Öğretmen-Hastalık ve Tedavi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Köyün birinde öğretmendim. Sağlık hizmetlerinden yararlanmak mümkün değil. En yakın sağlık ocağı 50 km. Yol yok. Özellikleri kış mevsiminde dış dünyayla kesinlikle bağ yok. Radyo, telefon gibi.

Köylülerin bazılarının alt göz kapakları düşük ve dışarı doğru. Gözler kıpkırmızı. Görüntü ve sağlık açısından çok fena...

Düşündüm ne yapabilirim diye. Vilayete gittim. Amacım sağlık müdürünle bu konuyu görüşmek. Sağlık müdürünü bekliyordum. Sakallı bir genç biraz da politik. Ortadoğu Teknik Üniversitesi okuyor. Konuşurken ikimizde aynı memleketten olduğumuzu gördüm. Sağlık müdürü babasıymış.

Durumu anlattım. Memnun oldu. Hemşeriydik. Bana bir sürü göz pomatı, çok sayıda oksijenli su ve pamuk.

Kendi eşyalarımla beraber ilaçları sırtıma sardım. Uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra köye vardım. Zira arkamda en azından 30 kg yük vardı. Kendi eşyalarım, özellikle, kitap v.s

Okul çıkışında gözlerinden hasta olanlar sıraya dizilir.Ben de beyaz önlük giymişim.Fotolar var.*şu an kendime gülüyorum*sahte doktor gibi..

Önce gözleri pamuk ve oksijenli suyla temizliyorum. Sonra pomat. Bu tedavi herhalde bir kişi için on gün sürüyor. Sonuçta köyde bu hastalık kayboldu. Ama devamlı takipteyim. Hatırladığıma göre çevre köylerden de gelenler oldu.

Yoklukta beyaz önlüklü doktor bu hastalığı köyde tamamen ortadan kaldırdı. İnsanların gözleri rahatladı.  Alt göz kapakları düzeldi. Kırmızılıklar kayboldu. Bu bakımdan kendimi mutlu hissediyorum.

Aradan yarım asrı geçti. Daha fazla. Bu hikâyeyi bir toplantıda anlattım. Sağlık müdürünün sakallı oğlu,*o kişi bendim dedi* hayretler içinde kaldım. Biraz daha konuşunca; kendilerinle çok yakın akraba olduğumuzu öğrendim.

Mühendis-sakallı-çok zaman görüşürüz. Yemeğe çağırırlar. Beni arabalarınla gezdirirler. Sağ olsun. Dağ dağa kavuşmaz amma insan insana kavuşur, atasözüne en güzel örnektir.

Sayfa arkadaşlarıma selam ederim. Çoğunuzu görmedim ve belki de hiç görüşmeyeceğiz. Gönülden gönüle yol vardır. Benim gönlüm hepinizin gönlünde

Çok daha ilginç hikayelerde buluşmak üzere...Yarınlarınızın bu günden çok daha iyi olması isteğiyle.İyi geceler.Taş gibi yatın da kuş gibi kalkın.

Fahrettin Tayçu

Emekli-Yazar-Eğitimci.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak