14 Sorun-14 Çözüm Önerisi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

 1. Pandemi sürecinde alım gücü düşen öğretmenlere (tüm memurlara) seyyanen zam verilmeli.  
2. Uzman Öğretmenlik, Başöğretmenlik gibi kariyer basamakları tekrar devreye sokulmalı.  5 yıl öğretmenlik yapanlar uzman öğretmen, 10 yıl öğretmenlik yapanlar başöğretmenlik sınavına alınmıştı. Bu hak tekrar verilmeli. 
3. Zorunlu hizmet bölgelerinde çalışırken yasa gereği zorunlu hizmetten muaf tutulduğu halde zorunlu hizmet bölgesinde çalışmaya devam eden öğretmenlerin ek puanları geriye dönük olarak verilmeli. Konu hakkındaki yargı kararları dikkate alınmalı ve mevcut adaletsizlik giderilmeli.
4. %20'lik Vergi dilimi, asgari ücretli çalışanın %20'ye girmeyecekleri şekilde 2826x12=33912 TL olmalı, %27 lik dilimi de yine bu oranda artırılmalı
5. Nöbet tutulan her gün için ayrı ayrı 3 saat nöbet ücreti verilmeli
6. Destekleme ve Yetiştirme kurslarının kapsamı daraltılmak yerine genişletilmeli, tüm kademelerdeki öğrencilerin bu imkandan yararlanmasının yolu açılmalı. 
7. Öğretmenlik Meslek Kanunu, eğitimin paydaşları ile istişare edilerek bir an önce çıkarılmalı.
8. Analık izni 2 şer hafta artırılarak Doğumdan Önce 10, Doğumdan sonra 10 hafta olacak şekilde yeniden düzenlenmeli. Bu sayede okullarda analık iznine bağlı olarak hem okul yönetimleri için hem analık izni kullanan öğretmenler için, hem de sürekli öğretmenleri değişen öğrenciler için oluşan mağduriyetlerin giderilmeli 
9. Haftalık ders yükünün 35 olduğu ortaokullarda, öğretmenlerin azami ders yükleri 30'dan 35'e çıkarılmalı. Bu sayede ücretli öğretmen ihtiyacı azaltılacak ve aynı zamanda devletin hem de aynı ek ders ücretini ödeyerek,  ücretli öğretmenlere ödediği SGK primlerinden kurtulması sağlanmış olacak. 
10. Net ek ders ücreti en az 30 TL'ye çıkarılmalı. 
11. Ücretli öğretmenlerin maaşları 2018 yılında verilen sözün tutularak 2 katına çıkarılmalı. Mevcut ihtiyaç kadar öğretmen alımı yapılarak, askerlik, doğum izni ve aylıksız izin vb. durumlar dışında ücretli öğretmen çalıştırılmamalı. 
12. Okulların temizlik personellerinin 3 yıl önce yapıldığı gibi işçi statüsüne kavuşturulmalı, ihtiyaca göre yeni personel istihdam edilmeli
13. Üniversitelerle protokoller yapılarak, cüzi ücretler karşılığında öğretmenlerin yüksek lisans/doktora yapmaları teşvik edilmeli. 
14. Öğretmene şiddetin önlenmesi amacıyla yasal düzenlemeler yapılmalı

Alıntı: Ekrem Kılıç

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak