Sınıfta Ağlayan Öğrenciye Nasıl Yardımcı Olunur?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İngilizce öğretirken, öğrencilerin başarısızlık gibi hissettikleri için ağladığını ya da hala ustalaşmaları gereken çok şey yüzünden bunalmış olduklarını gördüm . Bir veya iki kez, bir öğrenci sınıfta yüksek sesle okumak istemediği için mutlak bir çöküş yaşadı. Peki bir öğrenci sınıfta ağladığında ne yapabilirsiniz? İşte akılda tutulması gereken 11 nokta.

Öğrenci gözyaşlarına ilk tepkiler
1.Çoğu öğretmen, öğrencinin duygusal durumunu çok açık olmadan kabul etmenin daha iyi olduğu konusunda hemfikirdir. Ve gergin olmayın veya kendinizi utandırmayın! Arkadaş canlısı, cana yakın, yatıştırıcı bir tutum genellikle daha uygundur.

2. Öğrencinin gerekirse bir arkadaşıyla tuvalete gitmesine izin verin ve bir bardak su içip sakinleştikten sonra geri gelmeye davet edin.

3. Öğrenciden sohbet etmek için dersin sonunda kalmasını isteyin. Öğretmenlerin yoğun programları vardır , ancak 5 dakikalık konuşma bile öğrencinin ruh halini değiştirebilir ve onlara değerli hissettirebilir. Öğrenciye ağlamanın utanılacak bir şey olmadığını bildirin.

4. "Neden ağlıyorsun?" Diye sormayın. Bunun yerine, sınıfla bir ilgisi olup olmadığını veya nasıl performans gösterdiklerini doğrudan sorun. Varsa, daha spesifik bir resim çekmeyi deneyin. Bunaltıcı mı? Motivasyon eksikliği mi? Aşağılanmış, baskı altında veya kayıp mı hissediyor?

5. Sağlıklı sınırları korurken yardımcı olabileceğinizi gösterin. Öğrencinin soruları olduğunda her zaman başvurabileceği bir e-posta adresi sağlayın ve onlara, ne düşünebileceğinizden veya söyleyebileceğinizden korkmadan size yaklaşabileceklerini bildirin. Bir topluluk duygusu geliştirmeniz önemlidir.

6. Uzun bir konuşma yapmak için öğrenciyle bir toplantı yapın ve bunaltıcı durumla başa çıkmak için birlikte bazı araçlar bulmaya çalışın. Bu, başarısızlık kavramı ve ağlamanın, her şeyi bırakmanın ve tekrar ayağa kalkmanın cesaret ve direnç geliştirmenin sağlıklı bir yolu olabileceği hakkında sohbet etmek için harika bir zamandır.

7. Nasıl ilerleyecekleri konusunda öğrencilere ilham verme fırsatını değerlendirin. Sınıfın büyüklüğüne, öğrettiğiniz seviyeye ve öğrenme ortamının ne kadar gayri resmi olduğuna bağlı olarak, stres ve bunalım anlarında çalışan başkalarının hikayeleri yardımcı olabilir. Belki senin de paylaşacak bir tane vardır?

Ya küçük bir sınıf öğretirsem?
Bazı öğretmenlerin bir sınıfta yalnızca üç ila sekiz öğrencisi vardır. Bir öğrenci sınıf arkadaşlarının önünde ağladığında ve herkes fark ettiğinde ne olur? Burada, özellikle genç öğrencilere ders verirseniz, bir öğretmenin stratejileri biraz değişebilir.

1. Sakinleştirici, sakinleştirici bir tavrı sürdürün. Burada ses tonunuz ve kelime seçiminiz de çok önemlidir. Diğer öğrenciler de izliyor, bu yüzden unutulmaz bir rol model olma fırsatınız bu!

2. Öğrenciye, incinmesinin sınıfla veya belirli bir alıştırmayla bir ilgisi olup olmadığını sorun. Deneyimlerden, diğer öğrencilerin atlayıp dayanışma göstermesi muhtemeldir. Hatta diğer sınıf arkadaşları öğretmen yerine soru sormaya başladığında öğrenci daha rahat açılabilir.

3. Uygunsa, bunalım, motivasyon , zehirli kendi kendine konuşma ve mükemmeliyetçilik gibi konuları ele alın . Sadece ağlayan öğrenciye odaklanmayın, bunu kısa bir açık sınıf tartışması oluşturmak ve öğrencileri gelecekteki mücadelelere hazırlamak için bir fırsat olarak değerlendirin. Bu, bir öğrencinin enerjisini, onları ve diğerlerini daha az yalnız hissetmelerini sağlayacak genel bir sohbete yönlendirecektir.

4. Bir kez daha yardıma hazır olduğunuzu beyan edin ve öğrenciyle özel bir toplantı ayarlayın. Tıpkı daha büyük bir sınıf bağlamında olduğu gibi, öğrencilere her zaman onları desteklemek, sorularını cevaplamak ve onlarla birlikte yürümek için orada olduğunuzu söyleyin. Siz onların düşmanı değilsiniz, akıl hocası ve danışmanısınız. Gerçekte nasıl hissettiklerini anlamak ve sağlam bir strateji geliştirmek için onlarla özel olarak görüştüğünüzden emin olun.

Hiç sınıfta ağlayan bir öğrenci oldu mu? Nasıl davrandın ve neyi farklı yapmanı isterdin? Diğer öğretmenlere ne tür öneriler ve tavsiyeler verebilirsiniz?

Kaynak: https://www.ef.com/wwen/blog/teacherzone/so-a-student-cried-in-class-here-are-11-approaches-to-take/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak