18 Mart 2020'de Ataması Gerçekleştirilen Öğretmenler Haziran Ayı Seminerlere Katılacak mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Henüz görev başı yapamayan okullarına ve öğrencilerine kavuşamayan atamsı yeni gerçekleşen 20 öğretmenimiz Haziran ayı sene sonu seminer programlarına katılacaklar. 

Görev başı yapmasalar dahi ataması yeni gerçekleştirilen öğretmenlerimiz, atamaları yapıldığı andan itibaren diğer tüm öğretmenler gibi görev sorumluluğu tabi tutulur. 

 Her ne kadar bu sene yapılan öğretmen atamaları diğer seneler gibi aynı olmasada, bu yaşanan farklılıklar salgın nedeniyle alınan kararlar ve okulların erken tarihte kapatılmasından dolayı.

İşte ataması yeni yapılan ve henüz göreve başlamayan öğretmenlerimiz seminer programlarına katılacak mı sorusunun yanıtı. 

Zira 18 Mart 2020 tarihinde ataması yapılıp 22 Haziran 2020'de kararnameleri atandıkları illere gönderildikten sonra göreve başlayacak olan öğretmenler göreve başladıkları andan itibaren 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun (4B statüsünde) öğretmen özlük sorumluluğu altına girerler.Bu yüzden mevcut görevde olan diğer öğretmenlerden ayrı olarak değerlendirilmezler.

Yani 18 Mart'ta atanıp  22 Haziran Pazartesi gününden sonra göreve başlayacak öğretmenler göreve başladıkları andan itibaren öğretmenlik sistemine dahil olacaklar ki sene sonu seminerlerine tabi olup katılacaklar. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber