69 Aylık Okula Başlayan Çocuklar Okulda Başarısız

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

 4+4+4 Eğitim sisteminin mezunları 69 aylık olarak okula başlayan çocuklardan daha başarılı olduğu ortaya çıktı . 69 Aylıkken okula başlayan çocuklarda okula uyum sürecinin daha zor olduğu ortaya çıktı. Bu araştırmanın sonucu  4+4+4  eğitim sisteminin daha başarılı olduğunu ortaya çıkarıyor. Oyun çağında bulunan 66 aylık çocuğun okul öncesi eğitim almadan ilkokul disiplinine girmesi onun ruhsal, duygusal ve bilişsel gelişimini sekteye uğratıyor

Reform olarak sunulan ve altı yıl önce hayata geçirilen 4+4+4 eğitim sisteminde 6 yaşını doldurmadan birinci sınıfa başlayan çocukların başarısız olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırmada 69 aylıktan küçük olan ve birinci sınıfa başlayan öğrencilerin onlardan büyük arkadaşlarına göre okula hazır olmadığı ve birçok alanda başarısızlıklar yaşadıkları belirtildi.

69 aylık çocuklar Türkçe ve Matematik alanlarında başarısız oldu. Araştırma Türk akademisyenler tarafından yapıldı. 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilk kez okula başlayan 69 aylık yani 6 yaşını doldurmamış çocukların kendilerinden yaşça büyük okula başlayanlara göre Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi derslerinde geri kaldıkları açıklandı.

2 BİN 81 ÖĞRENCİ ARAŞTIRILDI
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinden iki akademisyen tarafından yapılan araştırmanın sonuçları açıklandı. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Ekber Şahin ile Dr. Çiğdem İŞ GÜZEL yaptıkları araştırmanın sonuçlarını FOX TV’ye açıkladı. Buna göre 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesinin en büyük zararının ilkokula 69 aylık ve daha küçük başlayan öğrencilere yansıdığı görüldü. 

Educational Policy Analysis and Strategic Research adlı derginin 2018 yılı ikinci sayısında makale olarak yayımlanan araştırma sonuçları 4+4+4 eğitim sistemini tekrar tartışmaya açtı. İlgili araştırmada 2012-2013 öğretim yılında birinci sınıfa başlayan öğrencilerin yaşlarının dağılımının 60 ay ile 84 ay gibi geniş bir aralıkta yer aldığı görülürken akademisyenler Şahin ve İş Güzel’in araştırmasında, ilkokula 69 aydan önce başlayan öğrencilerin okula başlama aşamasında öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeylerinin dikkate alınmadığı, bu durumun izleyen dönemlerde öğrencilerin akademik başarılarına olumsuz yansıdığı vurgulandı. 4+4+4 eğitim sistemi ile 6 yaşında birinci sınıfa başlayan 2 bin 81 öğrencinin gelişimleri uzun süre izlendi. Açıklanan sonuçlara göre “Bir kuşak kayboldu mu?” sorusu gündeme geldi.

69 AYDAN KÜÇÜK ÇOCUKLAR DEZAVANTAJLI
Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Ali Ekber Şahin küçük yaşta okula başlayan öğrencilerin Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi derslerinin akademik başarılarını incelediklerini ifade etti. 69 aydan küçük öğrencilerin bütün alanlarda dezavantajlı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Şahin, 4+4+4 eğitim sistemine öğretmenler, idareciler açısından da bakıldığında kimsenin hazır olmadığını ve hazırlıksız olarak sisteme geçildiğini belirtti. Açıklamasında “Yanlış eğitim politikalarının bedellerinin çocukların ödemesi üzücü bir durum” ifadelerine yer veren Bilim insanı Prof. Dr. Ali Ekber Şahin 4+4+4 eğitim sisteminin sonuçlarının olumsuz olduğunu belirtti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak