Öğrencilerin geleceğini şekillendirmek, öngörmek değil

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Örneğin, uzun yıllar boyunca toplanan verilerden, gençlerin işlerinde yetişkin olarak daha iyi olma ihtimalinin daha yüksek olduğu durumlarda (bazen çok daha muhtemel) belirli özellikler sergileyen kişilerin bildiklerini biliyoruz. Okuldan veya üniversiteden ayrıldıktan sonra iş bulma ve başka şekilde onlar gibi olan insanlardan daha fazla kazanma olasılıkları çok daha fazladır.

Örneğin, araştırmalar, gençlerin 10'da iyi okudukları veya daha yüksek nitelikler kazandıkları takdirde yetişkin olarak işte daha iyi şeyler yapmayı bekleyebileceklerini göstermiştir . En son OECD çalışmalarından değil , daha zengin ebeveynlerin çocuklarının, çocuklarla aynı akademik vaadi gösterseler bile, sınıflarından daha fakir bir geçmişe sahip olduklarını biliyoruz.

Akademik kabiliyetin ve sosyal geçmişin genç yetişkinlerin eğitimden çıktıktan ve işe başladıklarında ne kadar iyi bekleyebilecekleri üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu öğrenmek şaşırtıcı değildir. Bu şaşırtıcı değildir ve okul öğretmenleri için, sosyal arka plan oldukça sabit olduğu için biraz moral bozucu olmaktan çok daha fazlası ve gelişmiş akademik yetenek, yavaş ve her zaman karşılaştırılabilir bir süreçtir. Çok moral bozucu, çünkü okulda daha iyisini yapmanın yordayıcı nitelikleri, mütevazı geçmişe sahip devasa sayıdaki düşük başarı ile ilgisizdir.

Peki ya daha başka pratik göstergeler mevcutsa? Tüm gençlerle ilgili göstergeler? Öğretim kadrosuna hangi çocukların işe başlamalarına hazırlanmalarına yardımcı olmak için daha fazla dikkat edilmesi gerektiği konusunda yararlı bilgiler sağlayabilecek göstergeler?

Bunlar, Londra’daki Eğitim ve İşverenler sadakadaki araştırma ekibinden yakın zamanda yayınlanan “Başarılı Geçişlerin Göstergeleri: İş dünyasının genç tutumları ve deneyimleri” adlı bir raporda ele alınan sorulardır . (Tam açıklama: OECD'ye katılmadan önce takımı yönlendirdim). İngiltere'de boyuna veri kümeleri ve yetişkinliğe geçiş yapan gençlerin benzer bir karşılaştırmasını sağlayan istatistiksel analizler üzerine yapılan çalışma, öğretim elemanlarına, öğrencilerinin işe en son geçişleri için ne kadar iyi hazırlandığını değerlendirmek için pratik bir araç sağlamak için tasarlanmıştır. .

Araştırma ekibi, aynı veri kümelerinin yeni analizine ek olarak, İngiltere’deki İngiliz Kohort Araştırması ve İngiltere’deki Gençlerin Boyuna Çalışması gibi, çocukluğundan yetişkinliğe kadar binlerce genci takip eden İngiltere veri setlerini kullanan araştırma literatürünü kullanarak, çok sayıda önemli bulmuştur. İş dünyasıyla ilgili gençlerin tutumları ve deneyimleri arasındaki ilişki - ve genç çalışan yetişkin olduklarında bu gençlerin başına gelenler. Örneğin, çalışmalar daha iyi yetişkinlerin sonuçlarını hem kendinden emin, gerçekçi hem de hırslı olan genç kariyer özlemlerine ve gençlerin okullarında veya yarı zamanlı çalışmalarında gerçek iş yerlerine katılım derecelerine bağlamaktadır.

Toplamda, bu göstergeler 15 belirlendi ve gençler için bir ankette dört tema halinde gruplandı: gelecek hakkında düşünmek; gelecek hakkında konuşmak; geleceği yaşamak; ve okul hakkında düşünmek. Anket, altı İngilizce ortaokulda kariyer rehberliği uzmanları ile 14 ila 16 yaşları arasındaki 800 öğrenciyle test edilmiştir. Bu pilot uygulamada, göstergelerin etkinliğini daha fazla dikkat gerektiren öğrencileri (her başarı düzeyinde) tanımlamak için bir araç olarak araştırmıştır. ve öğrenciler tarafından üstlenilen faaliyetlerin kalitesini belirlemek.

Ayrıca, rehberlik uzmanlarından anketin detayları ve anketin okullarda en pratik şekilde nasıl kullanılabileceği hakkında geri bildirim istendi. Daha fazla desteğe ihtiyaç duyan öğrencileri belirlemede etkili olan göstergeleri bulduklarını belirttiler. Bunun pratikte anlamı, hem yüksek hem de düşük başarılı olanların yetersiz bilgi sahibi kariyer özlemlerine sahip olabileceğidir. Her iki öğrenci grubu da kariyer seçeneklerinin genişliğine ve mevcut eğitimlerinin veya eğitimlerinin gelecekteki benlikleriyle en iyi şekilde nasıl ilişki kurabileceklerine dair yeterli fikir vermemiş olabilir. Öğrencilerin ihtiyaçlarını iyi anlayan uygulayıcılar, anketin güvenilir sonuçlar verdiğini bildirdi. Göstergelerin, özellikle İngilizce eğitim sisteminde önemli bir geçiş noktasına yaklaşmakta olan 16 yaşındaki çocuklar için iyi çalıştığı hissedildi.

Geleceğe kesin olarak söyleyemeyebiliriz, ancak gençlerin daha parlak bir gelecek bekledikleri koşullar hakkında daha iyi kararlar vermek için güvenilir kanıtlar kullanabiliriz. Eğitim ve İşverenler çalışması, öğrencilerini çalışma hayatına iyi hazırlamak için belirlenen okullara yeni bir araç sağlamak için büyük kanıtlar kullanıyor.

https://oecdedutoday.com/shaping-not-predicting-the-future-of-students/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak