Mahremiyet eğitiminde

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1) Çocuklarınıza özel bölgelerini mutlaka anlatınız. "Denize girerken mayo giydiğimiz yerler bizim özel bölgelerimizdir. Oraya seni tuvalete götürüp temizliğini yapan kişiler hariç hiç kimse dokunamaz. Eğer biri dokunmaya çalışırsa , önce hayır diyip sonra kocaman çığlık atacaksın. ( hatta burda hadi göster nasıl bir çığlık diyip konuyu biraz yumuşatabilirsiniz) Ve en yakınında güvendiğin kim varsa ona anlatacaksın.Senden büyük birileri bu aramızda sır kimseye söyleme gibi şeyler isterse senden asla yapmayacaksın. Güvendiklerimiz bizden sır tutmamızı istemez. " diyerek anlatabilirsiniz.

2) Çocuklarınız kendini koruma içgüdüsüyle doğar.Eğer çocuk kendine dokundurmak öptürmek istemiyorsa, bunu rüşvetle yaptırmayın. Anneannesi, dedesi, babaaannesi, amcası şeker çikolata vaadederek çocuklarınızı öpmesin. Çocuğun hali hazırda bulunan koruma duvarını ellerinizle yıkmayın...Her çikolata şeker teklif edene kendini öptürmesi kaçınılmaz sondur, biliniz..

3) Evlerinizde ya da dışarda çocuğunuzu tuvalete götürdüğünüzde kapısını mutlaka kapatın. Bu onlar için oranın özel alan olduğu bilincini oluşturur.

4) Çocuklarınızın bezlerini ve kıyafetlerini uluorta değiştirmeyin. Kimsenin bulunmadığı bir odaya geçerek oda yoksa köşede arkanızı dönerek yani çocuğa " çıplak yerleriniz bizim özelimizdir kimse görmemelidir" mesajı verecek şekilde değişim yapınız.

5) Çocuğunuza günün nasıl geçtiğini mutlaka sorunuz . Hatta önce siz anlatınız sonra ondan isteyiniz. Gün içinde çocuğunuzu can kulağı ile dinleyiniz. Unutmayın , siz onun küçük şeylerini dinlemezseniz başına gelen büyük şeyleri de anlatmayacaktır.

6) Ülkemizdeki taciz tecavüz vakalarına bakıldığında maalesef tacizcilerin tecavüzcülerin %80 i komşu ya da aile içinde çocuğun tanıdığı güvendiği kişiler olduğu saptanmıştır.( amca, dayı, dede, kuzen, abi ve hatta çok üzgünüm baba)
Pedofili olanlar ilk günce çocuğa güven verirler unutmayın. Kulağımıza kocaman küpe olsun. Onlar yapmaz demeyin, çocuğunuz yaptı diyorsa inanın.

Sevgili anneler gözümüzü dört değil sekiz açacağız artık. Bu gidişe verirsek biz anneler son verebiliriz. 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak