Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Tüm dünyayı aylardır etkisi altına alan ve tüm insanlığa kabusu yaşatan corona virüsü salgını bazı alışkanlıklarımızıda değiştirdi.
Çocukların eğitimi adına teknolojik aletlerden uzak durmasını isteyen uzmanlar ve aileler salgın nedeniyle teknolojik aletleri bilerek ve isteyerek çocukların ellerine veriyor ve çocuklarının eğitimi adına kısıtlamak istediği ürünlerden medet umuyor.
Corona virüsü yüzünden hiç bir şey eskisi gibi olmayacağının apaçık göstergesi yaşadığımız bu durumdur. Önümüzdeki günlerde nasıl bir dünya ve nasıl bir gelecek bizi bekliyor bunu hiç kimse bilmiyor.
Uzaktan eğitimde yapılan çalışmalar ve araştırmalar öğrencileri ilerleyen yıllarda çok farklı bir eğitim sisteminin beklediği görülüyor. Yapılan bazı çalışmalarda birçok eğitimcinin; dijital içeriklerin ve teknolojik gelişmelerin 2030’lu yıllara kadar bilinen ders kitaplarının ve okul süreçlerinin yerini alacağına inandığını ortaya koyuyor. Eğitimde yapay zekâ pazarının önceki verilere göre 2025 yılına kadar 6 milyar dolara ulaşması bekleniyordu ama son gelişmelerle ve teknolojik atılımlarla çok daha farklı noktalara ulaşabilir.
Araştırmalar, video ile öğrenmenin başarıyı yüzde 82, öğrenci memnuniyetini ise yüzde 91 artırdığını gösteriyor. Bu sebeple eğitimciler, videoyu giderek daha fazla alanda kullanmaya başlayacak gibi görünüyor. Okula gitmek çok önemli olsa da eğitim araçları olarak teknolojinin faydaları inkâr edilemez. Teknoloji, hayatımızın neredeyse her yönünü değiştirdi ve şimdi de dünyadaki bilinen eğitim sistemlerinde güncellemeler yapılmasına ön ayak oluyor. Eğitim teknolojileri ilerleyen yıllarda; öğrenmeyi iyileştirme ve herkesin uygun, kaliteli bir eğitim alabilmesini sağlamak için yüksek önceliğe sahip olmaya devam edecek.