Okuma Yazmada Geri Olan Öğrenciler Ne Yapmalı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Evde ve okulda pratik yapmasına rağmen harflere ve seslere hakim olamadı
Ses çıkaramıyor veya ses çıkaramıyor, denemesi istendiğinde yoğun bir hayal kırıklığı veya kaçınma gösteriyor
kelimeler kafiye olamaz
Görme sözcüklerini tekrar tekrar uyguladıktan sonra, onları hatırlayamaz veya hafızaya alamazlar.
Okumaya çalışırken sayfadaki kelimeye benzemeyen tahminlerde bulunurlar.
Çocuk okumaktan “nefret ediyor” ve pratik yapmaktan kaçınıyor gibi görünüyor
1. sınıfın sonunda çocuğunuzun yazısı, kelimelerin gerçek sesleriyle hiçbir şekilde uyuşmamaktadır. "Köpek" kelimesi "dxtsi" olarak yazılabilir.
Ailede, okumada aşırı zorluk yaşadıklarını da anlatan üyeler var.
Çocuğunuz küçükken “geç konuşurdu”
Nüfusun %20 kadarının bir miktar okuma güçlüğü yaşadığı tahmin edilmektedir. Çocuklar 1. sınıftayken, sonunda yetişip yetişmediklerini veya gerçekten bir engel ile karşı karşıya olup olmadıklarını anlamak zor olabilir. Eğitimli bir eğitimcinin veya uzmanın tespit edebileceği bazı açıklayıcı işaretler vardır.

Bazı öğrenciler etkili okuma eğitimi almamıştır. Diğer çocuklar 1. sınıftan önce okumaya yeterince maruz kalmamışken, diğerlerinde okuma güçlüğü gibi okumayı çok zorlaştıran bir okuma güçlüğü olabilir. Tüm bu senaryolarla bir arada karşılaşan bazı çocuklar var! İyi haber şu ki, çocuklar zorlukların üstesinden eğitimli eğitimcilerin ve uzmanların doğru desteğiyle gelebilir. Okuma güçlüğü bir çocuğun zekası ile ilgili değildir.

Çocuğunuz hangi sorunla karşılaşırsa karşılaşsın, kapsamlı bilgiye ve okumayı öğretme konusunda derin bir anlayışa sahip bir öğretmenden mükemmel bir okuma eğitimi alacaktır. Birçok ebeveyn, Orton-Gillingham yöntemi gibi çok-duyulu okuma eğitimi konusunda eğitimli bir öğretmenden ders almayı da sürdürür.

Çocuğunuzun mücadele ettiğini ve acı çektiğini görmek, ailelerin yaşaması zor olabilir. Ayrıca sınıf arkadaşlarının kendinden emin bir şekilde okuduğuna tanık olduklarında çocuğun özgüvenini de etkileyebilir. Endişeleniyorsanız, cevapları aramayı geciktirmeyin.

Anahtar Kelimeler:
Okumakta Zorlanan Bir Çocuğun Uyarı İşaretleriOkuma Yazmada Geri Olan Öğrenciler Ne Yapmalı?Okuma Yazmada Geri Olan Öğrenciler Ne YapmalıOkuma Yazma1. Sınıfta Okuma Yazmaya Geçen çocuğa Nasıl Yardımcı Olunmalı1. Sınıf öğrencilerine Nasıl Yardımcı Olunur1. Sınıf öğrencisine Okuma öğretmeOkumaya Geçemeyen öğrenciye Nasıl Yardımcı OlunurOkuma Yazmaya Geçemeyen öğrenciler Ne YapabilirÇocuğum Okuyamıyorçocuğum Yazamıyor1. Sınıf öğrencim Okuyamıyor1. Sınıf öğrencim YazamıyorOkuma Yazmaya Geçemeyen çocuk Ne Yapabilir1. Sınıf öğrencisine Okuma Yazma öğretmeOkuma Yazma Bilmeyen çocuğa Nasıl Yardımcı Olunur1. Sınıf İlkokuma Okuma Yazmada Geri Kalmış Öğrenciler İçin1. Sınıf İlkokuma Okuma Yazmada Geri Kalmış ÖğrencilerOkuma Yazmada Geri Kalmış Öğrenciler2. Sınıf Türkçe Okuma Yazmada Geri Kalan Öğrenciler1. Sınıf İlkokuma Geri Kalan Öğrenciler İçin Kelime Ve Cümleler1. Sınıf İlkokuma Geri Kalan Öğrenciler İçinLkokuma Yazma öğretimi1. Sınıf Türkçe Geri Kalan Öğrenciler İçin Seslerçocuğum Okuma Ve Yazmada çok Zorlanıyor1. Sınıf Geri Kalan öğrenciler Için Yarıyıl Tatil ödevi1. Sınıf Okuyamayan öğrenciler Için çalışmalar1. Sınıf Okuyamayan öğrenciler Için1. Sınıf Okumaya Geçemeyenler Için çalışmalar 20211. Sınıf Okumaya Geçemeyenler Için çalışmalar 20221. Sınıf Okumaya Geçemeyenler Için çalışmalar 2023Okumaya Geçemeyenler Için Kurtarıcı Geliştirici çalışmalarHızlandırılmış Okuma Yazma Öğretimi2. Sınıf Geri Kalan öğrencilerOkumada ZORLANAN öğrenciler Için EtkinliklerOkuyamayan öğrenciler Için Hece Tablosu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak