Okul Öncesi Alan Taraması Ne Zaman Yapılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okul öncesi için, alan taraması ne zaman ve nasıl yapılır? Alan taraması nedir? Alan taraması nasıl yapılıyor? Okul öncesinde alan taraması yapılması zorunlu mudur?


-Dönemin başında yapılacak olan alan taraması seminerden önce yapılmalıdır.
-Sene sonu için milli eğitim'den alan taraması yapılması hususunda bir yazı aldıysanız eğer aldığınız yazıdaki tarihler arasında alan taramanızı yapmalısınız,eğer almadıysanız genellikle okulların kapanmasına iki hafta kala dönem sonu alan taraması yapılmaktadır.
-Kesin kayıt diye bir durum söz konusu olamaz bulunduğunuz bölgedeki okulöncesi eğitime uygunluğu belirlenmiş çocuk sayısı durumu söz konusu olabilir. Zaten öğretmenlerde öğrencinin taşınma durumu, sağlık durumu gibi bazı aksaklıkları kestiremeyeceğine göre sıkıntı olmayacaktır.
- Bir gün veya bir kaç gün fark etmez bu öğretmenin performansına ve bu işe ayıracağı zaman dilimine bağlıdır. Zaten Milli Eğitimin gönderdiği yazıda gün aralığı iki hafta olarak belirtilmektedir.
-Eğer alan taraması için herhangi bir resmi yazı almamışsanız ve müdürünüz size alan taraması hususunda bir söylemde bulunmamış ise, yapmak zorunda değilsiniz. Çünkü alan taraması tamamen müdüriyetin görevlendirmesi ve bilgisi dahilinde yapılmaktadır.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak