2019 Yılı YKS Ortalamaları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Peki NEDEN, NE YAPMALIYIZ?
Bu sorunun birçok cevabı var. Ama en önemli olanlarını belirtmekte fayda görüyorum.

1. Biz istiyoruz ama öğrenci istiyor mu? ( Çoğu öğrenci, "Ben istemiyorum, ailem zorla beni bu okula gonderiyor." diyor) Öncelikle bunu sorgulamalı ve buna göre hareket etmeliyiz. Çünkü açlık hissiyatı olmayan bir çocuğun ağzına yemek kaşığını sokar, zorla yemek yedirmeye çalışırsanız çocuk, 1-2 kaşık alır; 3. kaşığı malesef kusar.

2. Öğrencinin bir hedefi, hayali en önemlisi de okumak için GÜÇLÜ BİR NEDENİ var mı? Nedeni olmayan bir öğrenciye okula gitmek, ders dinlemek, çalışmak ona zulüm gelecektir. Bunun için GÜÇLÜ NEDENLERİNİ belirlemeli, ortaya çıkarmalıyız.

3. Güçlü NEDENLERİNİ, HEDEFİNİ belirledikten sonra bunu elde etmek için tarihi belli olan bir PLANI, SİSTEMİ var mı?

4. Çuvalla para verip gönderdiğimiz ÖZEL OKULLARIN eğitim sistemi, eğitim kadrosu, rehberlik anlayışı, öğrenci yaklaşımı buna uygun mu?
5. Öğrencinin algısı, kapasitesi beklentilere uygun mu?
6. Tüm bunlardan önce -hatta birinci sıraya koymamız gerekir- öğrenci düzenli olarak besleniyor mu, vücudun günlük ihtiyacı olan BESİN, VİTAMİN ve MİNERALLERİ alabiliyor mu, beyin hücreleri. ..vs kendini geliştirebiliyor mu, ALGISI yerinde mi?

( Çoğu öğrenci, sınıfta genellikle uyku halinde, yorgun, enerjisi düşük; kafasını kaldırıp, geriye yaslanıp dersi dinlemekte zorlanıyor malesef. )

Unutmayalım ki günümüzde okul çağındaki çocukların en büyük sorunu DİKKAT EKSİKLİĞİ ve HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU... Malesef buna yönelik kullanilan ilaçlar, en çok satılan İLAÇLAR LİSTESİNDE ilk sıralarda.
7. Öğrenci, okul dışındaki zamanını TEKNOLOJİ BAĞIMLISI olarak mı, KİTAP okuyarak, analiz yaparak, sinema, tiyatro vs nin yanında en az bir SPOR dalına devam ederek, TEKNOLOJİK ve BİLİMSEL GELİŞMELERİ takip ederek mi geçiriyor?
...
tüm bunları sorgulayarak ve BUNLARI SAĞLAYARAK bir BAŞARI BEKLENTİSİ içerisine girebiliriz.
Yoksa 2019 YKS tablosu hiçbir zaman değişmez.

Eğitimci -yazar Musa AYYAYLA

Fotoğraf açıklaması yok.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber