21. yüzyıl öğrenme ortamlarını tasarlama

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Analist, İnovasyon ve Ölçme İlerleme Bölümü, Eğitim ve Beceri Müdürlüğü Yenilikçilik, günümüz toplumlarının ve ekonomilerinin önemli bir unsuru olup, nasıl öğrendiğimizi de içermektedir. Eğitimde yenilik hakkında çok şey yazılmıştır, ancak uygulamada içerik, öğrenme organizasyonu, öğretmenlerin rolleri, vb. Açısından ne anlama geliyor? Öğrencilerin 21. yüzyılda gelişmelerini sağlayan güçlü bir öğrenme ortamı nasıl tasarlanır? Yeni yayınlanan OECD yayını Yenilikçi Öğrenme Ortamları bu zorlu sorulara yanıt veriyor. Bu yayın 40 derinlemesine vaka çalışmasının ayrıntılı analizine dayanmaktadır.

İnovasyon yolculuğunu almış güçlü 21. yüzyıl öğrenme ortamlarının (okullar). Bu öğrenim ortamlarını anlamak için yeni bir çerçeve sunar ve eğitimde inovasyonun değerine inananların, temel eğitimini sağlamak için öğrenmeyi geliştiren araç kutusunun değerli bir ekidir.

Bu vaka çalışmalarının analizi, "pedagojik çekirdeğin" dört öğesinin - öğrenenler, eğitimciler, içerik ve kaynaklar - yeniden düşünülmesinin, herhangi bir okulun veya öğrenim ortamının yenilikçiliğinde temel olduğunu göstermektedir. İçerikle ilgili olarak, yenilikçi öğrenme ortamları genellikle 21'inci yüzyıl yeterliliklerini geliştirmeyi ve belirli bilgi alanlarını veya konu alanlarını yenilemeyi amaçlamaktadır. Bu uygulamaların çoğu, öğrenmenin nasıl organize edilmesi gerektiğine dair belirli modellerle bilgilendirilen, daha açık ve esnek bir alan kullanımıyla el ele gider. Burada amaç genellikle eğitim alanlarını açmak ve “mahrum bırakmak”, görünürlük yaratmak ve belirli bir öğrenme alanı ile tek bir öğretmen arasındaki yakın ilişkiyi yıkmaktır.

Bu temel unsurları yenilemek, okulları derinlemesine yapılandıran örgütsel kalıpların yeniden düşünülmesini (tek öğretmen, o öğretmenle bölümlendirilmiş sınıf, alışılmış zaman çizelgesi yapısı ve bürokratik sınıf birimleri) ve öğretme ve sınıf organizasyonuna geleneksel yaklaşımları yeniden düşünmeyi gerektirir. Pek çok yenilikçi öğrenme ortamı, örneğin, geleneksel olarak okullarda olduğundan daha esnek bir şekilde zaman kullanır. Bu esneklik, her öğrencinin farklı bir şey üzerinde çalışabileceği bireyselleştirilmiş öğrenme planları ile ve ayrıca okullaşmayı daha az bürokratik hale getirmeye kararlı eğitim felsefeleriyle el ele gider.

Bu nedenle, hükümetler için dikkate alınması gereken önemli bir soru, okulların yenilikçi öğrenim ortamları haline gelebilmesi için, kamu hesap verebilirliğinin gerekliliklerini yerine getirirken yapabilecekleri şeydir. Bu, OECD Eğitim Araştırmaları ve Yenilik Merkezi'nin (CERI) faaliyetleri olan Yenilikçi Öğrenme Ortamı (ILE) projesi ve kardeş projesi Governing Complex Eğitim Sistemleri (GCES) tarafından araştırılan en önemli konulardan biridir .

Vaka çalışmalarının analizi, öğrenme ortamlarının, ilgili öğrenme liderliği, değerlendirme ve geri bildirim ile güçlü tasarım stratejileri aracılığıyla “biçimlendirici kuruluşlar” haline gelebileceğini ve ortaklıklara açılmanın sosyal ve profesyonel sermayenin nasıl büyümesine yardımcı olduğunu ve yenilenme ve dinamizmin sürdürülmesine olanak sağladığını göstermektedir. . 

Vaka çalışmaları, öğrenme konusundaki daha önceki araştırma bulgularımızı doğrulamakta ve güçlendirmektedir ve bunun pratikte ne anlama geldiği (bkz . Öğrenmenin Doğası: Uygulamaya İlham Vermek için Araştırmanın Kullanılması ). En etkili olmak için, öğrenme ortamları: 
·  Öğrenmeyi ve katılımı merkezileştirmelidir. 
·  Öğrenmenin sosyal ve genellikle işbirlikçi olduğundan emin olun. 
· Öğrenci motivasyon ve duygularına çok iyi uyum sağlamış olun. 
·  Bireysel farklılıklara karşı hassastır. 
·  Her bir öğrenci için aşırı yüklenme olmaksızın talepte bulunun. 
·  Biçimsel geri bildirime güçlü bir vurgu yaparak, öğrenme hedefleriyle tutarlı değerlendirmeler kullanın. 
İdeal olarak, bu prensiplerin hepsi sadece birkaç tane değil, karşılanmalıdır. 

----- 
“Öğrenim ortamları ve inovasyon hakkında çok şey yazılmıştır, ancak OECD'nin Yenilikçi Öğrenme Ortamları raporundaki gibi temel ilkelerin bu kadar derin ve tutarlı bir tasvirini bulacaksınız . Öğrenciler, pedagojik çekirdek, öğrenme ortamları, ortaklıklar, sürdürülebilirlik - hepsi dikkate değer bu hacimde yakalandı. ”
(Michael Fullan, OC, Profesör Emeritus, OISE, Toronto Üniversitesi ) 

“Eğitimdeki herkes yeniliklerden bahsediyor. Burada farklı olan, öğrenmeyle ilgili bildiğimiz şeyin en iyisinin merkezde olduğu ve “Bu nasıl görünecek?” 
Sorusunu cevaplamak için gerçek vakalarla zengin bir şekilde gösterilmiş olmasıdır (Helen Timperley, Profesör, Eğitim Fakültesi, Üniversite). of Auckland ) 

Bağlantılar:
Eğitim Araştırmaları ve İnovasyon Merkezi CERI 
Öğrenmenin Niteliği: Uygulamaya İlham Vermek İçin Araştırma Yapmak 
Yenilikçi Öğrenme Ortamı Projesi  
Yönetim Kompleksi Eğitim Sistemleri

Kaynak: https://oecdeducationtoday.blogspot.com/2013/09/designing-21st-century-learning.html

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber