MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA TEKLİFİMDİ. GERÇEKLEŞİNCEYE KADAR TEKLİFİME DEVAM EDECEĞİM. YENİ BAKAN VESİLESİ İLE TEKLİFİME DEVAM...

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

(Öğrenci çocuklarımıza, ailelerine ve geleceğimize yaptığınız bu zulmü durdurunuz)!

Ey Milli Eğitim yetkilileri! 
Lütfen ilk, orta ve lise tekli eğitim-öğretimde, öğle uzun yemek arası teneffüsünü, ders saatlerini bir saat düşürerek ve ders saatini bir saat geriye çekerek özellikle kaldırınız.

NEDEN Mİ? 
1. Çocuklarımızın psikolojik, zihinsel ve bedensel açıdan rahatlatılmaya büyük ihtiyacı vardır.

2. Çocuklarımızın uzun öğle yemek arasında, neredeyse tamamı sağlık açısından sorunlu tost, tavuk/et döner, hamburger, bisküvi ve çikolata gibi kantinlerden tükettikleri ucuz besin maddelerinden kaynaklı obezite vb sağlık sorunları yaşamasına engel olursunuz. 

3. 13:30'da evinde olabilecek bir çocuk, ailesinin sıcak ve sağlıklı yemekleri ile buluşacak ve büyük oranda çocuklarda görülen sağlıksız, yetersiz ve dengesiz beslenme sorunlarının üstesinden gelinecektir.

4. Uzun öğle arası paydosu, çocukları okuldan almakla yükümlü aileler ve servislerin işini zorlaştırmakta ve gereksiz bir şekilde, ne tam öğle ne tam akşam olan orta bir vakitte zaman kayıplarına neden olmaktadır. Aileler ve servislerin ara vakitte öğrenci alımı yüzünden, hiçbir kimse ve hiçbir kurum yeterli, verimli ve etkin bir planlama yapamamaktadır. 

5. Örneğin 13:30'da evinde olabilecek bir öğrenci çocuk için hem dinlenme hem oyun hem eş, dost ve akraba ziyareti ve hem de çalışma zamanı kalabilecektir. Öğleden sonrası vakti uygun olan bir çocuk, tüm bu aktiviteleri yaptıktan sonra, daha erken uyuyacak ve ertesi sabah zinde kalkabilecektir.

6. Özellikle ilköğretim öğrencileri, öyle uzun yemek arasında aşırı birbirine girdiklerinden kazalara sebebiyet verilmektedir. 

7. Ne tam öğle ne de tam akşam vaktinde yani ikindiyi geçen vakitte okul paydosu yapan öğrenciler, yeterince toprak ve yeşille buluşamamaktadır. 

8. Öğrencilerin en azından öğleden sonraları müsait olursa, yani onlara akşama kadar kalan vakitleri olursa, onlara bakan ailelerin ya da büyüklerin çocukları yeşil alana ya da toprak örülü  parklara götürme vakitleri olacaktır. Ya da kendisi gidebilecek olan büyük öğrenci çocukların, mahallenin toprak parklarına gidip patlamak üzere birikmiş enerjilerini boşaltma ve yeni taze enerji depolama şansları olacaktır.

9. Okul bahçelerinin hepsinin bir büyük maharetmiş gibi beton ve asfaltlarla döşeli olması, buralarda oynayan çocukları, zaten hafta içi beton binalarında, hafta sonu beton ve plastik AVM'lerde oynamak zorunda kalan çocukları, hepten robot, beton ruhlu ve zihinli, keskin, hırçın ve öfkeli yapmaktadır. Öğrenci çocuklar ve öfkeli gençlerin sorunlarıyla baş edemeyen aileler ve psikologlar bir de bu açıdan meseleye bakarlarsa, daha sağlıklı sonuçlar alınabilecektir. 

Bugün aileler ve psikologlar sadece patlayan hırçın çocukların sorunlarını ortadan kaldırmak için uğraşmaktadırlar. Halbuki soruna neden olan faktörleri ortadan kaldırdığınız zaman, öğrenci çocuk ve gençlerin sorunları da kalmayacaktır. Başka bir deyişle, sonuçlarla uğraşmayı bırakıp o sorunlara neden olan etkenleri ortadan kaldırmamız gerekmektedir. 

10. Vakitlerinin çoğunu okulda geçiren bir çocuk, ailesi ile yeterli, verimli ve etkin bir vakit geçirmekten yoksun kalacaktır.

11. Özellikle uzun öğle paydoslarında, öğrencilerle ilgilenmesi gereken öğretmenler ve yetkililerin yemek, ihtiyaç ve dinlenme gibi zaruriyetlerinden dolayı ve öğrencileri yeterince kontrol altına alamadıklarından dolayı, öğrencilere kötü niyetli kişilerin ulaşma ihtimali çok daha yüksek olacağından, sigara, alkol, uyuştucu, hap gibi maddeleri sunmaları daha kolay olacaktır. Örneğin, öğle paydosunda ekmek arası yemek ya da dönerin yanında uyuşturucu madde vb verilebilmektedir. Ya da öğle tatilinde okul dışına çıkabilen çoçuklar, kötü niyetli kişilerin tuzağına düşebilmektedir.

12. Özellikle öğle tatillerinde İlköğretim bir ve ikinci sınıf anneleri, normalde denetimli ve izinli girişlerinin dışında, öğle uzun paydosta denetimsiz ve izinsiz bir şekilde çocuklarını beslemek  niyetiyle, okul içine hatta sınıflara girebilmektedirler. Bu durum, okul ya da öğrencilere zarar verebilecek ve veli kılığında okula girebilecek canlı bomba ve benzeri güvenlik zaafiyetleri oluşturabilecektir.

Adem Çaylak

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak