Yaygın Öğretmen Davranışlarını Tersine Çevirmek İçin İpuçları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bazen sınıfta işlerin o kadar iyi gitmediğini hissederiz. Sınıftaki bazı anlar kaotik, düzensiz, garip veya sıkıcı görünebilir. İster varlığınızı geliştirmek isteyen yeni bir öğretmen olun, ister temellere geri dönmesi gereken deneyimli bir eğitimci olun, iyi haber, küçük ince ayarların uzun bir yol kat edebileceğidir! İşte yaygın öğretmen alışkanlıklarını değiştirmek için altı numara.

1. Sürekli olarak "Sorunuz var mı?"
Bu sorunun neden tam bir sessizlikle karşılandığını hiç merak ettiniz mi, sırf Google'ın öğrencilerin cevaplar almasına yardımcı olduğunu görmek için? Ya da öğrencilerin ders sırasında asla soru sormadığını, ancak sonrasında onlarca ile size geldiğini fark ettiniz mi? Mesele şu ki, birçok öğrenci sorularının çok basit, açık veya gereksiz olduğunu düşünüyor.

Numara? Bunun yerine, öğrencilerin açıkladığınız şeyi anlayıp anlamadıklarını test etmek için açık sınıfta basit sorular sorun. Bunlar sınıf arkadaşlarının topluca yanıtlayabileceği "evet" veya "hayır" soruları olabilir. "Ne tür sorularınız var?" Gibi açık uçlu sorularla denemeler yapın. Hangi kısımlar senin için o kadar net değildi? Sana hemen şimdi bir test verseydim, rahat olur musun? "

2. Aradığınız kişiyi değiştirmemek
Hepimizin sürekli olarak doğru anlayan bir öğrencisi var. Otomatik olarak onlara yönelmek çaresiz durumlarda işe yarayabilir, ancak bu bir alışkanlık haline gelmemelidir. Bu sadece sıkıcı bir dinamik yaratmakla kalmaz, aynı zamanda öğrencilere sürekli olarak aynı akran tarafından ders verildiği ve sonunda zehirli hale gelebilecek mesajını da gönderir.

Numara? Aynı öğrenciye başvurmak zorunda kalmamak için, belirli öğrencilerden katılım istemeden önce birlikte çalışacak çiftler kurun ve cevaplar bulun. Onları utandıracağınızdan veya kendilerini kötü hissettireceğinizden korkmadan daha fazla çeşitlendirmenize izin vererek, isimlerini çağırdığınızda daha hazır olmaları daha olasıdır.

3. Yönetim kurulu becerilerinizi unutmak
Bu, özellikle yeni öğretmenler için yaygındır. Evrak işleri ve ders planlamasının ortasında, tahtayı ve konumuzu göstermek için onu en iyi nasıl kullanabileceğimizi sık sık unutuyoruz. Örgütlenmemiş, kafa karıştırıcı, kaotik bir pano, sizin kendinizin hazırlıksız ve kafanızın karıştığı mesajını gönderir.

Numara? Kartın alanlarını belirli kullanımlar için belirleyin. Bu şekilde, öğrencileriniz her zaman ne bekleyeceklerini ve bilgiyi nerede bulacaklarını bileceklerdir. Daha iyi tahta işleri için bu ipuçlarıyla daha fazlasını öğrenin .

4. Çok fazla konuşmak
Öğretmenler olarak konularımız konusunda çok heyecanlıyız ve öğrencilerin de onları sevmesine yardımcı olmak istiyoruz! Hikayeler paylaşır, sorulara detaylı cevaplar verir ve öğrencilerimizle anlamlı bir bağ kurmaya çalışırız. Ama dikkat et. Ne kadar uzun konuşursanız, öğrencileriniz için değerli konuşma süresini o kadar çok kısarsınız. Bu, pratik yapma, etkileşim kurma ve daha bağımsız olma zamanıdır.

Numara? Her şeyi kendiniz açıklamak yerine cevaplar oluşturun. Öğrencilere sorularınızı cevaplamaları için iki veya üç saniye sonra zıplamak yerine daha fazla zaman verin. Sessizlikten korkmayın: Bu, sınıfın gerekli, doğal bir parçasıdır, (her zaman) bir gariplik belirtisi değildir.

5. Yönetim hakkında şikayet etmek
Anlıyoruz. Yorgun ve bunalmışsınız. Son zamanlarda yaşanan sorunlarda aslında yönetimin de parmağı olabileceği halde, kötü bir öğretmen olarak karşılaşabileceğinizi hissediyorsunuz. Ancak, öğrencilerinizin önünde yönetimden şikayet etmek, onların sizi ve okulunuzun dürüstlüğünü sorgulamasına neden olur. Unutmayın: Öğrencilerinizin deneyimi sınıfınızda sahip olduklarından daha fazlasıdır. Herkesin kendi çıkarına en iyi şekilde sahip olduğuna güvenmeleri gerekir.

Numara? Şikayet etmek yerine, öğrenciler senin sorumluluğunda olmayan bir şeyden bahsederse, onlara konuşacak kişi olmadığını söyle ve onları doğru yöne yönlendirdiğinden emin ol.

6. Kesmemek (gerektiğinde)
Öğrenciler, zamanlarının bir öğretmen veya sınıf arkadaşı tarafından boşa harcandığını hissetmekten nefret ederler. Bazen bir sınıf arkadaşı, alakasız yorumlar, sorular veya tartışmalarla ders saatini çalar. Burada, öğretmenler kibar olma ve öğrencinin konuşmasına izin verme eğilimindedir, bunun katılım olarak sayıldığını ve öğretmenin daha az konuşma süresi olduğunu hissederler. Bununla birlikte, bu strateji yeniden düşünülmelidir: Gelişmesine izin verilirse, diğer sınıf arkadaşları hem öğretmene hem de akranına kızmaya başlar.

Numara? Araya girmek. Öğrenciye, bu ilginç bir tartışma olmasına rağmen, sonraki derslerinizden birinde bunun hakkında konuşabileceğinizi bildirin. Öğrenciyi dersten sonra kalması için davet edebilir veya elinizde fazladan zamanınız varsa size önerilerini veya yorumlarını içeren e-posta gönderebilirsiniz.

Ya sen? Bir öğretmen olarak yaptığınız ve geliştirmek istediğiniz bazı hatalar nelerdir? Eskiden yaptığınız ancak düzeltmeyi başardığınız hatalar nelerdir? Yeni başlayan öğretmenlere ne tavsiye edersiniz?

Kaynak: https://www.ef.com/wwen/blog/teacherzone/simple-tricks-to-flip-these-six-common-teacher-habits/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak