Ak Partiden Yaz Okulu Telafi Eğitimi İçin Kanun Teklifi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Salgın nedeniyle okulların tatil edilmesinin ardından uzaktan eğitime geçildi. Yaklaşık olarak neredeyse 1 aydır çocuklarımız TRT EBA TV sayesinde eğitim görüyorlar. 

Resmi olarak yapılan açıklama okulların 30 Nisan'a kadar kapalı olacağı şeklinde açıklandı ama bu sürenin daha fazla uzamasıda mümkün. 

AK Parti bu sene yaz tatilinde telafi eğitimi verilmesi için kanun teklifi verdi

Salgın sebebiyle, Üniversitelerde eğitime uzun bir süre ara verilmesinin ardından, telafi eğitimi yapılabilmesi için AKP tarafından Yaz Okulu uygulaması için kanun teklifi hazırlandı. Uzaktan eğitim sistemiyle yeterince iyi eğitim verilemediği içini yaz okulunun devreye sokulması planlanıyor.
Koronavirüs salgını sebebiyle Üniversite düzeyindeki tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verilmesiyle beraber uzaktan eğitim sistemi devreye sokulmuştu. Fakat salgın sürecinin daha uzun sürmesiyle beraber aynı zamanda uzaktan eğitim sisteminin yeterince verimli olamayacağı düşünülerek, AKP tarafından yaz okulu uygulamasına yasal zemin hazırlamak için kanun teklifi hazırlandı. 

AK Parti eğitime verilen bu uzun aranın telafi edilmesi için Yükseköğretim Kanununda değişiklik yapılması için kanun teklifi sundu. Bu teklife göre; salgın ya da afet durumunda eğitime ara verilmesi halinde yaz döneminde telafi eğitimleri verilecektir. Ayrıca teklifte Ankara ve Kocaeli'nde vakıf üniversiteleri kurulması teklifi de yer alıyor. Söz konusu teklif Meclis başkanlığına sunuldu. TBMM, bu teklifi kabul ederse, yaz döneminde telafi programları uygulanacaktır. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak