24 Basit Kural Tüm Öğretmenler Yaşamalı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Aşağıdaki liste, her öğretmenin uyması gereken genel bir kurallar bütünüdür. Bu kurallar, sınıf içinde ve dışında tüm öğretim yönlerini kapsar. 

Öğretmenler İçin Kurallar
Her zaman öğrencileriniz için en iyi olduğuna inandığınız şeyi yapın. Her zaman bir numaralı önceliğin olmalı. Düşün, bu öğrencilerime nasıl yarar sağlar? Bu sorunun cevaplanması zorsa, tekrar gözden geçirmek isteyebilirsiniz.
Anlamlı, işbirliğine dayalı ilişkiler kurmaya odaklanın . Öğrencileriniz, akranlarınız, yöneticileriniz ve velilerinizle güçlü ilişkiler kurmak işinizi kolaylaştıracaktır.
Kişisel problemlerinizi veya problemlerinizi asla sınıfa getirmeyin. Onları evde bırak. Öğrencileriniz evde bir şeyin sizi ne zaman rahatsız ettiğini asla bilmemelidir.
Her zaman öğrenmeye açık ve istekli olun. Öğretim, öğrenmesi için birçok fırsat sağlayacak bir yolculuktur . Yıllarca sınıfta olsanız bile, her gün derslerinizi geliştirmek için çaba göstermelisiniz.
Her zaman adil ve tutarlı olun. Öğrencileriniz bunu yaptığınızdan emin olmak için sürekli izliyorlar. Sık kullandığınıza inanırlarsa, kendi yetkinize zarar verirsiniz.
Ebeveynler harika bir eğitimin temel taşıdır ve bu nedenle öğretmenler öğrenme sürecindeki en isteksiz ebeveynleri bile dahil etmek için görevlerini yerine getirmelidir. Ebeveynlerin katılımı için çok fırsat verin   ve onları bu konuda teşvik edin.

Bir öğretmen asla kendini tehlikeye atmış bir duruma sokmamalıdır . Öğretmenler her zaman durumlarının farkında olmalı ve asla savunmasız olmalarına izin vermemelidir. Kendini ve itibarlarını korumak, her zaman kendi kendini kontrol altına almak zorundadırlar.
Yöneticilerin kararlarına saygı duyun ve birçok sorumluluğu olduğunu anlayın. Öğretmenler yöneticileri ile iyi bir iş ilişkisine sahip olmalı, ancak zamanlarının değerli olduğuna saygı duymalıdır.
Öğrencilerinizi tanımak için zaman ayırın. Ne yapmaktan hoşlandıklarını öğrenin ve ilgi alanlarını derslerinize dahil edin. Bir ilişki kurmak ve onlarla bağlantı kurmak, onları derslere dahil etmenin kolaylaştığını göreceksiniz.
Okulun ilk gününden başlayarak kurallar, beklentiler ve prosedürler belirleyin. Öğrencilerinizi davranışlarından sorumlu tutun . Bir diktatör olmak zorunda değilsiniz, ancak sağlam, adil ve tutarlı olmanız gerekiyor. Onların arkadaşı olmak için orada olmadığınızı unutmayın. Öğrencilerinizin her zaman sorumlu olduğunu bilmeleri gerekir.
Her zaman öğrencileriniz dahil başkalarını dinlemeye istekli olun ve geri bildirimlerini dikkate alın. Başkalarının ne dediğini duymak için zaman ayırmaya istekli olduğunuzda en çok öğrenebilirsiniz. Açık fikirli ve tavsiyelerini almaya istekli olun.
Hataların kendi. Öğretmenler mükemmel değildir ve öğrencilerinizin sizin gibi davranmanıza yardımcı olmaz. Bunun yerine, örneğin hatalarınızı sahiplenerek ve öğrencilerinize hataların öğrenme fırsatlarına yol açabileceğini göstererek ayarlayın.
Diğer öğretmenlerle işbirliği içinde çalışın. Her zaman başka bir öğretmenin tavsiyesini almaya istekli olun. Aynı şekilde, en iyi uygulamalarınızı diğer öğretmenlerle paylaşın.
Açmak için okulun dışında kalan zamanı bulun. Her öğretmen, okulun günlük işinden kaçmalarına yardımcı olabilecek bir tür hobiye veya ilgiye sahip olmalıdır. 
Her zaman uyum sağlamaya ve değiştirmeye istekli olun. Öğretim her zaman değişiyor. Her zaman denemek için daha yeni ve daha iyi bir şey vardır. Direnmek yerine değişimi benimsemeye çalışın.
Öğretmenler esnek olmalıdır. Öğretimdeki en güzel anlardan bazıları kendiliğinden doğar. Öğretilebilir anlardan yararlanın. Başka bir fırsat kendisini gösterdiğinde planlarınızı değiştirmeye istekli olun.

Öğrencilerinizin en büyük amigoları olun. Onlara asla bir şey yapamadıklarını söyleme. Doğru yola koyup hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olun ve yoldan saptıklarında doğru yönde dürtün.
Öğrencilerinizi ne pahasına olursa olsun koruyun. Daima çevrenizin farkında olun ve öğrencilerinizin her zaman güvende ve güvende olmalarını sağlayın . Her zaman sınıfınızdaki güvenlik prosedürlerini uygulayın ve asla öğrencilerin dikkatsiz davranışlarda bulunmasına izin vermeyin.
İzcilerden bir ipucu al ve her zaman hazır ol! Hazırlık mutlaka başarıyı garanti etmeyebilir, ancak hazırlık eksikliği neredeyse kesinlikle başarısızlık sağlayacaktır. Öğretmenler, öğrencilerin ilgisini çekecek anlamlı dersler oluşturmak için gerekli zamanı ayırmalıdır.
İyi eğlenceler! Çalışmanızdan zevk alırsanız, öğrencileriniz fark edecek ve daha eğlenceli bir deneyime sahip olacaklar.
Bir öğrenciyi asla akranlarının önünde kasten utandırmayın ya da düşürmeyin. Bir öğrenciyi disiplin altına almanız veya düzeltmeniz gerekirse, bunu koridorun sınırlarında veya dersten sonra özel olarak yapın. Bir öğretmen olarak, öğrencilerinize size güvenmeleri ve saygı duymaları gerekir. Öğrencilerinize bunu yapmak için bir sebep verin.

Mümkün olduğunda ekstra mil gidin. Pek çok öğretmen zamanlarını zorlayan öğrencilere ders vermek ya da bir gruba ya da etkinliğe sponsor olmak gibi konularda gönüllü oluyor. Bu küçük eylemler öğrencileriniz için çok şey ifade ediyor.
Sınıflandırma ve kayıt işlemlerinde asla geride kalmayın. Denemek ve yakalamak için ezici ve neredeyse imkansız bir çaba olabilir. Bunun yerine, her kağıdı iki ila üç günlük bir süre içinde derecelendirmek ve iade etmek için bir hedef belirleyin. Bu sadece işinizi kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda öğrencilere daha alakalı ve zamanında geri bildirim sağlar.
Yerel politika ve prosedürlere daima dikkat edin ve bunlara uyun. Bir şeyden emin değilseniz, pahalı bir hata yapmaktan daha sormak ve emin olmak daha iyidir. Bir öğretmen olarak, öğrencilerinizin de onları takip etmelerini sağlamaktan sorumlusunuz.

https://www.thoughtco.com/rules-teachers-should-follow-4120807

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak