Öğrenci disiplini nasıl olur?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğrenci davranışlarında istendik değişiklik disiplin ile olur. Disiplin demek baskı demek değildir. Disiplin bir düzen, nizam ve intizamdır.
Disiplinsizlik; başıbozuk, rayından çıkmış bir gençliği netice verir. Her istediğimi yapabilirim düşüncesine hakim bir nesil, anasını da sokağa atar babasını da... Öğretmenini de bıçaklar, sokaktan geçeni de doğrar.
Eğitim Türkiye'de malesef birileri tarafından darbeye maruz kalıyor. Bu o kadar açık ve net ki...
Yalnız başını kuma sokanlar bunu göremezler. Hatta o kadar kör olmuşlardır ki tepeden gelen bir kararın nelere mal olacağını bile hesap etmeden kraldan çok kralcı davranırlar. Öğretmenlerin elini eteğini eğitimden çekmelerine sebep olan bu güruh ya vatan hainidir ya da sadık ahmaktır.
Gençliği kurtarmak her yere imam hatip açmakla da olmaz. Disiplin olmadan oralarda da değerler eğitimi netice vermez. Nitekim birbirine ana avrat küfrederek mescide namaz kılmaya gidenler erkek çocuklarını da duyduk. Lgbti nin bir özgürlük ve hak olduğunu savunan başörtülü kız çocuklarını da gördük. Tabi genelleme yapmak doğru olmaz lakin gençliğin elden gittiği gerçeği apaçık ortadadır.
Netice itibarıyla bırakın öğretmenler işini yapsın. Her davranışınızla onları küçük düşüren adımlarınız geleceğe bir darbedir.
Son olarak okullarda imzaya çıkarılan belge tam anlamıyla bir basiretsizlik örneğidir. Öğretmenler gününde öğrencilerden hediye kabul etmeyeceğim diye öğretmenlerden imza almak sanırım tarihe geçen bir olay olacak. Öğrenci hediye getirse ne olur getirmezse ne olur?
Bu birilerinin yaptığı gibi 1 milyarlık ihaleden en az 500 milyonu cebe indirme meselesi değil ki...
2 liralık bir kalem ile öğrencinin kendini mutlu hissettiği bir hadisedir. Çoğu zaman öğretmenler aldıkları o hediyeleri motivasyon sağlamak için başka öğrencilere hediye eder. 
Neyse konu dağılmadan toparlayalım. Başarı da, değerler eğitiminin kalitesi de, güzel ve donanımlı bir gençlik de öğretmenlere değer vererek  ve dahi disiplini sağlayarak olur. Öğretmeni küçük düşürücü davranışlar ve kararlar öğretmenin disiplini sağlamasında engeller doğurur. Herkes kendini yargılama konumunda görür. Öğretmenlerin kararları ve uyarıları dikkate alınmaz. Açıkçası takan da olmaz. Hal böyleyken disiplini kim ve nasıl sağlayacak. Alın size başıbozuk, kara bir düzen...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak