1. Sınıfa Başlayan Çocukların Ailelerine Tavsiyeler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okul hayatında ailelerin en fazla zorlandığı sınıf, 1.nci sınıflardır. Çocuğu ilk kez okula giden veliler, 1.nci sınıfa başlayan çocuğa nasıl yaklaşmaları gerektiğini unutup, ona fazla yüklenebilirler.
Küçük bir çocuğa hiç tatmadığı, daha önce yaşamadığı şeyleri öğretmek, özellikle de okuma yazma, bu biraz sıkıntılı bir süreç olur.
İlk kez okula giden öğrenci velileri gereken duyarlılığı ve bilgiye sahip olup ona göre davranmalıdır.

Mümkünse evinize ayaklı, küçük bir yazı tahtası ve birkaç farklı renkte tahta kalemiyle çocuğunuzla tahmin edemeyeceğiniz kadar çok okuma yazma çalışması yapabilirsiniz.

Geçin tahtanın karşısına, öğretmencilik oynayın Çocuklar buna bayılıyor! Tahtaya yanlış bir kelime yazın ve öğretmen olarak bunu düzeltmesini isteyin. Matematik işlemleri yazsın ve siz öğrenci olarak cevaplayın. Sonra siz tahtaya geçin ve sırayla öğretmen olun.

Mutlaka beraber kitap alışverişi yapınki, çocuğunuz okuma alışkanlığı kazanabilsin ve bunu severek yapsın.Şunu bilmelisiniz ki anne babasını kitap okurken görmeyen bir çocuğun kitap okuma alışkanlığı edinmesi çok zor. Önce siz kitap okumayı seveceksiniz ki çocuğunuz ilk modellerinin kitapla özdeşleştiğini görsün.

Çocuğunuzun “Hadi yavrum otur şunları oku/yaz/dinle bakalım” dediğiniz anda odaklanmasını bekliyorsanız, daha çok beklersiniz 

Çocuklar yaparak, konuşarak, yaşayarak öğreniyorlar. Tıpkı bizim gibi… İş yerinde çeşitli eğitimler alıyorsanız eğer bunu daha iyi anlayabilirsiniz. Dinle dinle nereye kadar?  Öyle değil mi?

Herşeyden önce sabır çok önemli. Sabırlı davranmalısınız, çünkü anlatacağınız şeyi sürekli tekrarlamak zorunda kalacaksınız. Bunun çinde sabır herşeyden önce geliyor. Öğretmeniyle iletişimde olun. Öğretmenle iletişim çocuğunuz için daha faydalı olacaktır

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak