Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
. Ben bu uygulamanın pilot okulu oldum dedim .Beni günah keçisi ilan ettiler.Bazıları da okulunun resimlerine bakıp bu kadar atölyeyi yaptığımıza göre siz çok zengin bir okulsunuz, biz bunu yapamayız, biz çok kalabalığız sen bizi temsil edemezsin diyerek bana laf saydılar.
Öncelikle benim tüm Turkiye'yi temsil etmek gibi bir niyetim yok.
Benim bir hikayem var.Bolca emek ve özveri içeren.4 yılımızı eşimle beraber verdiğimiz.4 yıl boyunca 2 kişi çalışıp tek maaş alarak bir harabeyi cennete çevirdik.
Bugün bir Ögretmen bu ülkede birleştirilmiş sınıflı okullar gerçeği var demiş.Haklısınız bu ülkede bu gerçek var ben de 14 ogrencili atıl bir okulu gecemi gündüzüne katarak ,oya gibi işleyerek yaptım bu okulu..Eşimle Alanya'da geldiğimizde eşim çok büyük bir firmanın satış müdürlüğünden emekli olmuş Ziraat muhendisiydi.Okulun hademesi oldu. 2 yıl boyunca okulun temizliğini benimle birlikte yaptı. Okulda gördüğünüz tüm atolyeleri gece gündüz çalışıp ucuza getirmeye çalıştı. 12 ay 7 gün hergün okula gittik.Hayvanat bahçesi var hayvanlar aç kalır diye pazar günleri sabah erkenden okula koştuk. Hangi okul eski bir şeyini atacak olsa, koşa koşa gidip alıp tamiratını yapıp kullandık.Evet bize çok yardım edildi.Sagolsunlar bir çok gönüllü okul için seferber oldu .Çünkü orada dağın başındaki bir okulda iki kişi deli gibi çalışıyor. Biz de ellerinden tutalım dediler.Türkiye'de da hiç bir okul için olmayan bir şey yapıldı. Okul aile birliğin yok diye bir platform kuruldu.Okulum için kermes yaptı. Gönüllüler bulup okulun fiziki yapısını düzeltti.Sonra tüm Türkiye'de yardım yağdı.AKUT gönüllüleri bir kamyon malzeme getirdi.Orada bir Fatma Ögretmen ve eşi var.Onlara destek olalım çok çalışıyorlar dediler.Izmir'den bir firma Konteyner kütüphane yolladı. O kadar çok yardım geldi ki saymayla bitmez.Ama biz de oturmadık.Fiziki yapının düzelmesi yetmez dedik.Okulu bir yaşam alanına çevirdik.Eşim çocuklara satranç öğretti. 18 öğrencim vardı ve bir öğrencim satrançta Alanya 2.si oldu.Tarım yaptık.Çocuklarla ekdik diktik. Mahalleden gelen Yörük Nine ile kilim dokumaya başladık. Expo 2016 da kilim tezgahların kurup tanıtım yaptık.Tamir ,dikiş atölyeleri yaptık. Eşim tamir, ben dikiş dersleri verdik.Turkiye'nin Ilk Açık hava kütüphanesine kurduk.Bütün bunlar bana Sabancı vakfı Fark Yaratanı seçilmemi sağladı. Gazetelerde boy boy modern köy enstitüsü diye haber yapıldı. Video bir buçuk milyon izlendi.Microsoft Harikalar Yaratan Ögretmen seçti.Herkes keşke okullar hep böyle olsun diye dertlendi.Sonra 2023 vizyonu yayınlandı. Ha dedim benim yaptıklarım zaten ,ne güzel herkes yapabilecek.Sonra Antalya pilot il oldu.Tamam biz zaten yapıyoruz dedim ve başvurdum. Anlamadığım Finlandiya okullarına heveslenenler Waldorf okulu diye ah çekenler,köy enstitüleri geri gelsin diyenler neden bu kadar tepkili.Biz kalabalığız diyeneler yapmasın. Zaten kimseye mecbur tutulmuyor.Belki ileride ortaokullar gibi bu okullar da her ilde bir kaç tane olacak tercih edenler bu okullara yollayacaklar.