2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Üniversiteler Açılacak mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Salın nedeniyle Mart ayından beridir kapalı olan ilköğretim ve liseler 31 Ağustos'ta açılmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki dönemde üniversitelerin açılıp açılmayacağı yada ne zaman açılacağı henüz netlik kazanmadı.
Milyonlarca üniversite öğrencisinin gözü kulağı YÖK'ten yapılacak açıklamayı bekliyor. 
Yüksek Öğretim Kurulu YÖK yeni eğitim öğretim yılının ne zaman belli olacağı hakkında net bir bilgi paylaşmadı. Ancak YÖK'ten yapılan açıklama, vaka sayısının nasıl seyredeceğine ilişkin durumun netlik kazanacağı yönünde. 

Yüksek Öğretim Kurulu YÖK'ten üniversitelerin açılış tarihine ilişkin şu açıklama geldi. 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için üniversitelerin ne zaman açılacağına dair kesin bir tarih vermemekle birlikte, ne zaman açılacağına dair de henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ama bilim kurulu üyeleri, koronavirüs salgını için üniversitelerin açılmasını riskli buluyor. Diğer taraftan eğitimciler, okulların açılması için vaka sayısında ki 900 şartının muhtemelen üniversitelerin açılması ile de ilişkili olacağını düşünüyor. Yani üniversitelerin bu yıl açılıp açılmayacağı yine günlük vaka sayılarına bağlı. Dolayısı ile Üniversitelerin kesin açılacağı tarih, muhtemelen Ağustos ayının 15’inden sonra açıklanması bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde vaka artışı üniversitelerin açılıp açılmayacağı konusunda netlik kazanmasını sağlayacak

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Emine 4 yıl önce

Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman yasak dinlemedi. Oğlu Hüseyin Yaman’a Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde nikah adı altında bin 500 kişilik düğün düzenledi. Belediye personelinin de kullanıldığı, saatlerce süren dev organizasyonda salgın kuralları hiçe sayıldı. Bunlar yapinca iyi eglence turizm konu olunca yasak yok egitime gelince var bu egitimi alan bizlerirz keske bizede kararimizi sorsaniz anliyormusunuz diye oyle olacak diyip karari verin yazık aga....

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak