Zorbalığa Kalan Çocuk Nasıl Davranır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Zorbalık özellikle son yıllarda, çocuklar arasında sıkça yaşanan tatsız bir olarak karşımıza çıkıyor.
Neredeyse tüm okullarda öğrenciler, bir şekilde zorbalığa kalıyor. Zorbalık sadece fiziksel olmamakla birlikte, psikolojik zorbalıklar çocuklarımızı tehdit etmekte.
Zorbalığın hem zorbalığa maruz kalan, hem zorbalık yapan, hem de buna şahit olan öğrenciler açısından olumsuz sonuçları vardır.

 

Maruz kalan öğrencilerde, değersizlik duygusu, mutsuzluk, ders başarısının düşmesi, disiplin cezaları ile karşı karşıya kalma ya da sosyal ilişkilerde bozulma gibi problemler ortaya çıkabilir.
 

Zorbalığa şahit olan öğrencilerde ise, mutsuzluk, üzüntü, suçluluk, kaygı gibi duygular ortaya çıkabilir ya da öğrenci okula gitmek istemeyebilir.

Zorbalığa maruz kalan çocukların aşağıdaki deneyimler yaşama olasılığı daha yüksektir: Depresyon ve kaygı, artan üzüntü ve yalnızlık duyguları, uyku ve yeme düzeninde değişiklikler ve eskiden keyif aldıkları etkinliklere karşı ilgi kaybı . Bu sorunlar yetişkinliğe kadar devam edebilir.

Okul zorbalarının kurbanları hayatlarının ilerleyen dönemlerinde depresyona girme eğiliminde midir?
Geleneksel zorbalığa maruz kalmanın, zorbalığın meydana gelmesinden on yıllar sonra bile devam eden daha sonraki depresyon için önemli bir risk faktörü olduğu bulunmuştur. Zorbalığın olumsuz etkileri her yaşta görülür

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber