15 Yaşındaki Ortaokul Öğrencisinin Büyük Başarısı: Egemen Maske Sterilizasyon Kutusu Geliştirdi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Antalya'da yaşayan 15 yaşındaki Egemen salgın döneminde herkesin sıkça kullandığı maskeler ile ilgili çok büyük bir olaya imza attı. 

Kullanılan maskeleri sterile edip tekrardan kullanımlarını sağlayan kutuyu üreterek içinde bulunduğumuz şu zor zamanlarda büyük bir başarıya imza attı.

Egemen ve Egemen gibi başarılı çocukları gördükçe  Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözü tekrar akıllara geliyor. " Bütün Umudum Gençliktedir"

Antalya’da ortaokul öğrencisi Egemen Doğan Canpolat, maskeleri 30 dakika içinde sterilize ederek 50 kez kullanılmasını sağlayan ‘sterilizasyon kutusu’ geliştirdi.
15 yaşındaki Egemen maskelerin 50 kez kullanılmasını sağlayan maske sterilizasyon kutusu geliştirdi.

Antalya’da ortaokul öğrencisi Egemen Doğan Canpolat (15), koronavirüs tedbirleri kapsamında evde kaldığı dönemde fazla maske kullanımının önüne geçebilmek için ‘Sterilizasyon kutusu’ üretti.

5 dakikada 80 derece ısıya ulaşan kutunun içine konan başta N95 ve medikal maskeler, 30 dakika içerisinde sterilize olup 50 kez kullanılabilecek.


 
Konyaaltı Bahçeşehir Koleji 7’nci sınıf öğrencisi Egemen Doğan Canpolat, TÜBİTAK’ın birçok projesinde yer aldı ve birçok başarılı projeye imza attı.


 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında evde kaldığı dönemde yeni bir proje geliştiren Canpolat, 5 dakika içerisinde 80 derecelik ısıya ulaşan sterilizasyon kutusu oluşturdu.

Amaç fazla maske kullanımının önüne geçmek
Sterilizasyon kutusunun içine yerleştirilen başta N95 ve medikal maske olmak üzere pamuklu maskelerin 30 dakika içerisinde sterilize olacağını belirten Egemen Doğan Canpolat; bu sayede fazla maske kullanımının önüne geçileceğini, 1 maskenin 50 kez kullanılabileceğini açıkladı

DHA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak