Yeni Nesil Soru Çözüm Taktikleri 2022

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yeni Nesil Soru Çözüm Taktikleri

Konuyu kavramak için 40-50 soru çözün
Yeni nesil soruları başarılı bir şekilde çözebilmeniz için
öncelikle o konuya ait kazanımı kavramış olmanız gerekmektedir. Yani konuyu çok iyi anlamış olmalısınız. Peki bunun için ne yapmalısınız? Konuyu dinledikten sonra başlangıç seviyesindeki kitaplardan kazanım düzeyinde en az 40-50 adet soru çözmüş olmalısınız. Çözemediğiniz soruları da mutlaka çözdürüp, çözümlerini öğrenmelisiniz.

Soruyu anlamak, çözmenin yarısıdır
Kazanımları kavradıktan sonra ise artık sıra yeni nesile geçiş sorularına geldi. Orta seviye diyebileceğimiz soru bankalarındaki soruları çözmeye çalışmalısınız. Yeni Nesile geçiş sorularında ilk başlarda çözemediğiniz çok soru olabilir. Ayrıca çok uzun zaman alıyor olabilir. Eğer daha önce hiç yeni nesil soru çözmediyseniz bunu önemsemeyin ve soruları dikkatli bir şekilde anlayarak okumaya çalışın. Her bir soru için 1 dakikayı, soruyu okuma ve anlamaya ayırabilirsiniz. Kalan 1-1,5 dakikayı ise sorunun çözümüne ayırabilirsiniz. Soruyu anlamak, soru çözümünün yarısıdır. Onun için dikkatli bir şekilde size verilenleri ve isteneni ayırt edecek şekilde anlamış olmalısınız.

Yeni Nesil Soru Çözümü Taktikleri kısaca;

  • Her konudan sonra en az 40-50 kazanım düzeyinde soru çözmelisiniz
  • Direk yeni nesil sorulara geçmemelisiniz. Kazanımları kavradıktan sonra konuyu anladığınızı hissettiğiniz zaman en son yeni nesil soru çözmeye başlayınız.
  • Yeni nesil soru bankası alırken, sizin seviyenize uygun olanı tercih etmelisiniz. (Bakınız-> LGS Matematik için kitap tavsiyeleri yazımızı okumalısınız)
  • Çözemediğiniz soruları mutlaka çözdürmelisiniz. Çözemediğiniz soruları kesip, bir dosyada biriktirmelisiniz. Ayda 1 kere o soruları tekrar çözmelisiniz. Unutmayın, sizi geliştiren çözemediğiniz sorulardır.
  • Yeni nesil sorular, uzun paragraflı olduğu için okuduğunu anlama kabiliyetiniz gelişmiş olmalıdır. Bunun için günde 20-30 sayfa kitap okumalısınız. (Bakınız-> Kitap Okumanın Yeni Nesil Soru Çözümüne Etkisi yazımızı okumalısınız)
  • Her konunun ardından LGS/ YKS çıkmış soruları çözmelisiniz. Ayrıca MEB Örnek soruları da mutlaka çözmeyi ihmal etmemelisiniz.
  • Eğer halen yeni nesil soru çözümlerini başaramıyorsanız tecrübeli bir öğretmenden matematik özel ders almalısınız.


YENİ NESİL SORU ÇÖZMEK ÇOK ZAMAN ALIYOR? DENEMEYİ YETİŞTİREMİYORUM DİYENLERDEN MİSİNİZ?

Daha önce en az 1 tane yeni nesil soru bankası bitirdiyseniz artık soruları zamana bağlı olarak çözmelisiniz. Çünkü unutmayın, sınavda size sınırlı bir süre verilmektedir. Sınavda makul olarak Matematiğe ayıracağınız süre ise 40-45 dakika olacaktır. Bunun için soru bankası çözerken her bir soruya başlangıçta yaklaşık 3 dakika, belli bir süre sonra(Ocak ayından itibaren) ise 2 dakika vermelisiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak