Adrese Dayalı Okul Sorgulama Nasıl Yapılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Adrese dayalı okul kaydı nasıl yapılır? Adrese dayalı okul kaydı nereden yapılır? Adrese dayalı okul kaydı yaptırma şartları nelerdir? Kimler adrese dayalı okul kaydı yaptırabilir? Adrese dayalı okul kaydı için yapılması gerekenler nelerdir?

Bütün bu sorulara yanıt haberimizde

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından adrese dayalı kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler ve velilerin merak ettiği konuya haberimizin içeriğinde detaylı açıklama getireceğiz.
Adrese dayalı okul kayıtları için ikamet büyük önem taşımakta. Veliler çocuklarını adrese dayalı kayıt yaptırmak için izleyecekleri yollar MEB'in resmi internet adresinden başvuru yapabilirler

Kimler için sorgulama yapılıyor?

Adrese dayalı okul sorgulama işlemleri ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için yapılabiliyor. MEB'in hizmete açtığı sayfadan il ve ilçe seçerek sorgulama yapabilen kişiler bölgedeki okulların listesine ulaşabiliyor.

,Okulların belirli kontenjanı için öğrenciler arasında eşitlik sağlanması halinde bakılacak kriterlerde de değişik yapıldı. Eski sistemde yerleştirmelerde puanların eşit olması halinde Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı'nın ardından yıl sonu başarı puanına bakılıyordu. Yeni sistemde ise Ortaokul Başarı Puanı'nın (OBP) ardından ikinci kriter yaş olarak belirlendi. Bu durumda yaşı küçük olana öncelik verilecek. Eşitlik devam ederse sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak. İstediği okul türüne yerleşemeyen ya da yerleştiği okul türünü beğenmeyen öğrenciler için nakil veya ek yerleştirme süreçleri olacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak