Ücretli Öğretmenler Kadroya Alınmalıdır.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ücretli Öğretmenler kimsenin gitmediği, gitmeye burun kıvırdığı yerlere tam yatmayan bir sgk primi ve asgari ücrete bile yaklaşmayan bir maaş ve çok zor şartlar altında büyük bir fedakarlık, cefakarlık göstererek buralarda görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirmektedirler. Öğretmen toplumun temel taşı olmazsa olmazıdır, hiçbir vasfa sahip olmayan bir bireyi eğitip, öğreterek topluma kazandıran onun ülkede her kademede görev yapmasını sağlayan Öğretmen'dir. Öğretmen toplumun ve insanlığın olmazsa olmazıdır. Öğretmen olmazsa eğitilmiş, yetişmiş ir nesil olamaz. Toplumun temel taşı olan öğretmen ve eğitimin belkemiği Ücretli Öğretmenlerimiz maalesef kadrodan mahkum rezil, rüsfa bir durumdadır.

Ne yazık ki ülkemizde öğretmenin ne önemi nede bir değeri kalmadığı gibi bir saygınlığı da bulunmamaktadır. Toplumun temel taşı olan bir öğretmenin meslek kanunu bile olmadığı gibi hiçbir hakkı, hukuku  yoktur. Maalesef öğretmen örselenmiş okulda isteyenin dayak attığı, şiddet uyguladığı bir duruma getirilmiştir.

Öğretmenlerimizin bu duruma gelmesinde en büyük pay siyasetin ve ülkeyi yönetenlerin olduğu gibi hiçbir zaman Öğretmenini koruyup kollamayan, arkasında durmayan bir bakanlığın eseridir.

Hakim ve savcı ülkedeki en yüksek gösterge olan 7600 ek göstergeye sahip bir meslek kanunu olduğu gibi toplumda saygınlığı olan bir konumda iken toplumun ve insanlığın olmazsa olmazı Öğretmenlerimiz'in ne bir kanunu, ne kayda değer bir göstergesi olmadığı gibi hiçbir saygınlığı kalmamıştır.

Hükümet ve Meb biran önce harekete geçerek Ücretli Öğretmenlerimizi kadroya almalıdır.

Ücretli Öğretmenlik bir kariyer basamağı olmalıdır. Belirli bir süre Ücretli Öğretmenlik yapan kadroya alınmalıdır.

Öğretmenlik atama yönetmeliği değiştirilerek atama sayısının % 10 belirli bir süre Ücretli Öğretmenlik yapanlar arasından atanmalıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak