2020 Yılı Öğretmenlerin Alacakları Eğitime Hazırlık Ödeneği Miktarı Belli Oldu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Her sene sınıf ihtiyaçlarını karşılamak adına verilen hazırlık ödeneği tutarı belli oldu. Okulların açılmasıyla birlikte kadrolu yada sözleşmeli öğretmen farketmeksizin, öğretmenlere ödenen eğitime hazırlık ödeneği (Kırtasiye Yardımı) miktarı toplu sözleşmelerde alınan kararla birlikte netleşti. 

Kadrolu yada sözleşmeli öğretmen statüsündeki öğretmenlerin alacakları miktar değişmektedir. 

Milli Eğitim Bakanlığına ayrılan bütçe kanununa göre her sene bu miktar farklılık göstermektedir. Konuya ilişkin bütçe kanununda yer alan düzenleme aşağıdaki gibidir.


657 sayılı Kanunun ek 32 nci maddesi uyarınca verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneği; öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75'i, birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise %50'si oranında yapılır.

Bununla birlikte, İlköğretim ve okul müdürlerine, müdür yardımcılarına, cezaevi okullarında çalışan öğretmenlere, yöneticilere, eğitim uzmanı ve yardımcılarına da eğitime hazırlık ödeneğinden faydalanma hakkı tanınmıştır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenir
Ancak sözleşmeli öğretmenlerden sgk kesintisi ve vergi kesintisi yapıldığından bu öğretmenlere daha az ödeme yapılmaktadır.


2020 yıllarında öğretmenler ne kadar eğitime hazırlık ödeneği alacaklar


Eylül 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararında yer alan düzenlemeye göre Öğretim yılına hazırlık ödeneği Madde 11- (1) 657 sayılı Kanunun ek 32 nci maddesinde öngörülen öğretim yılma hazırlık ödeneği; 2020 yılında 1.210 TL, 2021 yılında 1.250 TL olarak ödenir. (2019 yılında öğretim yılına hazırlık ödeneği 1180 TL olarak ödenecek)


ESKİ TOPLU SÖZLEŞME DÜZENLEMESİ
Madde 11- (1) 657 sayılı Kanunun ek 32 nci maddesinde öngörülen öğretim yılma hazırlık ödeneği; 2018 yılında 1.130 TL, 2019 yılında 1.180 TL olarak ödenir.


2020-2021 eğitim öğretim yılı başında öğretmenlere toplu sözleşmede belirlendiği üzere 1.210 TL eğitim öğretime hazırlık ödeneği ödemesi yapılacaktır.


Yapılacak ödemeden binde 8 damga vergisi kesildikten sonra kadrolu öğretmenlere 1.200,32 TL net ödeme yapılacaktır.



Sözleşmeli öğretmenlerin ayrıca SGK kesintisi olduğundan bu öğretmenlere net olarak 1.032,28 TL ödeme yapılacaktır.

 
öğretmeneylül2020eğitime hazırlıködeneğikırtasiyeyardımıparasıücretine kadareğitimhaber

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak