Sınıflarda Teknoloji ile İlgili 5 Sorun

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Günümüzde öğrenciler teknolojiyi kullanmaya yatkınlar ve dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletler gibi araçlar zaten kendileri için ikinci niteliktedir. Teknolojiyi öğrenme denkleminden çıkarmak, öğrencilerin yeteneklerinin ayrılmaz bir parçasını yabancılaştırmak olacaktır.

Aynı şekilde, öğrenci zaten teknoloji meraklısı olmasa bile, bu beceriyi benimsemek için bir neden daha. Teknolojiyi anlamak işyerinde ve diğer alanlarda giderek daha önemli hale geliyor; 21. yüzyılda akranlarla rekabet etmek, sadece teknolojik incelik ihtiyacını gerektiriyor. Ancak dijital yenilikler okullar için de bir sorun kaynağı olabilir.

Ayrıca Hızlı Teknoloji Değişiminin Öğretiminizi Nasıl Etkilediğine Bakın

Sınıflarda Teknoloji ile İlgili 5 Sorun

1. Değişim hızı ve maliyet

Her okul hızla değişen teknolojiye ayak uyduramıyor.

Yükseltme ekipmanı genellikle maliyetlidir ve okullar ekipmanı idare edecek işgücüne sahip olmayabilir. Sınıfların çoğu, dizüstü bilgisayarlarına veya tabletlerine aynı anda erişmeleri gerektiği durumlarda internet bant genişliğini büyük oranda karşılayabilecek en az yirmi öğrenci içerir. Aynı şekilde, öğrencilere daha yeni dijital medyayı kullanmayı, okula başka bir masrafı öğretmeyi öğretmek için yeni işe alımlar gerekli olabilir.

Bu, bir BT personelinin sistemdeki potansiyel aksaklıkları çözmesi için, teknoloji konusunda daha az vasıflı olan öğretmenler yerine çeşitli yazılımlar için bir anlayışla öğretmenleri işe almak için ihtiyaç duyulması kadar karmaşık olabilir. Bir öğrencinin, tableti kullanarak ev ödevi yapması gerekiyorsa, ebeveynleri, yazılım veya donanıma aşina olmadıklarında, olabilecek herhangi bir soruyla onlara yardım edemeyebilir.

2.  Farklı sosyal dinamikler

Teknoloji her şeye karmaşıklık ekler - destek, öğretme, öğrenme, bütçeler, vb. Doğası gereği 'rahatsız edicidir'.

Örneğin, modern teknolojinin ek sosyal dinamiklerini ele alalım. Gizlilik, ayakizi ve dijital vatandaşlık, öğrenilen içerik ve öğrenmenin nasıl ölçüldüğü kadar önemlidir. E-Öğrenim gibi tamamen yeni yaklaşımlar bile normal bir okulun aynı sosyal faydalarını sunmuyor. Öğrencilerin akranlarıyla arkadaşlık ve ilişki kurabilecekleri bir sınıf olmadan, normal öğrencilerle aynı sosyal ipuçlarını öğrenemeyebilirler. Öğretmenleri ile yüz yüze gerçek bir zaman olmadan, dersleri daha az ciddiye alabilirler.

3. Dikkat dağıtıcı

Birçok öğretmen, internet bağlantısı ve yazılı mesajlaşma hizmetlerine sahip akıllı telefonların ve tabletlerin, bir öğrenme aracının aksine öğrenciler için dikkat dağıtıcı bir kaynak olabileceğine inanıyor.

Bir öğretmenin, öğrencilerini, tabletlerinde eğitim uygulamaları kullanıp kullanmadıklarını veya Facebook'ta gezinmelerini belirlemek için sınıflarını çok yakından izlemesi zor olabilir. Öğretmen, dikkatini dağıtmak için cihazlara filtreli göz atma kullanıp kullanmamaya karar vermelidir; bu durum, çocuğun cihaza sahip olması halinde bir seçenek olmayabilir.

4. Teknoloji, öğretim programı ve öğretim arasındaki uyum eksikliği

Bir koltuk değneği teknolojisinin ne kadarının öğrenciye olabileceği konusunda da farklılıklar vardır. Okullar bir zamanlar belli hesap makinelerine sınıfta izin verilip verilmeyeceği konusunda tartışmışlardı, çünkü matematikle mücadele eden öğrenciler için problemleri çözmüşlerdi. Aynı şey, bir öğrencinin gerçekten derinlemesine düşünmesi gereken problemlere hızlı ve erişilebilir cevaplar veren uygulamalar için de geçerli olabilir. (Ed notu: Bu aynı zamanda teknolojiye karşı bir argümandan ziyade bir öğretim tasarımı konusudur, ancak teknoloji ışığında gözden geçirilmiş öğretim tasarımına duyulan ihtiyacı vurgulamaktadır.)

5. 'Okulun' amacı ile ilgili açıklık eksikliği

The New York Times  makale “Gelecek, Durgun Puanlarının Sınıf olarak,” tamamen sınıfta teknolojiyi hayata geçirdi Kyrene Okulu İlçesi'nde bir okul anlatılır. 2005'ten bu yana okul, oyların bir parçası olarak teknolojiye yaklaşık 33 milyon dolar yatırım yaptı. Çocuklar, dizüstü bilgisayarlarını ve tabletlerini çalışmalarında kullanıyor ve Facebook grupları gibi şeyleri normal projelere entegre ediyorlar. Ne yazık ki, okul aynı zamanda düşük standart test puanlarından muzdariptir. (Ed notu: maalesef, test puanlarının ve gerçek öğrenmenin istediğimiz kadar bağlı olmayabileceği tamamen makul görünüyor.)

Eyalet çapındaki sınav puanları yükselirken, Kyrene School District tüm yenilikleri karşısında durgun olmaya devam ediyor. Öğretmenler, teknoloji yaratıcı bir seviyede yer alırken öğrencilerin matematik ve dil gibi temel kavramlar konusunda eksik olabileceğinden endişe duyuyorlar. Teknolojinin diğer savunucuları standartlaştırılmış test puanlarının öğrenci zekası ve yaratıcılığın en iyi göstergesi olamayacağına işaret ediyor. Yine de diğerleri, eğitimsel büyümeye içtenlikle yardımcı olup olmadıklarını bilmeden önce bir sisteme milyonlarca iyi kazanılmış vergi doları harcamak için hiçbir neden olmamasına neden olmaktadır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak