2023 "Eğitimde Vizyon" Belgesi Öğretmenlere Müjdeler Getirdi: İşte Programın Tam Metni

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Eğitim-öğretim sisteminin hedefi, aklıselim, kalbiselim, zevkiselim sahibi bireyler yetiştirmek olmalıdır. Bunun yanında çocuklarımızı günümüzün bilgi yoğun ve rekabetçi dünyasına en iyi şekilde hazırlamamız gerekmektedir.

Uzun soluklu bir çalışmayı gerektiren bu hedeflere ulaşmak için, devletin gayretleri yanında, milletimizin tamamının el ele vermesi, aynı hedefe yönelmesi, güç birliği yapması şarttır. Bilhassa ailenin içinde aktif şekilde yer almadığı bir eğitim-öğretim sisteminin başarı şansı yoktur.

Her biri ciğerparemiz olan evlatlarımızın eğitim-öğretimini emanet ettiğimiz öğretmenlerimize, okul idarecilerimize ve eğitim camiamızın tüm mensuplarına çok önemli sorumluluklar düşmektedir. 2002’de göreve geldiğimizde ülkemizi üzerinde yükselteceğimiz dört sütunu; eğitim, sağlık, adalet, emniyet olarak ifade etmiştik.

Bu anlayışla eğitim sistemimizin eksikliklerini gidermek, çağın gerektirdiği bir yapıya kavuşmasını sağlamak, birikmiş sorunlarına çözüm bulmak için büyük yatırımlar gerçekleştirdik. Altyapı konusunda atılan adımlar meyvelerini vermeye başlamıştır. 

Artık Türkiye’nin eğitim-öğretim alanında sıçrama yapma, nicelikten niteliğe bir şahlanışı ve hamleyi gerçekleştirme zamanı gelmiştir. 2023 Eğitim Vizyonu, sabır, emek, samimiyet ve fedakârlık isteyen uzun bir süreç olan eğitim-öğretim konusundaki atılım ve şahlanış stratejimizin yol haritasını ifade etmektedir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte etkinliği ve sorun çözme kapasitesi artan her bakanlığımız gibi Millî Eğitim Bakanlığı da, hayata geçireceği 2023 Eğitim Vizyonu’ndaki çalışmalarla Türkiye’nin önünde yeni ufuklar açacaktır. 2053 ve 2071 Türkiye’sinin liderleri, öncüleri, uygulayıcıları bu vizyonun ortaya çıkaracağı eğitim sistemimizden yetişecektir. 2023 Eğitim Vizyonu’nun ülkemize, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere eğitim konusunda büyük beklentileri bulunan milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Recep Tayyip ERDOĞAN Cumhurbaşkanı

Tam Metne Ulaşmak İçin Tıklayınız

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak