Psikoloji Yardımıyla Öğrenci Performansını Artırma İçin 5 Etkili Teknik

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

5 PSİKOLOJİ YARDIMIYLA ÖĞRENCİ PERFORMANSINI GELİŞTİRMEK İÇİN ETKİLİ TEKNİKLER

Bugün , öğrenci için öğrenmeyi geliştirmeyi iddia eden birçok farklı metodoloji vardır . Öğrencilerin öğrenme şeklini ve öğretmenlerin öğretme şeklini geliştirme sözü veriyorlar. EssaysOnTime.com gibi servislerle çalıştığım ve ayrıca bir deneme servisi çalıştığımdan , güvenle eğitim endüstrisinde olduğumu söyleyebilirim. Tonlarca seminere, ekip toplantılarına, konferanslara katıldım ve konuyla ilgili çok fazla medya izledim ve tek gördüğüm, işe yarayacaklarını iddia eden iyi niyetli konuşmacıların farklı metodolojilerle dolu olması. 

Verilmiş, bazı bilgiler aslında yardımcı olur. Bununla birlikte, öğretmenlere satılmakta olan bazı şeylerin gerçekten onu destekleyecek ampirik verileri yoktur ve sınıfta faydasız ya da hiç faydası olmadığı ortaya çıkmaktadır. 

Dışarı çıkıp biraz araştırma yapmaya karar verdim ve Okullarda ve Eğitimde Psikoloji Koalisyonu (CPSE) tarafından yayınlanan bir yayına rastladım . Belgenin arkasındaki fikir, psikolojik bilime dayanan 20 ilkenin ana hatlarını çizmek ve öğrencinin psikolojisinin hangi kısımlarının öğrenmede en etkili araç olduğunu göstermeye çalışmaktı. Prensipler 20 sayıdayken, bir öğrencide bireysel psikolojik fonksiyonları kapsayan 5 tematik alana ayrılırlar. Bunlar:

Biliş ve Öğrenme
Motivasyon
Sosyal ve Duygusal Boyutlar
Bağlam ve Öğrenme
değerlendirme
Orada da bitmiyor. Bir de yoktu çalışma arkadaşları Dunlosky, tarafından yapılan. Öğrencilerin daha etkili bir şekilde öğrenmelerine yardımcı olmak için öğretmenlerin yardımı ile veya yardımı olmadan kullanabilecekleri çeşitli öğrenme tekniklerinin yararına baktı. On tane teknik varken, bazıları faydası, bazıları yararı, bazıları da yararı olmak üzere gruplandırıldı. Yüksek fayda veya ılımlı fayda sağlayan 5 teknik vardı ve bunlar:

Yüksek Fayda

Uygulama Testi
Dağıtılmış Uygulama
Orta yardımcı program

Ayrıntılı Sorgulama
Kendinden Açıklama
Serpiştirilmiş Uygulama
Bu 5 tekniğin, öğrencinin öğrenme çıktılarını arttırmaya gelince en etkili olduğu gösterilmiştir. 

Bu yüzden bugün yapacağımız şey, öğrencinin bilgiyi alma ve tutma yeteneğini etkileyen psikolojik ilkelere bakarak başlamak ve sonra daha etkili olabilmek için uygulayabilecekleri spesifik tekniklere odaklanmaktır. Bir anlamda, geniş vuruşlarla başlayacağız ve sonra detayları daha hareketli tekniklerle dolduracağız. 

Psikolojik İlkeler

Bölüm 1: Biliş ve Öğrenme

Sınıfta öğrenciler tarafından kullanılan öğrenme ve düşünme yöntemlerinin nasıl geliştirileceği konusunda birçok araştırma vardır. Bununla ilgili en az 8 ilke var:

Büyüme zihniyetine sahip olmak - Temel olarak, bir öğrencinin yeteneklerinin ve zekasının sınırlarını nasıl düşündüğü, yeni şeyler öğrenme yetenekleri üzerinde derin bir etkiye sahiptir. Büyüme zihniyeti, öğrencinin pratik yoluyla yeteneklerini ve zekasını her zaman geliştirebileceklerine inanmasına izin verirken, sabit bir zihniyet, doğumda ele aldıkları el ile yapmak zorunda kalacaklarına inanmalarını sağlar. En iyi tez yazan öğrenci mutlaka en zeki veya en yetenekli değildir; onlar sadece sınırlayıcı inançlar yüzünden asla pes etmeyenler.
Önceden bilgi sahibi olmak - Bir öğrencinin yeni bir duruma girdiğinde sahip olduğu bilgi, öğrenmelerini etkileyecektir. Bildikleri şeye eklerler ve daha önce sahip oldukları hataları ve yanlış anlamaları düzeltirler. 
Evre teorileri sınırlıdır - Birçok evre teorisinin söylediğinin aksine, bir öğrencinin bilişsel gelişimi genel gelişim evreleri ile sınırlı değildir. Zorluklarla ve onlardan daha yetenekli olanlarla etkileşimi, bilişsel gelişimlerinin genel gelişimlerinin çok ötesinde olmasına neden olabilir.
Bağlam kolaylaştırma - Bir öğrencinin öğrenme türü, bağlamına dayanır. Öğrenmeyi yeni, genel bir bağlamda almak için, bu değişimin eğitmen tarafından kolaylaştırılması gerekir. Öğrencinin elini tutması gerekir.
Uygulama - Bilgi ve beceri sadece uygulamada uzun vadede sadık kalır. Belirli uygulama türleri, teknikleri araştırırken göreceğimiz gibi diğerlerinden çok daha etkilidir.
Geribildirim - Zamanında, açık ve açıklayıcı olan geri bildirim, bir öğrencinin öğrenme süreci için çok önemlidir . 
Öz-düzenleme - Organizasyon, planlama, öz-denetim, hafıza stratejileri ve dikkat gibi beceriler, öğrencinin sınıfta daha iyi öğrenme ve etkileşimde bulunma yeteneğini geliştirir. 
Yaratıcılık - Öğrencilerin yaratıcılıklarını artırmak, özellikle kendi projelerini tasarlamalarını teşvik ederek mümkündür. 
2. Bölüm: Motivasyon

Genel olarak, motivasyon başarı için önemli bir faktördür. İşte motivasyonla ilgili ilkeler. 

İçsel motivasyon - Öğrenciler öğrenme sürecinden zevk alacaklar ve dışsal motivasyondan ziyade içsel olarak motive edildiklerinde daha başarılı olacaklardır. 
Ustalık hedefleri - Ustalık hedeflerini benimseyen öğrenciler, zorluklarla karşı karşıya kaldıklarında ve yeni bilgileri performans hedeflerine göre daha iyi emdiklerinde devam edeceklerdir. Ustalık hedefleri daha iyi olmak ve bir ustalığa hakim olmakla ilgilidir. Performans hedefleri sadece yeterince iyi olduğunuzu göstermekle ilgilidir.
Öğretmenin beklentileri - Bir öğretmenin bir öğrenciye inandığı şey ve öğrenciye beklentileri doğrultusunda ilettikleri inançlar, öğrencinin öğrenme motivasyonu ve öğrenme çıktıları üzerinde etkilidir. Daha yüksek beklentiler, daha yüksek sonuçlara ve tersi anlamına gelir.
Hedeflerin belirlenmesi - Öğrenme sürecine orta zorluklar getirecek belirli kısa vadeli hedefler koymak, genel ve çok zorlayıcı olan uzun vadeli hedeflerden daha iyidir. 
Bölüm 3: Sosyal ve Duygusal Boyutlar

Temel olarak, öğrencilerinin refahları, toplulukları, kültürleri ve ilişkileri, herkesin öğrenmeyi etkileyecektir. 

Sosyal bağlam - Öğrenme sosyal bağlamda gerçekleşir. Bir öğrencinin topluluğu ve kültürü, öğrenmeye nasıl yaklaştıklarını etkileyecektir ve bu nedenle, bu boyut asla göz ardı edilmemelidir.
Kişilerarası ilişkiler - Öğrencilerin eğitmenleriyle ve birbirleriyle olan ilişkileri sadece öğrenme sürecini değil aynı zamanda öğrencilerin sosyal gelişimini de etkiler.
Mutluluk - Benlik saygısı ve motivasyon gibi şeyleri içeren duygusal sağlığın, öğrencinin öğrenmesi, gelişimi ve performansı üzerinde etkisi vardır.
4. Bölüm: Bağlam ve Öğrenme

Bu bölüm, öğrenme için sınıfta doğru iklimi geliştirmekle ilgilidir. 

Sınıfta Davranış - Sınıfta sosyal etkileşim ve davranış beklentileri, elverişli bir öğrenme ortamı oluşturmak için yeterince erken öğretilmelidir.
Beklentiler ve destek - Sınıfın etkin yönetimi, yüksek beklentileri belirlemeye ve iletmeye, sürekli olarak olumlu ilişkileri beslemeye ve öğrenciye yüksek düzeyde destek sağlamaya dayanır.
5. Bölüm: Değerlendirme

Bunların hepsi öğrencilerin değerlendirildiği yöntemlerle ilgilidir. Öğrenci için adil, geçerli olmalı ve öğrenme sürecini geliştirmelidir. 

Biçimlendirici ve özetleyici değerlendirme - Biçimlendirici değerlendirmeler temel olarak öğrenme sürecinde yapılan günlük pratiklerdir. Özet değerlendirme, bir öğrencinin ne kadar öğrendiği veya bir programın ne kadar etkili olduğu ile ilgili genel değerlendirmelerdir. Biçimlendirici değerlendirmeler mümkün olduğunca sık yapılmalıdır, bu da özet değerlendirmelerde daha iyi performansa yol açacaktır.
Değerlendirme gelişimi - Öğrencinin bilgi ve becerisini geliştirmesi için değerlendirme süreçleri adil, yüksek kalite ve standartta olmalı ve psikolojik bilime dayanmalıdır. 
Değerlendirme değerlendirmesi - Değerlendirme verilerinin yorumu adil, uygun ve açık olmalıdır. 
 

En Etkili Öğrenme Teknikleri

Şimdi tüm bu ilkeleri bildiğimize göre, hangi öğrenme tekniklerini uygulayabiliriz? Öğrencinin becerilerini sınıfın geri kalanına aktarılan en iyi makale ile nasıl elde ederiz ? İşte en etkili 5 teknik;

Yüksek Fayda

Uygulama Testi
 

Temel olarak, bu teknik pratik testlerden geçmeyi veya kendi kendini test etmeyi içerir. Bir yüzyıldan fazla bir süredir yapılan birçok araştırma, uygulama testlerinin öğrencilerin sınavlara yönelik materyalleri absorbe etmelerinin en etkili yolu olduğunu göstermektedir. Testlerin çoğu, özetlerin yüksek olduğu ve iklimlerin yüksek olduğu iklim koşullarının resmi olduğu halde, biçimlendirici testlerin bilginin elde tutulması için daha etkili olduğu kanıtlanmıştır. Net, açıklayıcı ve zamanında geribildirim ile birleştiğinde, sonuç öğrenci için gelişmiş bir öğrenme sürecidir.

Dağıtım Uygulaması
 

Dağıtım pratiğinin ardındaki fikir, çalışma ve uygulama oturumlarının sürenin yakınında bir telaş içinde yapılmak yerine, sömestr veya gün gibi zamanla yayılması gerektiğidir. Tüm dönem boyunca her gün biraz çalışmak, sınavın yakınında son dakika yapmaktan çok daha etkilidir. Ayrıca tıkınma hiç çalışmamaktan iyidir. 

“Uygulamanızı dağıtmayı her zaman daha iyi bulduk. Önceden yapamazsanız, sonunda bir deneme hizmetine dış kaynak sağlama konusunda daha iyi olursunuz, ”diyor essayshark'taki bir araştırmacı Peter Marsh . 

Dağıtılmış uygulama daha etkili kılmak için uygulama testi ile birleştirilmelidir. 

Orta yardımcı program

Ayrıntılı sorgulama
 

Bu bir kavram ya da gerçek için bir açıklama üretilmesidir. Gerçeklerin arkasındaki “neden” sorularının cevabı budur. Öğrencilerin önceden var olan yüksek miktarda bilgiye sahip olmaları, ayrıntılandırmaları kendileri oluşturmaya teşvik edilmeleri ve ayrıntılandırmaların çok genel olmadığı, kesin olduğu durumlarda en etkilidir.

Kendinden Açıklama
 

Tüm bunlar öğrenciyi öğrendiği bilgileri kendi sözcükleriyle koymaya ve zaten bildikleriyle ilişkilendirmeye teşvik etmekle ilgilidir. Onların bildikleri ile öğrendikleri arasında noktalarını birleştirmelerine yardımcı olur, yeni bilgileri başlarındaki bilgi ağacına entegre etmelerine yardımcı olur. 

Serpiştirilmiş Uygulama
 

Birleştirilen uygulama, farklı çalışma materyallerinin ve ilgili problemlerin tek bir bölümde karıştırılmasıyla ilgilidir. Daha iyi anlamak için onu geleneksel yaklaşımla karşılaştırabiliriz. Örneğin, katıların hacmini öğrenmeye çalışın. Öğrencilere, önce tek bir katı türünün hacmini nasıl hesaplayabilecekleri ve daha sonra o katı üzerinde pratik yapabilecekleri öğretilir. Sonra bir sonraki katıya geçerler ve böyle devam ederler. Birleştirilen uygulamada, öğrencilere farklı katılardaki hacimlerin tek bir oturumda hesaplanması ve ardından tüm katı türlerin hacminin hesaplanması gibi pratik problemler verilmesi öğretilir. Bu, katılar ve bunların hacimsel hesaplamaları arasındaki ilişkiyi, belirli şekillerde açıkça ilişkili olanları daha iyi anlamalarına yardımcı olur. Bu süreçte bilgiyi daha iyi emerler. 

Sonuç

Doğru psikolojik prensiplerin uygulanması koşuluyla öğrenci performansının elde edilmesi çok mümkündür. Doğru tekniklerle, tüm öğrencilerinizin seviyesini yükseltebilir ve tam potansiyellerini gerçekleştirmelerini sağlayabilirsiniz.

Michael Gorman, şu anda https://www.college-paper.org/ adresinde çalışan Birleşik Krallıklı, çok yetenekli bir serbest yazar ve prova okuyucusudur . Https: //www.essaywritinglab için günlük gelişim üzerine farklı blog yazıları yazıyor . co.uk/ atama / İngiltere'deki en iyi makale yazma hizmeti ve eğitim ve teknolojiyi kapsamayı seviyor. Onunla Facebook aracılığıyla iletişime geçmekten veya Twitter'ını kontrol etmekten çekinmeyin .

http://teacherhabits.com/5-effective-techniques-for-improving-student-performance-with-the-help-of-psychology/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber