2019 YILI ALAN DEĞİŞİKLİĞİ TAKVİMİ BİR AN EVVEL YAYIMLANMALIDIR !

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Görüldüğü gibi bu sayının İlk atama,özür gurubu ya da diğer atama bekleyen öğretmenlere engel olmamaktadır. Zira bir öğretmenin alan değişikliği gerçekleşince bulunduğu normu boşaltıp diğer norma geçmektedir.Bu öğretmenler asıl alanlarına ya da 2.üniversite okuyup bitirdikleri alanlarında çalışarak daha verimli olmayı düşünmektedirler.

Yakın zamanda MEB Personel Genel Müdürümüz sayın Hamza AYDOĞDU twitter hesabından 2019 Eylül ayı içerisinde tekrar rutin olarak diplomaya dayalı alan değişikliğinin yapılacağı müjdesini vermişti ancak aradan geçen süre içerisinde henüz bir gelişme yaşanmadı.Öğretmenler 2019 Atama ve Yer Değişikliği Takviminde alan değişikliği tarihlerinin de görmeyi istiyorlar ve bekliyorlar..

Alan değişikliği bekleyen öğretmenler İl içi,il dışı,mazeret tayini gibi tayin haklarını, 2019 yılı içindeki belirsizlik nedeniyle kullanamamakta ,bu talepleri olmasa bile atama ve yer değiştirme takviminde yer almaması öğretmenleri düşündürmektedir..Gelişim ve değişimin çok hızlı yaşandığı dünyada sayın yetkililerimizin kendini geliştiren,yenileyen öğretmenlerine bu hakkı vereceklerini düşünmekteyiz. Zaten Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde ilgili madde şu şekildedir : 
Alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeler

MADDE 34- (1)Öğrenimine uygun alanı dışında başka bir alana atanan öğretmenler, öğrenimleri birden fazla alana atamaya kaynak olan öğretmenler ile başka bir alanda öğrenim gören öğretmenler, mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanlara alanlarının değiştirilmesini isteyebilirler.

(2)Bu durumda bulunan öğretmenlerin alan değişikliğine ilişkin istekleri;

a)Adaylıklarının kaldırılmış olması,

b)Öğrenimlerinin Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların mezun oldukları yüksek öğretim programlarına ilişkin kararında atanacağı alana uygun olması hâlinde dikkate alınır.

(3)Bu kapsamda yapılacak alan değişikliği işlemleri Bakanlıkça belirlenecek takvim çerçevesinde yapılır.

Dolayısıyla yönetmelikte yer alan bu hakkın kullandırılması konusunda herhangi bir engel bulunmamaktadır. 
Biz öğretmenlerin mutluluğu siz yetkililerin elinde başta Sayın Bakanımız olmak üzere tüm yetkilileri ve sendikaları bu konu ile ilgili haber bekleyen öğretmenlerimizin çağrılarına kulak vermeye davet ediyoruz.

Saygılarımla…
Doğan ORUÇ
Eğitimci-Sosyolog

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ruhiye 5 yıl önce

2019 alan değişikliği takvimi ağustos ayı içinde okullar açılmadan belirlenir inşaAllah

Avatar
Saimbey 5 yıl önce

Sayın öğretmensitemiz.com yetkilileri biz yönetmelikte var olan DİPLOMAYA DAYALI alan DEĞİŞİKLİĞİ talep ediyoruz üsteki yazınız yani yapılan haber bizi çok mutlu etti yayımladığınız için çok teşekkür ederiz. Sizden isteğimiz bu haberi bir kez daha yapar mısınız

Avatar
Adem 5 yıl önce

Ins olur alan degisikligi

Avatar
Serkan 5 yıl önce

Diplomaya dayalı alan değişikliği haktır.Hakkımızı hatırlatan haber için teşekkürler.

Avatar
Mehmet 5 yıl önce

Arkadaşlar gerçekten bu alan değişikliği ile ilgilenmemiz gerekiyor.Her yıl yapılması gerekiyor.Herkes mutlu olduğu alanda çalışmalı...

Avatar
Elif 5 yıl önce

Insalh olur bekliyoruz

Avatar
Derya 5 yıl önce

Alan değişikliği için zaman ayırıp 2. Üniversitemizi okuduk.Artık diplomamız var.Alanımızı değiştirip yolumuza istediğimiz alanda devam etmek istiyoruz.Alan değişikliği atamaları biran önce yapılsın lütfen..

Avatar
Murat 5 yıl önce

Mrb;
Yazınızda MEB personel genel müdürü sayın Hamza AYDOĞDU’nun Twitter hesabından Eylül ayı içinde alan değişikliği olacağını söylediğini yazmışsınız... Ben böyle bir tweet attığını göremedim de... Bununla ilgini bit yanlışınız olmasın???

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak