da yüzde 9,7'den 2017'de yüzde 11,2'ye yükseldiğini ortaya koydu.

Rapora göre, endişe ve depresyon içeren duygusal bozukluklar, 1999'da yüzde 4,3'ten 2017'de yüzde 4,3'e yükselen beş ila 15 yaşındaki çocuklarda daha yaygın hale geldi. Ancak diğer tüm ruh sağlığı bozukluğu türleri, 1999'dan beri bu yaş grubu için "yaygınlık bakımından benzer kalmıştır".

Anket 9.117 çocuk ve gençten bilgi topladı. Çocukluk döneminin farklı evrelerinde farklı bozuklukların daha fazla ya da daha az yaygın olduğu, yaşlılıkta ise zihinsel bozukluk oranlarının daha yüksek olduğu bulundu.

İki dört yaşındaki okul öncesi çocuklar için, 18 yaşından birinin (yüzde 5.5) en az bir zihinsel bozukluğu olduğu tespit edildi. Bu 17 ila 19 yaşındakiler arasında yüzde 16,9'a yükseldi.

Araştırma ayrıca, lezbiyen, eşcinsel, biseksüel veya başka bir cinsel kimliğe sahip olan 14 ila 19 yaşındakilerin üçünde (% 34.9) heteroseksüel olarak tanımlananların% 13.2'sinin aksine zihinsel bir bozukluğa sahip olduğunu buldu.

Zihinsel bir bozukluğu olan 11 ila 16 yaşındaki bir çocuk, bir noktada kendine zarar vermiş veya intihar girişiminde bulunmuş, zihinsel bir rahatsızlık tanısı almayanların yüzde 3'üne benzetilmiştir.

Kaynak: https://www.tes.com/news/rise-number-pupils-mental-health-problems

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak