MERAKLI, YARATICI, ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLAR İÇİN 100 EĞİTİMSEL YOUTUBE KANALI

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Tüm buradaki ekran zamanının kullanılmasından şikayet ettiğim için, değerini bir öğretim aracı olarak itiraf etmeliyim. İnternetin sınırsız kapsamı ve sırası ile büyüklüğü göz ardı edilemez
“Bunlar yalnızca benim tavsiyelerim. Kanalları çocuğunuza göstermeden önce, standartlarınızı karşılayıp karşılamadığına karar vermek için gözden geçirmenizi öneriyorum.”

İşte listenin devamı… (Tüm içerikler İngilizcedir.)

Doğayı ve hayvanları seven çocuklar için:

Brave Wilderness

Coyote Peterson hayvanları çok seviyor ve onların doğal ortamlarındaki hallerini sizlerle paylaşıyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

Coyote’s Backyard 

Coyote Peterson’ın kızı ve kızının arkadaşlarıyla başından geçen maceraları paylaştığı, ev ortamındaki kanalı. Tüm yaş grupları için uygun. 

Australia ZooTube

“Timsah adam” Steve Irwin’i hatırlıyor musunuz? Çocukları Robert ve Bindi Avustralya Hayvanat Bahçesi’nin YouTube kanalında onun efsanesini devam ettiriyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

BBC Earth

Dünya ile ilgili bilmek istediğiniz her şey tek bir yerde. İlkokul çağındaki ve daha büyük çocuklar için uygun. 

National Geographic

Dergi gibi, ama daha iyisi. İlkokul çağındaki ve daha büyük çocuklar için uygun. 

Smithsonian Channel

Gezegenimize ait insan profilleri, yerler ve doğa harikaları. Yetişkin denetiminde tüm yaş grupları için uygun 

Travel Thirsty

Dünyayı gezen blogger’lar gördükleri muhteşem yerleri ve harika yemeklerini anlatıyor. Ebeveyn denetiminde tüm yaş grupları için uygun.

Epic Wildlife

Garip ve harika şeyleri mi seviyorsunuz? Epic Wildlife tam size göre. Doğal yaşamın egzotik ve sıra dışı yönlerini anlatan haftalık videolar. Ebeveyn denetiminde tüm yaş grupları için uygun. 

River and Wilder Show

River, Wilder ve Archer kardeşler size dünyanın değişik yerlerinde harika maceralara çıkartıyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

Monterrey Bay Aquarium

Su altı yaşama yakından bir bakış. Canlı ve kayıttan yayınlar. Tüm yaş grupları için uygun. 

Üretmeyi seven, icatlar yapan çocuklar için:


April Wilkerson

April mobilyaları dışarıdan almak yerine kendisi yaparsa daha az para harcayacağını anlayıp bir şeyler üretmeye 2013’te başladı. Marangozluğu kendi kendine öğrenen April, kendi ismini taşıyan kanalında sırlarını paylaşıyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

Laura Kampf

Alman mucit Laura Kampf’tan eğlenceli, yaratıcı icatlar. Ev yapımı oyuncaklar, bisikletler için bardak tutacakları ve fazlası. Tüm yaş grupları için uygun. 

Make Something 

Her yaş ve beceri seviyesine göre yaratıcı ahşap projeleri. Tüm yaş grupları için uygun. 

Rulof Maker 

Bu Avrupalı mucidin İngilizcesi çok iyi değil ama el becerisi inanılmaz. Ev yapımı SCUBA malzemelerine bir göz atın, fakat – kendisinin de dediği gibi – onu kopyalamayın. Tüm yaş grupları için uygun. 

How to Make Everything

Etrafınızdaki her şeyi – gerçekten her şeyi – en baştan yapmanız gerekseydi hayat nasıl olurdu hiç düşündünüz mü? How to Make Everything’den Andy gündelik eşyaları kendi başına üretiyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

Mini Gear

Ufak arabalar, ATM makineleri ve daha fazlası – hepsi kartondan yapılıyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

I Like to Make Stuff

I Like to Make Stuff’tan Bob, kanalını eğitime ve gelişim odaklı zihniyete adamış. Gerçekten harika ve yaratıcı bir insan – çocuklar için mükemmel bir öğretmen. Tüm yaş grupları için uygun. 

Colin Furze

Bu adam jet ile çalışan bir scooter yaptı. Bütün söyleyeceğim bu kadar. Tüm yaş grupları için uygun. 

Make:

Make dergisinin YouTube sayfası, tüm yaş ve seviye gruplarından yaratıcı ve üretken beyinlere ilham vermeyi hedefliyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

The King of Random

Nate ve Grant her türlü malzemeden her türlü şeyi üretiyor. Arada da oldukça havalı bilim deneyleri yapıyorlar. Tüm yaş grupları için uygun. 

Uzay ve astronomiyi seven çocuklar için:


Vintage Space 

Uzay tarihçisi ve yazar Amy Shira Teitel uzay yolculukları hakkında merak ettiğiniz her türlü konuyu araştırıyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

PBS Space Time

Astrofizikçi Matt O’Dowd uzayın sınırlarını ve içeriğini araştırırken siz de ona katılın. Tüm yaş grupları için uygun. 

Amazing Space

Uzayı seven insanlardan uzay hakkında canlı yayınlar. Tüm yaş grupları için uygun. 

Video from Space 

Hiç astronot olmanın nasıl bir şey olduğunu bilmek istediniz mi? Video from Space, sıfır yerçekimindeki yaşama yakından bakıyor ve yıldızlararası çalışmalar hakkında eğitici videolar yayınlıyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

Real Space

Uzay hakkında internetten derlenmiş belgeseller. Tüm yaş grupları için uygun. 

Space with Sarah

Dr. Sarah Pearson, galaksi dinamikleri alanında uzmanlaşmış Danimarkalı bir astrofizikçi. Youtube kanalı Space with Sarah’da çok merak ettiğiniz soruları yanıtlıyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

Space and Astronomy

Evreni oluşturan yıldızlara yakından bir bakış. Alman ZDF televizyon kanalı tarafından finanse edilen uzun metraj belgeseller. Tüm yaş grupları için uygun. 

NASA

ABD hukümeti uzay ajansından roket fırlatma videoları, uzay keşfi üzerine belgeseller ve uzaydan canlı yayınlar. Tüm yaş grupları için uygun. 

SpaceX

Girişimci Elon Musk’tan roket fırlatma videoları ve uzay yolculuğu araştırmaları. Tüm yaş grupları için uygun. 

SpaceRip 

Kara delikler, bipolar nebulalar, kızıl şimşekler ve nicesi– SpaceRip uzayın karmaşık gizemlerine doğru bir yolculuğa çıkıyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

Kod yazmayı seven çocuklar için:


The Coding Train

Fragmanı oldukça ilginç, kanal ise harika, kaçırmak istemeyeceğiniz bir sürü yaratıcı kod yazma yöntemleri var. Tüm yaş grupları için uygun. 

FreeCodeCamp

Eğitim videoları ve konuşmalar paylaşılan, açık kaynaklı bir programcı topluluğu. Tüm yaş grupları için uygun. 

Coding Blonde

STEM (Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanındaki kadınlarla ilgili toplumsal kalıpları yıkmanın yanı sıra, Coding Blonde kod yazma ve teknoloji kavramlarını sade bir dille açıklıyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

Learn Coding Tutorials

Hangi konuyu öğrenmek istediğinizi biliyor musunuz? Onu bu sayfada bulabilirsiniz. Tüm yaş grupları için uygun.

Coding is for Girls

Django ve Python öğrenmek için harika bir yer. Tüm yaş grupları için uygun.

Coding Garden with CJ

CJ çok sempatik birisi. Videoları genellikle kod yazarken çekilen canlı yayınlardan oluşuyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

Coding in Flow

Florian kanalına ilginç bir soluk getirmiş. Kendisini başlangıç seviyesinde bir kod yazarı olarak tanımlıyor ve öğrendikçe öğretiyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

Simplified Coding

Android cihazlar için uygulama geliştirme. Tüm yaş grupları için uygun. 

Philosophy Behind Coding

Bu kanal yalnızca kod yazma becerilerini öğretmiyor. Aynı zamanda ismi gibi kod yazmanın felsefesine de odaklanıyor. Algoritmik olarak düşünmeyi ve problem çözme becerilerinizi geliştirmeyi burada öğrenin. 

Dapper Dino

Eğitici videoları izleyin ve aynı ilgiyi paylaşan diğer insanlar ile becerilerinizi denemek için onlara katılın. Tüm yaş grupları için uygun (katılımda ebeveyn denetimi tavsiye edilir).


Tarihle ilgilenen çocuklar için: 

Simple History

Animasyon videolar yayınlayan bir araştırma kanalı. Tarihteki büyük askeri çatışmaları ve tuhaf tarihsel olayları derinlemesine inceliyor. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun. 

Extra History

Oyun tasarımları yapan bir ekip tarafınan yönetilen kanal, antik dönem ve modern tarihteki büyük olayları açıklıyor. Videolar ortalama 11 dakika uzunluğunda. Ebeveyn gözetiminde tüm yaş grupları için uygun.  

Historia Civilis

Antik döneme merak duyanlar için mükemmel bir kanal. Antik Yunan ve Roma dönemlerine odaklanıyor. Tüm yaş grupları için uygun. 

Alternate History Hub

Tarihteki büyük çaplı olayların gerçekleşmemesi durumunda nelerin değişebileceğini irdeleyen History Hub, “Ya böyle olsaydı?” sorularınıza cevap veriyor. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun. 

The School Of Life – Curriculum

Bu kanal, tarihsel olaylardan ziyade fikirler tarihine odaklanıyor. Davranışlar nasıl gelişti? Peki ya kültürel gelenekler? Bu ve buna benzer içerikler için bu kanala göz atabilirsiniz. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun. 

Crash Course World History

Crash Course kanalının yapımcılarından, antik dönemden günümüze kadar gelen bir araştırma serisi yayınlanıyor. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun. 

Epic History TV

Napolyon Savaşları. Süveyş Krizi. Büyük İskender. İlk Haçlı Seferi. Tarihteki belirli bir olayı mı inceliyorsunuz? Epic History TV tam size göre. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun. 

Feature History

Emu Savaşı gibi tarihte daha az bilinen olayları mı merak ediyorsunuz? Feature History’e göz atın. Ortaokula giden ve daha büyük çocuklar için uygun. 

History

History Channel adlı televizyon kanalının ayrıntılı içeriklerinı yayınlayan YouTube kanalı. Belgesellerden hatırlatıcı kısa videolara ve tarihi olayların önemli noktalarına kadar her şeyi bu kanalda bulabilirsiniz. Tüm yaş grupları için uygun.

Yazının ilk bölümü için: https://www.egitimpedia.com/cocuklariniza-izletebileceginiz-100-egitici-youtube-kanali-1/

Kaynak: https://www.notsoformulaic.com/educational-youtube-channels-gifted-kids/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak