Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
17 Mart tarihinde gerçekleşmesi gereken sınavların, teknik aksaklıklardan dolayı 31 Mart- 1 Nisan'a tarihlerine ertelenmesine CHP Genel Başkan Başdanışmanı Balıkesir milletvekili Ahmet Akın Meclis gündemine taşıdı.
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 17 Mart tarihinde gerçekleşmesi gereken Açık Öğretim Lise Sınavı’nın teknik aksaklıklar nedeniyle 31 Mart- 1 Nisan’a ertelenmesi ve bu sınavda da cevap anahtarı sayılarının eksik olması nedeniyle öğrencilerin mağdur olmasını Başbakan Sayın Binali Yıldırım’a sordu. Akın, “MEB ve ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda sorun yaşamamak istisna haline gelmiştir. Öğrencilerimizin geleceklerini belirleyen bu sınavların özenle yapılması gerekirken adeta kasıtlı bir özensizlik söz konusudur” dedi. Milletvekili Akın’ın önergesi şu şekilde;
17 Mart tarihinde gerçekleşmesi gereken Açık öğretim Lise Sınavı ‘teknik aksaklıklar’ nedeniyle 31 Mart-1 Nisan tarihlerine ertelenmiştir ancak aksaklıklar giderilmeden sınav gerçekleştirilmiştir. Sınavda öğrenciler giriş belgesinde yer alan ders sayısı ile optik formda yer alan ders sayısının eşleşmemesi nedeniyle öğrenciler sınavı yarım bırakmak zorunda kalmıştır. MEB ve ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda sorun yaşamamak istisna haline gelmiştir. Öğrencilerimizin geleceklerini belirleyen bu sınavların özenle yapılması gerekirken adeta kasıtlı bir özensizlik söz konusudur. Türkiye’nin en prestijli kurumlarının iş yapamaz hale gelmesi ülkemiz için üzücüdür. Bu sınavlara giren öğrencilerimizin ülkemizin bürokrasisinde, önemli kadrolarında, toplumda söz sahibi olacakları göz önünde bulundurularak gereken özen gösterilmelidir. Öğrenciler açısından psikolojik etkileri oldukça önemli olan sınavların öğrencilerimizi mağdur etmeden gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu konuyla ilgili olarak;
2003-2018 tarihleri arasında ÖSYM ve MEB tarafından yapılan sınavların kaçında sorun yaşanmıştır? Bu sorunların sınavlara göre dağılımı nedir?
Söz konusu sınavlarda yaşanan sorunlarda öğrencilerin mağduriyetleri nasıl giderilmiştir?
Bahsi geçen Açıköğretim Lise Sınavı’nda yaşanan aksaklıklarla ilgili öğrencilerin mağduriyeti nasıl giderilecektir?
MEB tarafından yapılan sınavlarda yaşanan aksaklıklar göz önünde bulundurulduğu zaman, Milli Eğitim Bakanlığı, yüz binlerce öğretmenin performansını nasıl değerlendirecektir?
Söz konusu sınavda yaşanan aksaklıklardan dolayı sorumlular tespit edilmiş midir? Bu kişilere ne gibi tasarruflar uygulanacaktır?