Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
1- Sadece matematikten nitelikli soru sorulmamalı : Öğrencilerde matematiğe karşı telafisi imkansız ön yargılara sebebiyet vermektedir bu durum. Eleyicilik her dersten 3 nitelikli soru ile de sağlanabilir.
2- Matematik ve fen aynı oturum olmamalıdır. Özellikle bu sene matematik soruları her ne kadar kolay görünümlü olsa da çok ciddi zaman olan çok işlemli sorulardı. Öğrenciler güvenli liman gördükleri fene kaçtıkları için matematiğe son dk larını bırakmaktadır. Süre ve heyecan baskısı altında odaklanmak imkansızdır. Oturumlar Türkçe - Matematik şeklinde olsa çok daha mantıklı.
3- %10 hedeflenen bir sınava %100 girmemelidir. Madem en iyiler seçiliyor, sonu belli olan bir sınava vasat altı öğrenciler sokulmamalı. Özel okulların not şişirme sistemi olmasa okul başarı puanına göre sınava girmeye hak kazanılmalı diye düşünüyorum. Ya da farklı bir yöntem bulunmalı. Tüm öğrencilere bu panik yaşatılmamalı.
4-Matematik öğretmeni çözmüş 40 dk da 15-16 soru diyor ki ;" Sorular çok kolaydı.Çalışan adam yapar."
Sınava girenler 13-14 yaşında çocuklar senin gibi alanın da uzman, lisans eğitimi almış 30 yaş üstü 'dana' değiller.Sorular yaş grubu gözetilmeli ve makul zorlukta olmalı. Teog gibi aşırı kolay olsun demiyorum elbette ve katılıyorum fen lisesi gibi üst düzey liselere elbette matematik bilen en iyi öğrenciler girmeli.. O zaman en baştaki 3 maddelik önerim çerçevesinde önlemler alınmalı..
Matematik sonsuz gizemli bir deniz.. Çocuklar zevk almalı. Nefret edip içinde boğulmamalı.